به گزارش ایسنا حسن عباس نژاد - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران- در پی تشدید سرما و بارش برف به ویژه در ارتفاعات استان گفته است: این شرایط احتمال مشاهده حیات وحش در مناطق مسکونی و اطراف جادهها را افزایش میدهد بنابراین مردم از نزدیک شدن به حیوانات وحشی و غذا دادن به آنها خودداری کنند.
او با بیان اینکه غذا دادن به حیات وحش میتواند باعث وابستگی آنها به انسان شود و رفتار طبیعی آنها را مختل کند، گفته بود: این اقدام ممکن است خطراتی برای مردم و حیوانات به همراه داشته باشد.
در حالی که شرایط زمستانی چالشهای جدیدی برای حیات وحش به همراه دارد، نزدیک شدن انسان به حیوانات سختی شرایط را برای آنها افزایش میدهد؛ اقدامی به نظر ساده که در حقیقت خط قرمزی میان انسان و حیات وحش است. در ادامه یک کارشناس حیات وحش توضیح میدهد که چرا رفتار انسان و نزدیک شدن به حیوانات به ویژه موالید آنها میتواند آثار مخربی برای حیات وحش بگذارد.
به موالید حیوانات دست نزنید
سالاری - کارشناس حیات وحش - در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: انسان باید از محدوده تولید مثل حیوان فاصله بگیرد و آن را ترک کند. به هیچوجه نباید به موالید حیوانات نزدیک شد؛ این تفکرِ رایج که مادرشان آنها را رها کرده و باید به آنها رسیدگی کرد، نادرست است چراکه انتقال بوی دست انسان به حیوان، موجب فاصله گرفتن مادر از موالیدش میشود. انتقال بوی دستِ انسان به این موالید تفاوتی با حذف آنها نخواهد داشت چراکه حیات وحش دیگر پذیرای او نخواهد بود و در صورت انتقال حیوان به اداره حفاظت محیط زیست هم در بهترین حالت باید تا پایان عمر در باغ وحش زندگی کند.
رفتار انسان در سایر فصول نیز میتواند تأثیرات جدی بر گونههای جانوری بگذارد؛ بهویژه در فصلهای حساس مانند دوره زادآوری، هرگونه حضور و دخالت انسانی میتواند آرامش حیوانات را مختل کرده و بقا و تولیدمثل آنها را به خطر بیندازد.
کمپینگ در فصل زاد و ولد حیوانات محدود شود
سالاری تاکید میکند: انسان حتی باید از حضور در زیستگاه حیات وحش در فصل زادآوری حیوانات اجتناب کند. کمپینگ در جنگلها در فصل زادآوری برای حیوانات مخاطره ایجاد میکند و به همین سبب باید محدود شود. حیات وحش برای تولید مثل و به دنیا آوردن توله به آرامش نیاز دارد. اگر آرامش او فراهم نباشد، از محیط دورتر میشود و حیوان با محدود شدن فضای زیستش، در خطر قرار میگیرد. بهترین حالت این است که در فصل زادآوری، بهخصوص فصل دو ماهه از اواخر اردیبهشت تا اوایل تیر ماه، شرایط محیطی حیات وحش را با حضور در محل زندگی آنها مختل نکنیم البته فصول زادآوری در مناطق کشور متفاوت است.
به گزارش ایسنا حیات وحش برای بقا و ادامه حیات به آرامش، زیستگاههای امن و حداقل دخالت انسانی نیاز دارد؛ چه در سرمای شدید زمستان و چه در فصلهای حساس زادآوری و در این شرایط بهترین کمک به آنها، حفظ فاصله و پرهیز از هرگونه دخالت غیرضروری است.
بیشتر بخوانید:
آمادهباش محیطبانان تهران برای حفاظت از حیات وحش در سرما
انتهای پیام