برگزاری همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی»

چهارمین همایش سالانه اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه پردازی در نظام انقلابی» امروز - ۲۳ بهمن‌ماه - در مدرسه تاریخی دارالفنون آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، این همایش علمی به‌مناسبت ششمین سالگرد صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به منظور تحلیل و بررسی ایده‌ها، تجربه‌ها و چالش‌ها در مسیر چهل سال دوم انقلاب اسلامی برگزار شد.

روز گذشته نیز سه کارگروه تخصصی با هدف بررسی آثار رسیده به این همایش و معرفی برگزیدگان، با حضور جمعی از صاحب‌نظران برگزار شد.


گام دوم انقلاب، مسیر تعالی اخلاق اسلامی را ترسیم می‌کند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، در همایش «حلقه‌های میانی؛ پیشران جامعه‌پردازی در نظام انقلابی» بر اهمیت اخلاق اسلامی در نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و آن را یکی از ارکان بیانیه گام دوم انقلاب دانست.

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که از ابتدای انقلاب اسلامی مورد توجه بوده و در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اهمیت ویژه‌ای داده شده، اخلاق اسلامی است. امروز شاهد آن هستیم که مردم عزیزمان با حساسیت بالایی نسبت به مسائل ارزشی برخورد می‌کنند و این موضوع بسیار ارزشمند است. یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی این است که مردم ما به سطح بالایی از آگاهی و حساسیت در حفظ و دفاع از ارزش‌های خود رسیده‌اند.  

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اولاً، تمامی مسائل را رصد می‌کنند؛ ثانیاً، نسبت به آنها بی‌تفاوت نیستند؛ و ثالثاً، با صراحت لهجه نقد می‌کنند. اما باید توجه داشت که شیطان جای عقل را نگیرد و تقوا را از مسیر صحیح منحرف نکند. باید مراقب باشیم که مطالبی که مطرح می‌کنیم تبدیل به دروغ، تهمت یا موضوعاتی که دشمن از آنها سوءاستفاده می‌کند، نشود.  

وی بیان کرد: نکته دیگری که قابل توجه است، نقش فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در مدیریت کشور است. گاهی از دانشجویان می‌پرسم که چند نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر، مانند دانشگاه شریف، تهران، یا امام صادق، هم‌اکنون در سمت‌های مدیریتی کشور فعالیت دارند. آیا شما از عملکرد آنها راضی هستید؟ اگر نه، چرا؟  

محسنی اژهای گفت: باید به این موضوع توجه کنیم که مدیران کشور در همین نظام آموزشی پرورش یافته‌اند؛ بنابراین، اگر از عملکرد آنها رضایت نداریم، باید کاری کنیم که فارغ‌التحصیلان امروز، که مدیران فردای کشور خواهند بود، در آینده رضایت مردم را جلب کنند. این امر مستلزم رعایت جنبه‌های مختلفی است که یکی از مهم‌ترین آنها، اخلاق و معنویت برگرفته از مکتب اسلام و قرآن است. آنچه امام خمینی (ره) را به جایگاه رهبری رساند، نه‌تنها فلسفه، فقه و اصول، بلکه معنویت و اخلاق اسلامی بود. من بارها بیانیه گام دوم انقلاب را مطالعه کرده‌ام و هر بار که به آن دقت بیشتری می‌کنم، به نکات تازه‌تری پی می‌برم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: اندیشه امام و رهبری
  • کد خبر: 1403112317133
  • خبرنگار :