حمزه آقایی، امروز شنبه ۲۰ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر اینکه درخواست روشنایی یکی از موضوعات مهمی است که در سطح شهر با آن مواجه هستیم، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی در این زمینه، میزان مصرف انرژی چراغهای معابر است. چراغها با توانهای متفاوتی در سطح شهر نصب شدهاند؛ از چراغهای گازی ۴۰۰ وات و ۲۵۰ وات گرفته تا چراغهای سدیمی و جیوهای با توانهای ۱۵۰ وات و ۵۰ وات. این چراغها نه تنها مصرف بالایی دارند، بلکه از لحاظ زیستمحیطی نیز مشکلاتی را به وجود میآورند.
وی افزود: به همین دلیل، یک طرح بزرگ در سطح کشور آغاز شده و اکنون در حال کار روی آن هستیم.. در حال حاضر، تعداد چراغهایی که در سطح شهر وجود دارد، بیش از ۲۵۰ تا ۶۰ هزار چراغ است، اما طبق این موافقتنامه، ما ۱۵۰ هزار چراغ را تعویض خواهیم کرد. کار ما از هفته گذشته بهعنوان پایلوت آغاز شده و چهار یا پنج خیابان انتخاب شده است. این تغییرات نه تنها مصرف انرژی را کاهش میدهد بلکه اثرات مثبتی بر محیط زیست خواهد داشت.
معاون شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: در مجموع، ما در نظر داریم ۱۵۰ هزار چراغ را در سایزهای مختلف تعویض کنیم که این اقدام منجر به صرفهجویی حدود ۱۸ مگاوات انرژی خواهد شد. این طرح بزرگ و تأثیرگذار است و امیدواریم طی دو سال آینده بتوانیم آن را به پایان برسانیم. نتایج این طرح شامل افزایش رضایتمندی مردم، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری و ایجاد یکسانسازی در روشنایی معابر خواهد بود.
آقایی با بیان اینکه در حوزه بهرهبرداری، اصلاح ساختار شبکه نیز در حال انجام است، تصریح کرد: شبکه فشار ضعیف در اصفهان به دلیل گستردگی و فرسودگی نیازمند توجه ویژهای است. با توجه به مساحت ۱۵ هزار کیلومتری شهر و وجود حدود ۴۰۰ روستا، تاسیسات ما تحت فشار زیادی قرار دارند.
معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان اظهار کرد: به مرور زمان، شبکههای برق ما دچار فرسودگی شدهاند. طرح تبدیل این شبکهها که به آن اصلاح ساختار شبکه میگوییم، شامل تعویض شبکههای سیمی با شبکههای خودنگهدار است. این تغییرات مزایای زیادی به همراه دارد.
وی در خصوص اینکه با این مزایا میتوان به بهبود مبلمان شهری و کاهش تداخل با درختان اشاره کرد، ادامه داد: بهطوری که میزان تداخل به حداقل میرسد. همچنین، حریم شبکه کاهش یافته و این موضوع موجب افزایش رضایتمندی مردم خواهد شد. مشکلات ناشی از حریم شبکه که برای شهروندان ایجاد میشود، با این اصلاحات کاهش پیدا میکند.
آقایی با بیان اینکه میزان افت ولتاژ در سطح شبکهها به استانداردهای لازم خواهد رسید و بار شبکه نیز به حالت متعادل خود برمیگردد، یادآور شد: برخی از تجهیزات فرسوده نیز که زمان و کیفیت خود را طی کردهاند، نیاز به تعویض دارند تا از بروز خسارتهای احتمالی به مردم جلوگیری شود. نصب این تجهیزات جدید در معابر عمومی، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: بیش از ۵۰ درصد از شبکه فشار ضعیف اصلاح ساختار شدهاند و برنامهریزیهایی انجام شده است تا طی سه سال آینده، باقیمانده این شبکه نیز بهطور کامل تعویض شود.
انتهای پیام