در نشست با فرماندهان فراجا

نگاهداری: اثربخشی سیاستگذاری ها نیازمند هماهنگی نظام مشاوره بین مراکز پژوهشی است

رییس مرکز پژوهش های مجلس، در نشست با فرماندهان فراجا بیان کرد: اثربخشی سیاستگذاری ها نیازمند هماهنگی نظام مشاوره بین مراکز پژوهشی است.

به گزارش ایسنا، نشست بررسی زمینه‌های توسعه همکاری میان فرماندهی کل انتظامی و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با حضور بابک نگاهداری، رییس این مرکز و جمعی از پژوهشگران آن و همچنین حمیدرضا اشراق، معاون هماهنگ کننده فراجا و جمعی از فرماندهان این نیرو برگزار شد.

نگاهداری در این نشست با بیان اینکه تعامل و ارتباط بین مراکز پژوهشی می‌تواند در تقویت سطح حکمرانی کشور موثر واقع شود، گفت: مشکلی که در کشور وجود دارد این است که چرخ دنده‌های نظام مشاوره وسیاستی در کشور چفت و بست درست و دقیقی پیدا نکرده است. به این معنا که تعداد زیادی اندیشکده و پژوهشکده داریم اما اینها با هم هماهنگ عمل نمی‌کنند و چرخ دنده‌های اینها نتوانسته به هم گره بخورد تا در نتیجه آن سیاستگذاری اثر بخش داشته باشیم.

وی تاکید کرد: هر چقدر این تعاملات بیشتر شود نظام تصمیم‌سازی می‌تواند مشاوره و تصمیمات بهتری روی میز مجریان و اجرا کنندگان قرار دهد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به نقش این مرکز به عنوان حلقه واسط بین نظام علمی و پژوهشی کشور با نظام تصمیم‌گیری و قانونگذاری، گفت: مرکز پژوهش‌ها می‌تواند در زمینه‌های مختلف نقش ایفاء کند که یکی از این نقش ها در حوزه امنیت است.

نگاهداری با بیان اینکه حوزه امنیت مقوله‌ای بین رشته‌ای و بین حوزه‌ای است، ادامه داد: امنیت امروزه وجوه مختلفی همانند امنیت اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی و ... پیدا کرده است.

وی افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس به دلیل اینکه برخورداری از دفاتر و گروه‌های پژوهشی تخصصی، با ساختاری چابک و فعال می‌تواند در حوزه امنیت نگاه چند رشته‌ای و بین حوزه‌ای داشته باشد.

نگاهداری در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود مرکز امنیت اقتصادی در فراجا، گفت: در مرکز پژوهش‌های مجلس، گزارش‌های دوره‌ای و منظمی در حوزه پایش امنیت اقتصادی منتشر می‌شود که در کشور هم مرجعیت پیدا کرده است، بنابراین می‌توانیم در این زمینه تعامل و همکاری گسترده‌ای را شکل دهیم.

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی سپس به تبیین اهمیت نظام مسائل در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۷ که ۵۰ سالگی انقلاب اسلامی است به این مناسبت به دولت و مجلس پیشنهاد دادیم ۵۰ موضوع و مشکل اصلی کشور احصاء شده و تا این مقطع زمانی رفع شود. در این ۵۰ موضوع می توانیم مسائل نظر فراجا را هم مدنظر قرار دهیم.

نگاهداری با اشاره به برگزارش رویدادهای مختلف در مرکز پژوهش‌های مجلس از جمله رویداد همتاتک یک و دو، تصریح کرد: رویداد اول همتاتک به موضوع سامانه‎های کشور که در برنامه هفتم مورد تاکید قرار گرفته و رویداد همتاتک دو نیز به دسترسی و اشتراک‌گذاری داده‌ها اختصاص داشت. در نشست های بعدی این رویداد از فراجا هم دعوت می‌کنیم تا دغدغه‌های خود را در این زمینه به اشتراک بگذارد.

حمیدرضا اشراق، هم در این نشست با بیان اینکه امنیت و اهمیت آن هنوز جایگاه ویژه خود را در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور پیدا نکرده است، گفت: ارزان بودن امنیت در کشور و نگاه ارزان به آن توسط مسئولان هم مسئله است که باید به ان پرداخته شود و برای رفع مسائل آن برنامه‌ریزی کرد.

معاون هماهنگ کننده فراجا، در ادامه به رویکرد کاهش تزاحم بین مردم و پلیس در ماموریت‌های پلیسی اشاره و تصریح کرد: این امر نیازمند سامانه‌هایی به روز و دسترسی به داده دستگاه‌های دولتی و همچنین تجهیزات فنی لازم است که هنوز فراهم نشده است و مشکلات زیادی وجود دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403112014982
  • خبرنگار :