حسن افتخاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه افزایش مصارف خانگی در استان با توجه به شدت سرما قابل پیشبینی بود و مقداری افت فشار شبکه گازرسانی را در خراسان رضوی شاهد بودیم که این میزان نگرانکننده نیست، اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته نسبت بهروز پیش از آن با توجه به بروز سرما و بارش برف در استان شاهد افزایش ۱۲ درصدی مصرف گاز خانگی هستیم. هماکنون در ۹۵ شهر و سه هزار و ۶۰۰ روستا در استان، جریان گاز پایدار است و با همراهی مردم و پیوستن به پویش مصرف دو درجه کمتر تاکنون مشکل قطعی گاز در خراسان رضوی نداشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی و کاهش دما در روزهای آتی و رسیدن دما به منفی ۹ درجه زیر صفر همراهی مردم در حفظ پایداری جریان گاز تعیینکننده است تا بتوانیم بدون مشکل روزهای سرد زمستانی را سپری کنیم. از این رو از روز گذشته حدود ۵۰۰ واحد صنعتی به کمک آمدهاند تا مصرف گاز را در استان مدیریت کنند و این واحدها بین ۱۰ تا ۵۰ درصد مصارف خود را کاهش دادهاند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه طی روزهای اخیر ۹۸ درجه گاز توزیعی در استان در بخش خانگی مصرفشده است، عنوان کرد: با پیوستن به پویش مصرف دو درجه کمتر ۱۰ درصد در مصرف صرفهجویی صورت میگیرد لذا با توجه به اینکه بعد از تهران، مردم خراسان رضوی بیشترین میزان مصرف را دارند همراهی مردم و صرفهجویی در مصرف در پایداری جریان گاز مؤثر است.
افتخاری اضافه کرد: در حال حاضر مصرف روزانه بخش خانگی در استان ۵۰ میلیون مترمکعب است که از روز گذشته مقداری گاز به نیروگاهها برای تأمین برق دادهشده به طوری که چهار میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل دادهایم و حدود شش میلیون مترمکعب نیز به بخش صنعت اختصاص دادهشده که در مجموع میزان مصارف روزانه در استان به ۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است که بیشترین میزان مصرف در بخش خانگی بوده است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر با همراهی مردم و پیوستن به پویش مصرف «دو درجه کمتر» مشکل قطعی گاز یا افت فشار نداریم، گفت: تمهیدات لازم برای افت احتمالی فشار گاز اندیشیده شده و در ۵۰۰ نقطه استان تیمهای مجهز مستقر شدهاند و پرسنل شرکت گاز در سراسر استان با ماشینآلات و امکانات مورد نیاز مستقر هستند و پیشبینیهای لازم صورت گرفته است.
ضرورت سرمایهگذاری در حوزه زیرساختها
افتخاری ادامه داد: با توجه به بروز ناترازیها لازم است در حوزه زیرساختها سرمایهگذاریهای لازم صورت گیرد. در دو حوزه افزایش تولید و مدیریت مصرف سرمایهگذاری شود که در حوزه افزایش تولید، برنامههای متنوعی از سوی وزارت نفت در دستور کار قرار دارد که در استان خراسان رضوی در این راستا فاز دو ذخیرهسازی گاز شوریجه در دست اقدام است. همچنین توسعه میدان گازی توس هم در دست اقدام بوده و پیمانکار در حال انجام کار است و انجام یک سری خطوط زیرساختی و اجرای ایستگاههای تقویت فشار، کنترل فشار و ... در حوزه تولید مورد نیاز است.
وی ادامه داد: علاوه بر انجام اقداماتی در حوزه افزایش تولید، باید در حوزه مدیریت مصرف هم سرمایهگذاری صورت گیرد؛ به طوری که باید نسبت به تعویض بخاریهایی با راندمان پایین اقدام کنیم همچنین فرهنگسازی در بین مردم برای کاهش مصرف ضروری است. زیرا متوسط مصرف خانوار ایرانی نسبت به متوسط مصرف دنیا دو ونیم برابر است که از یکسو تجهیزات مثل بخاریها مناسب نیست و ساختمانسازی اصولی صورت نمیگیرد اما بخش مهم آن به فرهنگ مصرف برمیگردد که باید به خاطر داشت با تغییر رفتار مصرفکننده و رعایت دمای ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد در منازل و استفاده از لباس گرم در صورت احساس سرما، کاهش میزان مصرف گاز به صورت ملموسی اتفاق خواهد افتاد.
افتخاری با اشاره به اینکه برای افزایش تولید در پالایشگاهها نیاز به سرمایهگذاری هشت دلاری برای هر مترمکعب گاز نیاز است، گفت: تأمین این میزان اعتبار بهراحتی امکانپذیر نیست و در صورت تأمین اعتبار هم هرچند کشور ما دومین ذخایر گازی جهان را دارد اما با توجه به مصرف بالا، بازهم منابع کشور پاسخگو نیست لذا با کمک اصحاب رسانه باید برای فرهنگسازی درزمینهٔ کاهش و مدیریت مصرف برنامهریزی شود.
انتهای پیام