سروری نژاد در گفت وگو با ایسنا، افزود: با توجه به تنش های آبی موجود درسطح استان و شهرستان با اقدامات مناسب آبخیزداری و آبخوان داری میتوان بخش عمده ای از نیازهای آب شرب و بهداشتی و بخش کشاورزی و همچنین دامداری و خدمات را از طریق فعالیت های آبخیز داری تامین کرد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در منطقه میان بازار زاهدان درسطح ۱۸۰۰ هکتار ۴سازه با مشارکت یکی از خیرین بومی دوستدار طبیعت احداث شد که اگر این سازهها را منابع طبیعی احداث میکرد طی یکسال باید بیش از ۵ و نیم میلیارد تومان هزینه می کردیم.
وی بیان کرد: با احداث این سازه های خاکی می توانیم بیش از ۲۰ هزار متر مکعب روان آب باران را ذخیره سازی کنیم و این منطقه خودش توانایی ذخیره سازی ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار متر مکعب استحصال روان آب را دارد.
معاون آبخیز داری منابع طبیعی استان همچنین گفت: بالغ بر ۴۵۰ هزار هکتار از مساحت زاهدان مربوط به حوزه آبخیز هیرمند است که تحت عنوان لار شناخته می شود که بیش از ۴۸۰ میلیون متر مکعب حجم نزولات آن است.
وی افزود: سالانه بین ۱۶۰ تا ۲۴۰ میلیون متر مکعب از این روان آب از کشور خارج می شود که با چنین اقداماتی می توان با کنترل و ذخیره سازی روان آبها به تقویت سفره های زیرزمینی کمک کرد.
گفتنی است، شهر زاهدان با ۳میلیون هکتار مساحت سالانه به صورت میانگین ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب حجم نزولات آسمانی دارد که با توجه به اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری می توان سالانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب باران را استحصال کرد.
انتهای پیام