دبیر حزب مؤتلفه قزوین:

انقلاب اسلامی ایران بر پایه اسلام شیعی شکل گرفته است

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین گفت: برخلاف سایر انقلاب‌ها که مبنای آن‌ها سکولار بود، انقلاب اسلامی ایران بر پایه اسلام شیعی و با هدف ایجاد حکومت مبتنی بر مبانی اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) انجام شد و این موضوع تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌هاست.

محمدحسین شفیعی‌ها در گفت‌وگو با ایسنا درباره دلایل شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران، اظهارکرد: انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به رهبری امام راحل به وقوع پیوست و برای علت وقوع انقلاب می‌توانیم دلایل مختلف ذکر کنیم که یکی از مهم‌ترین دلایل تاثیرگذار مقابله مردم با نظام ستمشاهی، عدم استقلال و وابستگی به دنیای غرب و آمریکا به ویژه در دوران پهلوی دوم بود.

وی افزود: بسیاری از مردم ایران وابستگی شدید حکومت پهلوی به غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا را قبول نداشتند و آن را عامل سلطه فرهنگی و اقتصادی می‌دانستند؛ همچنین از دلایل دیگر این بود که فساد اداری و اقتصادی فساد گسترده‌ای در سیستم اداری و توزیع ناعادلانه ثروت میان مردم بود و باعث نارضایتی عمومی شده بود.

شفیعی‌ها ادامه داد: از دلایل پدیداری انقلاب اسلامی مذهبی بودن و مسلمان بودن جامعه ایران بود و در نقطه مقابل آن نقش رژیم شاه در دین‌زدایی بود، به این صورت که رژیم شاه سعی می‌کرد باورهای اعتقادی مردم را به سخره بگیرد، زیر سؤال ببرد و محو کند.

وی ادامه داد: نمونه آن داستان کشف حجاب و به دنبال آن انقلاب سفیدی بود که ظاهرش معقول و منطقی به نظر می‌رسید اما در حقیقت نوعی وابسته کردن ایران به نسخه‌های صادر شده از غرب بود و در حقیقت زیر سؤال بردن باور مردم بود. 

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: جشن‌های ۲۵۰۰ ساله، تغییر تاریخ از هجری به شاهنشاهی و برگزاری جشن‌های هنری به خصوص جشن هنری شیراز که باعث بی‌آبرویی رژیم شاه شد، عوامل مؤثر در نگرانی مردم برای تدین جامعه بود و مردم احساس می‌کردند رژیم شاه اعتقادات و دین را هدف گرفته است.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین گفت: وقتی بررسی می‌کنیم نمی‌توانیم کمترین تردیدی در موفقیت رهبری امام راحل داشته باشیم و این پذیرش رهبری یک مرجع دینی برای حرکت دگرگون کننده برای انقلاب گویای این است که جامعه به شدت مذهبی بوده و باورهای مذهبی برای آن قابل احترام است و در جریان انقلاب به خصوص در سال‌های ۵۶ تا ۵۷ نقش روحانیون در هدایت مردم به سمت مقابله با رژیم شاه گسترده بود.

تهدید دین در جامعه ایرانی توسط رژیم شاه 

وی بیان کرد: مبارزین گوناگونی در دوران رژیم پهلوی فعالیت‌های ضدرژیم داشتند اما هیچکدام از آن‌ها چه ملی، چه مذهبی، چه چپ و چه لیبرال‌ها نتوانستند رهبری و هدایت مردم را در جریان انقلاب عهده‌دار شوند و این روحانیت بود که توانست مدیریت و هدایت را بر عهده بگیرد و به خوبی به نتیجه برساند.

شفیعی‌ها اظهار کرد: مذهبی بودن جامعه ایران توسط رژیم شاه تهدید می‌شد و در نهایت منجر به انقلاب شد، همچنین شکاف طبقاتی که در جامعه ایجاد شده بود و رشد اقتصادی سریع در دهه ۴۰ و ۵۰ به خصوص بعد از تحولات قیمت نفت که به نفع طبقات بالای جامعه اتفاق افتاد و علی‌رغم اینکه درآمدهای کشور زیاد شده بود فقر در میان طبقات پایین جامعه گسترده‌تر شد و مردم هیچ نشانی از بهره‌مندی از نعمت بالا رفتن قیمت نفت در زندگی خودشان حس نمی‌کردند.

وی تصریح کرد: افزایش تورم و بیکاری در سال‌های منتهی به انقلاب باعث تشدید نارضایتی عمومی شده بود، همچنین تهدید فرهنگ و هویت ملی ایرانیان یکی از دلایل سقوط شاه و وقوع انقلاب اسلامی بود، شاه با سیاست‌های مدرنیزاسیون می‌خواست خود را به کشورهای توسعه یافته نزدیک کند و یکی از کارهای مخربی که انجام داد این مورد بود که عامل از بین رفتن هویت فرهنگی و اسلامی مردم شد و این موضوع را مردم با تمام وجود حس می‌کردند.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین ادامه داد: همچنین گسترش فرهنگ غربی و تغییرات اجتماعی باعث شده بود که در بخش‌های سنتی جامعه مقابله با رژیم پهلوی پررنگ شود.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب‌هایی که در سده‌های اخیر در جهان رخ داده از جنبه‌های مختلفی تفاوت دارند و می‌توانیم آن‌ها را در جنبه‌های مختلفی چون ایدئولوژیک، رهبری، اهداف و روش‌های مبارزه مورد بررسی قرار دهیم.

شفیعی بیان کرد: برخلاف سایر انقلاب‌ها که مبنای آن‌ها سکولار بود، انقلاب اسلامی ایران بر پایه اسلام شیعی و با هدف ایجاد حکومت مبتنی بر مبانی اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) انجام شد و این موضوع تفاوت انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌هاست.

وی تصریح کرد:هیچ انقلابی را از انقلاب‌های معتبر جهان پیدا نخواهیم کرد که با مبنای اعتقادات وحیانی و آسمانی رخ داده باشد، انقلاب‌های مهم جهان در دوران پس از رنسانس است که رنسانس هم اساس آن کنار گذاشتن دین، آسمان و وحی است برای اینکه انسان بتواند زندگی اجتماعی و دنیای خودش را اداره کند.

نقش مهم رهبری امام در پیروزی انقلاب

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین تصریح کرد: رهبری ویژه و کاریزماتیک امام راحل از دیگر تفاوت‌های انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌هاست، امام خمینی (ره) به عنوان مرجع تقلید شیعه از نظر مذهبی مرجعیت داشت و هم از نظر سیاسی مورد پذیرش گسترده مردم قرار گرفته بود و این گونه رهبری در انقلاب‌های دیگر وجود نداشته است.

وی گفت: اتکا به ارزش‌های دینی یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی است، امام راحل حرکت خود را بر اساس ارزش‌های اسلامی و مخالفت با استبداد و استعمار قرار داده بود و از همان آغاز نهضت در سال ۴۲ مبارزه را بر همین اساس پیش برد و این موضوع را شفاف با مردم درمیان گذاشت و هیچ ابایی از بیان آشکار و علنی آن نداشت.

شفیعی‌ها تصریح کرد: رهبران انقلاب‌های دیگر را که بررسی می‌کنیم می‌بینیم اغلب بل ویژگی‌های سکولار عمل می‌کردند که این موضوع نشان از تفاوت مهم انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌هاست.

وی گفت: مشارکت گسترده مردمی از دیگر تفاوت‌های بارز انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌هاست، ما در جریان انقلاب اسلامی اتحاد جدی طبقات مختلف مردم را مشاهده می‌کردیم انقلاب ایران با مشارکت گسترده اقشار مختلف جامعه همچون کارگران، دانشگاهیان، بازاریان و روحانیون شکل گرفت و این گستردگی اتحاد مردم در طبقات مختلف جامعه در انقلاب‌های دیگر بسیار کمرنگ است.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی ایران پایان دادن وابستگی به غرب و دستیابی به استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و در نهایت ایجاد حکومتی دینی بود.

وی افزود: روش‌های مبارزه در انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها متفاوت بود اگرچه در جریان انقلاب اسلامی خشونت‌هایی رخ داد و شهید دادیم اما روش اصلی مبارزه انقلاب ما تظاهرات گسترده و مسالمت آمیز بود.

حضور مردم در عرصه به حرکت انقلاب سرعت بخشید

شفیعی‌ها گفت: در سال ۱۳۵۷ شاهد بودیم آنچه به حرکت انقلاب اسلامی سرعت داد و در فرصت غیرقابل باوری به پیروزی رسیدیم حضور مردم در عرصه بود، راهپیمایی و تظاهراتی که مردم به صورت گسترده در سراسر کشور علی‌الخصوص تهران برپا کردند که سبب سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

وی ادامه داد: در انقلاب اسلامی به عیان مشاهده می‌شد مساجد و شبکه‌های مذهبی به عنوان مراکز سازماندهی و بسیج مردمی عمل می‌کردند و تظاهرات‌ها از مساجد شروع می‌شد در حالی که در انقلاب‌های دیگر این نقش بر عهده احزاب سیاسی بوده است.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین اظهار کرد: انقلاب اسلامی در دهه‌های آخر قرن بیستم یعنی نیمه دوم این قرن، ناگهان جو و خفقان و هژمونی ایجاد شده بر افکار مردم که راه چاره‌ای جز مادیت نداشتند را شکست داد و اعلام کرد که راه نجات بشر از طریق دست دراز کردن به سوی خدا است و با پیروزی انقلاب اسلامی این مسئله به اثبات رسید و امروز رمز و راز زنده و پویا بودن انقلاب اسلامی در دنیای کنونی ناشی از همین تفکر است و اندیشه انقلاب اسلامی در سراسر دنیا منتشر شده است و این امری نبوده که ما با زور و تحمیل انجام دهیم.

وی گفت: انقلاب اسلامی نشان داد می‌توان هم غرب و هم شرق را کنار زد و بر مبنای ایده‌ حقیقی و نو متکی به باورهای دینی و وحیانی انقلاب را پروراند.

شفیعی‌ها تصریح کرد: انقلاب اسلامی محدود به مکانی خاص نبود بلکه تمامی روستاها و شهرها در این جریان قرار داشتند، انقلاب اسلامی ایران انقلابی است که توسط انسان خودساخته و خدا ترس شکل گرفته است و این ویژگی خدا ترسی سبب شده هرگز از واقعیت‌های جامعه خود غافل نشود چرا که دردهای مردم را می‌دانست و بر همین مبنا رهبری انقلاب را بر عهده گرفته بود و تأثیرهای عمیقی بر جنبش‌های اسلامی و ضد استعماری در سطح جهان گذاشت.

لزوم کنار گذاشتن اختلاف سیاسی میان نخبگان

وی در خصوص خطراتی که انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، بیان کرد: در سال ۵۷ که انقلاب اسلامی پیروز شد و سال ۵۸ که نظام جمهوری اسلامی مستقر شد تا به امروز همواره با چالش‌ها و تهدیداتی مواجه بوده و این تهدیدها بخشی داخلی و بخشی خارجی است، در تهدیدات داخلی یکی از جدی‌ترین تهدیدها اختلاف سیاسی میان نخبگان است یعنی اگر نخبگان جامعه به اختلافات دامن بزنند و نخواهند به یک تفاهم مشترک در پیشبرد اهداف انقلاب برسند می‌تواند به تضعیف وحدت ملی و کاهش کارایی نظام بیانجامد.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین خاطرنشان کرد: بارها بیان شده راه موفقیت قطعی ما در وحدت جریانات سیاسی و نخبگان اجتماعی است، سلایق مختلف می‌تواند وجود داشته باشد اما برای رسیدن به اهداف باید بر اصول اصلی که پیشرفت و تعالی کشور است همفکر شویم و دست به دست هم دهیم.

وی ادامه داد: همچنین نارضایتی اجتماعی، مشکلات اقتصادی، تورم، کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن سفره مردم، فساد اداری و اقتصادی از خطراتی است که جمهوری اسلامی ایران را تهدید می‌کند چراکه این موارد سبب کاهش حمایت مردم از نظام می‌شود.

شفیعی‌ها گفت: یکی دیگر از تهدیدها تحریم‌های بین‌المللی است که به ویژه از سوی آمریکا بر ایران وارد شده است که از ابتدای پیروزی انقلاب آغاز شد و در دو دهه اخیر بسیار افزایش یافته و به صراحت اعلام کرده‌اند به دنبال ساقط کردن جمهوری اسلامی ایران هستند بنابراین باید راه‌های مقابله با تحریم یکی از سیاست‌های اصلی دولت‌ها باشد.

وی افزود: اگر بتوانیم با دیپلماسی قوی تحریم‌ها را حذف کنیم بسیار مطلوب است اما اگر نشد نباید فکر کنیم به آخر رسیده‌ایم بلکه می‌شود راه‌هایی را پیدا کنیم که حیات جمهوری اسلامی ایران را با دست بر زانوی خویش ادامه دهیم.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین تصریح کرد: وابستگی به نفت کاهش پیدا کرده است اما آن طور که انتظار می‌رفت نبوده و ما همچنان وابستگی شدید به اقتصاد نفتی داریم و طبیعی است که این وابستگی آسیب‌زا باشد، در این زمینه قدم‌های قابل قبولی برداشته شده و امروز علی‌رغم اینکه نفت تحریم است اما نفت را می‌فروشیم و بخش قابل توجهی از درآمدهای نفتی برای زیرساخت‌های کشور استفاده می‌شود اما در عین حال باید به نقطه‌ای برسیم که خودکفا از نفت شویم و برای هزینه‌های جاری زندگی مردم از درآمد غیرنفتی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: خوشبختانه پس از انقلاب در حوزه‌های نانو و دانش‌های هسته‌ای موفقیت‌های فراوانی داشتیم و یکی از فناوری‌های جدیدی که با آن مواجه‌ هستیم هوش مصنوعی است که به نظر می‌رسد سال‌های آینده سال‌های مهمی در اداره جوامع خواهد بود و باید در این زمینه مواظبت کنیم چرا که دشمنان اجاره نخواهند داد ما از این فناوری به نحو آسوده استفاده کنیم.

شفیعی‌ها گفت: از لحاظ امنیتی و نظامی در شرایط مطلوب قرار داریم اما باید آگاهانه عمل کنیم تا دشمنان نتوانند سوءاستفاده کنند، تهدیدات زیست‌محیطی هم از جمله تهدیدات نگران کننده است که در این حوزه باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد چرا که چندین سال است کشور دچار کم آبی است و اگر به همین منوال پیش برود امنیت غذایی مردم دچار خطر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تهدیدات نرم استفاده از ابزارهای روانی از گذشته وجود داشته و در دوره‌های اخیر شدت پیدا کرده است بنابراین باید از لحاظ جنگ نرم مسلح شویم تا آسیب نبینیم.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین گفت: یکی از اصول غیرقابل تغییر قانون اساسی توجه به اسلامیت و جمهوریت نظام است و این دو بالی که موجب پیشبرد اهداف انقلاب می‌شود در قانون اساسی به صراحت به آن تأکید شده است امکان تغییر مفاد اصول قانون اساسی بنا به ضرورت وجود دارد اما دو اصلی که در هیچ شرایطی قابل تغییر نیست اسلامیت و جمهوریت است که این مورد نشان از این دو اصل در بقای جمهوری اسلامی است.

نباید اجازه دهیم فساد در جامعه ما ریشه بدواند

وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم فساد در جامعه ما ریشه بدواند و مقابله جدی با این موضوع و به وجود آوردن سیستم‌های قوی از جمله مسائلی است که می‌تواند مردم را نسبت به نظام امیدوار نگه دارد.

شفیعی‌ها گفت: نسل جدیدی که پس از انقلاب رشد کرده‌اند و دوران سختی‌های ستمشاهی را تجربه نکردند دارای تمایلاتی هستند که با تمایلات نسل انقلابی متفاوت است، اگرچه جوانان به انقلاب و مبانی آن وفا دارند اما این امید تا زمانی جاری است که خواسته‌های آنان تا حد قابل ملاحظه‌ای محقق شود و اگر این طور نباشد هیچ تضمینی وجود نداد که وفادار به انقلاب باقی بمانند.

وی ادامه داد: هیچگاه نباید روحیه مردم را دچار یأس کنیم و نا امیدی در میان توده‌های مردم رواج داده شود بنابراین تقویت روحیه امید یک روش عقلانی برای حفظ انقلاب اسلامی است. از زمان مرحوم شهید رئیسی تحرکات خوبی در حوزه دیپلماسی اتفاق افتاده است که این موارد باید تقویت شود و راه‌های عملیاتی شدن آن انجام شود تا به کاهش تحریم‌ها برسد.

این فعال سیاسی گفت: ایران با وجود تمام مشکلات غیرقابل انکار و حتی مدیریت‌های ضعیف در زمینه‌های مهمی پیشرفت کرده است؛ حتی بیش از آن که فکر می‌کنیم ترقی ما در عرصه‌های علم و فناوری باعث شده امید دشمنان تبدیل به ناامیدی شود و این موارد باید در میان مردم و جوانان بیان تا روحیه امید تقویت شود.

شفیعی‌ها اظهار کرد: همراه نگه داشتن مردم یعنی توجه به نیازهای مادی و معنوی آن‌ها؛ همچنین برخورد سازنده با انتقادها برای حل مشکلات از دیگر راه‌های ایجاد امید در دل جامعه است که باید این امر نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: دهه فجر سال جاری مصادف با تغییر و تحولات فراوان در کشور و سطح جهانی است و هم‌اکنون در شرایط خاصی به سر می‌بریم اما در عین حال عنایت شامل منطقه شد و پیروزی خوشبختانه به دست آمد که همه این موارد ایجاب می‌کند مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور گسترده داشته باشند تا حضور آنان پیامی برای دشمنان باشد که اگرچه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کردیم اما به موفقیت دست یافتیم.

دبیر حزب مؤتلفه استان قزوین گفت: نسل جدید باید با دستاوردهای انقلاب اسلامی در تمامی حوزه‌ها آشنا شود تا دریابد که تحولات در سایه انقلاب رخ داده است، البته در مقابل باید با ضعف‌ها و کاستی‌ها نیز روبه‌رو شود و خود را برای تحقق هرچه بیشتر آرمان‌های انقلاب آماده کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403112216361
  • خبرنگار : 50553