حمزه غیاثوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: زنگ خطر سالمندی در استان قزوین به صدا درآمده است، بنا بر اعلام کارشناسان ثبت احوال میانگین جمعیت سالمند استان قزوین، نسبت به میانگین جمعیت جوان آن بیشتر است و این موضوع نشان میدهد که در سالهای آتی با یک قزوین سالمند روبهرو خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه استقبال جوانان برای فرزندآوری کم شده است، بیان کرد: دولت موظف به شناسایی چالشها و ارائه راهکارهای مناسب به خانوادههای جوان و فراهم کردن یک فضای اقتصادی مناسب است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: مهمترین علتهای عدم تمایل به فرزندآوری در مواردی چون «مشکلات و نگرانیهای مرتبط با فرزندان و آینده آنها، شرایط کاری و هزینه، روابط بین همسران و مشکلات سلامتی و جسمانی افراد» خلاصه میشود.
وی در ادامه گفت: متغیرهای فرهنگی و اجتماعی نقش مهمی در تمایلات فرزندآوری ایفا میکنند و آنچه از قانون جوانی جمعیت به نظر میرسد، حمایتها بر اساس این متغیرها دیده نشده است.
این جامعه شناس گفت: اقدامات دولتها برای درمان ناباروری و خدماتی که برخی ارگانها نظیر دانشگاه علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی و بیمه سلامت ارائه میدهند قابل تقدیر است، چراکه توانسته نرخ بارداری در کشور را کاهش دهد اما موضوع مهم و اصلی در خصوص افزایش جامعه سالمندی، عدم تمایل زوجین به فرزند و یا تمایل آنان به تک فرزندی است.
وی در ادامه اظهار کرد: بیشترین علتی که برای عدم تمایل به فرزندآوری بیان شده، این است که افراد از آینده فرزندان خود نگران هستند؛ نگرانی در خصوص تربیت فرزندان و طرح مسائل اقتصادی از مهمترین دغدغههایی است که جوانان آن را مطرح میکنند.
غیاثوند بیان کرد: نمایندگان مجلس به جای وضع قوانین دست و پاگیر از دولت خواستار بودجه برای کار فرهنگی در زمینه فرزندآوری باشند چراکه رشد فرزندآوری نیازمند تغییر نگرش آحاد جامعه است و ما اگر به دنبال جوانی جمعیت هستیم باید از نمایندگان مجلس مطالبهگر باشیم که تدابیر لازم به کار گرفته شود تا مشکلات اقتصادی، اجتماعی پیش پای زوجین برداشته شود و با رفع این مسائل، خانوارهای جوان برای فرزندآوری امیدوار شوند.
انتهای پیام