به گزارش ایسنا، شهروندان عراقی با برپایی تظاهراتی مخالفت خود را با طرح جنجالی و متوهمانه دونالد ترامپ درخصوص کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه اعلام کردند.
بر اساس گزارش شبکه خبری العربی، شهروندان عراقی همچنین ضمن محکوم کردن این طرح ترامپ، حمایت خود را از فلسطینیان اعلام کردند.
از سوی دیگر، شهروندان اردنی با برگزاری تظاهراتی در شهر امان و شماری از شهرهای مختلف این کشور مخالفت خود را با طرح رئیس جمهور آمریکا مبنیبر کوچاندن ساکنان نوار غزه به اردن و مصر اعلام کردند.
شرکتکنندگان در این تظاهراتها بر لزوم موضعگیری مقامات کشورشان در برابر طرح ترامپ و تبدیل اردن به کشور جایگزین فلسطین تاکید کردند.
طبق گزارش شبکه خبری الجزیره، تمامی این اعتراضات و تظاهراتها تحت عنوان «مخالفت با کوچاندن فلسطینیها» در یک هماهنگی بیسابقه در اردن برگزار شد.
تمامی گروهها و اقشار این کشور مانند عشایر و احزاب سیاسی علاوهبر احزاب اسلامی مخالف علیه طرح ترامپ شعار سر دادند و آن را محکوم کردند.
در همین رابطه، ینال فریحات، یکی از نمایندگان پارلمان اردن در جریان این اعتراضات تصریح کرد که نوار غزه بخشی از املاک و داراییهای دونالد ترامپ نیست.
طراد الفایز، یکی از شخصیتهای برجسته عشایر اردن نیز در جریان این تظاهرات گفت: طرح ترامپ جنونآمیز و ظالمانه است و تجاوز به حاکمیت اردن قلمداد میشود.
از سوی دیگر، ساکنان شهر رباط، پایتخت مراکش شامگاه جمعه با تجمع در مقابل مقر پارلمان این کشور، اعتراض خود را به کوچاندن اجباری ملت فلسطین از نوار غزه، کرانه باختری و شهر قدس اشغالی اعلام کردند.
آنها این طرح جنجالی را پاکسازی نژادی «ترامپ -صهیونیست» نامیدند.
شرکتکنندگان در این تظاهرات مشارکت آمریکا در نسلکشی ملت فلسطین را محکوم کرده و خواستار خاتمهبخشیدن به عادیسازی روابط مراکش با رژیم صهیونیستی و تعطیلی دفتر ارتباط این رژیم در رباط شدند.
شرکتکنندگان در این تظاهرات شعارهایی را علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا سر دادند.
آنها حمایت خود از مقاومت را اعلام کرده و پرچمهای آمریکا و رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.
در همین اثنا، دهها نفر از شهروندان مراکش روز جمعه تظاهراتی در شهر شمالی «ویسلان» برپا کرده و طرح دونالد ترامپ برای آواره کردن فلسطینیها از نوار غزه را محکوم کردند.
این تظاهرات توسط «کمیته غیر دولتی مراکش برای حمایت از فلسطین» برگزار شد و شرکتکنندگان پرچمهای فلسطین را برافراشتند و شعارهایی علیه رژیم اشغالگر و آمریکا سر دادند که از جمله آنها میتوان به «مقاومت امانت است، ای مردم آزاده در جهان، نه به صهیونیستها، نه به آمریکاییها و زنده باد فلسطین» اشاره کرد.
معترضان طی این تظاهرات بر مخالفت قاطع خود با هرگونه طرحی که هدف آن آواره کردن فلسطینیان از غزه است، تاکید کردند؛ آنها همچنین حمایت خود از مقاومت ملت فلسطین علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی را مورد تاکید قرار دادند.
تلآویو و رباط دهم دسامبر ۲۰۲۰ ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود را که از سال ۲۰۰۰ متوقف شده بود، اعلام کرده و هیأتهایی از مسؤولان رژیم صهیونیستی در سطوح مختلف به مراکش سفر کردند اما این سفرها از زمان آغاز جنگ علیه غزه متوقف شدند.
تقریبا در زمان جنگ هر روز در شهرهای مختلف مراکش بهویژه رباط، پایتخت آن تجمعهای بزرگی از حامیان ملت فلسطین برپا شده و شرکتکنندگان توقف حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، لغو محاصره این منطقه و انتقال کمکهای بشردوستانه به آنجا را خواستار میشدند.
در همین رابطه، صدها تن از شهروندان موریتانیایی در مقابل سفارت آمریکا در نواکشوط تجمع کرده و مخالفت قاطع خود را با طرح دونالد ترامپ درخصوص تصرف نوار غزه و کوچاندن اجباری فلسطینیان از این باریکه اعلام کردند.
معترضان با در دست داشتن پرچمهای فلسطین و موریتانی، شعارهایی علیه تصمیمات دونالد ترامپ سر داده و او را به حمایت از جنایتهای اشغالگران صهیونیست علیه ساکنان غزه متهم کردند.
شرکتکنندگان در این اعتراضات، آمریکا را مسئول تخریب و ویرانی غزه و بزرگترین پشتیبان رژیم صهیونیستی در جنگ ویرانگر علیه غزه دانستند.
معترضان موریتانیایی همچنین از ملتهای عربی و اسلامی درخواست کردند تا با برگزاری اعتراضات گسترده در مقابل سفارتخانههای آمریکا، دونالد ترامپ را به منظور صرفنظر کردن از اظهارات اخیرش تحت فشار قرار دهند.
پنج کشور عربی از جمله عربستان، امارات، قطر، مصر و اردن و حسین الشیخ، یکی از مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر در نامهای مشترک به دولت آمریکا مخالفت خود را با طرح ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن اعلام کردند.
این تظاهراتها چند روز پس از آن انجام شد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفت، کشورش تصمیم دارد نوار غزه را در اختیار گیرد و فلسطینیها را از غزه منتقل کند و اینکه عربستان دیگر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را به تشکیل کشور فلسطین مشروط نمیکند؛ اظهاراتی که با مخالفت گسترده منطقهای و بینالمللی روبهرو شد.
ترامپ از ۲۵ ژانویه طرح انتقال مردم غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن را تکرار میکند. طرحی که این دو کشور و کشورهای عربی دیگر و نیز سازمانهای منطقهای و بینالمللی با آن مخالفت کردند.
۱۹ ژانویه توافق آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی اجرایی شد که سه مرحلهای بوده و هر مرحله ۴۲ روز طول خواهد کشید.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ مرتکب نسلکشی در نوار غزه شد و بیش از ۱۵۹ هزار شهید و زخمی و بیش از ۱۴ هزار مفقود برجای گذاشت.
انتهای پیام