به گزارش ایسنا، «واسیلی نبنزیا»، نماینده مسکو در سازمان ملل در مصاحبه با ریانووستی به شایعات «عجیب» درباره استقرار احتمالی نیروهای حافظ صلح در اوکراین اشاره کرد و گفت که این گمانهزنیها ناشی از «خستگی» عمومی از بحران است. «حافظان صلح» نمیتوانند بدون دستور شورای امنیت سازمان ملل عمل کنند. در غیر این صورت، هر گروه نظامی خارجی که به منطقه جنگی اعزام شود، طبق قوانین بینالمللی به عنوان رزمندگان عادی و یک هدف نظامی مشروع برای نیروهای مسلح ما تلقی خواهد شد.
روسیه یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل است، به این معنی که میتواند هر قطعنامهای برای اعزام نیروهای خارجی به اوکراین را وتو کند.
روزنامه دیلی تلگراف گزارش داده که «کر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا و «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه، در حال مذاکره بر سر استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین هستند که ممکن است تنها پس از دستیابی به آتشبس انجام شود. با این حال، «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان هفته گذشته خاطرنشان کرد که هر گونه بحث در مورد اعزام نیروهای حافظ صلح آلمان به اوکراین «پیش از موعد و نامناسب» است.
گزارشهای قبلی رسانهها همچنین نشان میداد که استقرار بالقوه نیروهای حافظ صلح اروپایی یکی از نکات طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای حل بحران اوکراین است.
بر اساس گزارشها، نقشه راه همچنین پیشنهاد تعلیق جاه طلبیهای اوکراین در ناتو و توقف درگیری در امتداد خط مقدم فعلی را ارائه میدهد.
«سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که مسکو «البته از پیشنهادها برای به تعویق انداختن عضویت کییف در ناتو و استقرار نیروهای حافظ صلح غربی در اوکراین راضی نیست».
روسیه تاکید کرده است که اوکراین باید متعهد به بیطرفی دائمی، غیرنظامیسازی، غیرنازیسازی و به رسمیت شناختن واقعیتهای سرزمینی باشد. این کشور همچنین توقف درگیریها را رد کرده و استدلال میکند که این امر به کییف اجازه میدهد تا دوباره مسلح شود و بهتر برای درگیری دیگر با مسکو آماده شود.
انتهای پیام