دبیرکل ساف: کمیته وابسته به رام‌الله به زودی در نوار غزه تشکیل می‌شود

دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین(ساف) اعلام کرد یک کمیته وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین متشکل از متخصصان به زودی در نوار غزه تشکیل خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، «حسین الشیخ» دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) در پاسخ به این پرسش که چرا رهبری فلسطین با ایده مصر برای تشکیل کمیته پشتیبانی اجتماعی برای اداره نوار غزه مخالفت کرد، گفت یک کمیته وابسته به دولت فلسطین متشکل از متخصصان به زودی در نوار غزه تشکیل خواهد شد. 

الشیخ در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» عربی افزود: با تشکیل این کمیته مخالفت نکردیم، در این خصوص کارهای زیادی انجام دادیم و به زودی این کمیته مرتبط با تشکیلات خودگردان فلسطین تشکیل خواهد شد. این کمیته فلسطینی بوده و از افراد متخصص در غزه تشکیل می‌شود و ارتباط محکمی با تشکیلات خودگردان فلسطین دارد و ریاست آن بر عهده معاون نخست‌وزیر فعلی خواهد بود

وی ادامه داد: ما در آستانه تشکیل این کمیته ویژه در غزه هستیم که به منظور حفظ وحدت جغرافیایی، مرجعیت سیاسی برای ملت فلسطین، امتداد طبیعی تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود. 

الشیخ به شراکت و هماهنگی کامل با مصر اشاره کرد.

هپچنین دبیرکل کمیته اجرایی ساف از جنبش حماس خواست «یک تصمیم روشن، تاریخی و واقعی بگیرد و اعلام کند که از این به بعد نوار غزه را اداره نخواهد کرد». او از رهبری حماس خواست اعلام کند که «دیگر به حاکمیت بر نوار غزه بازنخواهد گشت و از سازمان آزادی‌بخش و تشکیلات خودگردان، که دارای صلاحیت سیاسی و قانونی هستند، بخواهد مسئولیت خود را در نوار غزه بر عهده بگیرند».

الشیخ همچنین از آزادسازی درآمدهای مالیاتی فلسطین به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار با هدف پرداخت بدهی‌های سوخت و برق به رژیم صهیونیستی خبر داد و از نقش مراکش در آزادسازی این وجوهات پرده برداشت.

او در توییتی از «محمد ششم» پادشاه مراکش بابت حل مشکل اموال فلسطینی بلوکه شده نزد رژیم صهیونیستی قدردانی کرد و گفت مراکش در حمایت از ایستادگی و ثبات ملت فلسطین در سرزمین خود نقش دوستانه‌ای دارد.

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی ماهانه درآمدهای مالیاتی را جمع‌آوری کرده و به تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل می‌دهد اما این وزارتخانه با عملیات مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بخشی از این وجوهات را بلوکه کرد و در آن زمان کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی طی مصوبه‌ای مقرر کرد این وجوهات به کشور سومی تحویل داده شود بدون اینکه این کشور سوم را اعلام کند و فلسطینی‌ها حق دخالت در این موضوع داشته باشند.

از سوی دیگر، «عزام الاحمد» عضو کمیته اجرایی ساف از تدوین مکانیزمی برای اداره غزه توسط سازمان ساف خبر داد.

او به خبرگزاری «نووستی» روسیه گفت اخیرا یک مکانیزمی برای اداره غزه تحت نظارت ساف تدوین شده است که بر اساس آن، کارگروهی به ریاست معاون نخست‌وزیر فلسطین در امور نوار غزه تشکیل خواهد شد.

الاحمد بر وحدت سیاسی و جغرافیایی نوار غزه، کرانه باختری و قدس شرقی تأکید کرد و گفت این مناطق توسط ساف و تشکیلات خودگردان فلسطین اداره شوند.

پیش از این، «احمد مجدلانی» عضو کمیته اجرایی ساف اعلام کرده بود حماس در چارچوب توافق آتش‌بس در نوار غزه، با خروج نیروهای شاخه نظامی خود، گردان‌های القسام از غزه موافقت کرده است.

پس از ماه‌ها مذاکره با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا، توافق آتش‌بس بین جنبش  حماس و رژیم صهیونیستی در ماه ژانویه ۲۰۲۵ حاصل شد.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112317063
  • خبرنگار : 71592