مخالفت السیسی و گوترش با طرح کوچ اجباری فلسطینیان

رئیس جمهور مصر و دبیرکل سازمان ملل در جریان گفت‌وگویی تلفنی با یکدیگر بر لزوم تسریع در آغاز عملیات بازسازی نوار غزه تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به صورت تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

بر اساس گزارش شبکه خبری العربی، دو طرف طی این تماس تلفنی بر مخالفت خود با کوچاندن اجباری فلسطینیان تاکید کردند.

رئیس جمهور مصر و دبیرکل سازمان ملل در  جریان این گفت‌وگوی تلفنی همچنین لزوم تسریع در آغاز عملیات بازسازی نوار غزه را مورد تاکید قرار دادند.

عبد الفتاح السیسی و آنتونیو گوترش همچنین بر نقش کلیدی آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل در امور آوارگان فلسطینی(آنروا) و اهمیت یکپارچه‌سازی تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای حمایت از این آژانس تاکید کردند.

رئیس جمهور مصر در جریان این تماس تلفنی بار دیگر مخالفت خود را با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به دنبال اجرای آن در راستای خدمت به اشغالگران صهیونیست است، اعلام کرد.

دبیرکل سازمان ملل و رئیس جمهور مصر همچنین تلاش‌های مصر در راستای تثبیت آتش‌بس در غزه، تبادل اسرا و تسهیل روند کمک‌رسانی‌های بشردوستانه به این باریکه با هدف کاهش روند تصاعدی فاجعه انسانی ساکنان غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دو طرف طی این گفت‌وگوی تلفنی بر لزوم اجرای راهکار تشکیل ۲ دولتی و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ میلادی به پایتختی قدس شرقی تاکید کردند.

السیسی و گوترش همچنین تصریح کردند: این امر در مرحله کنونی تنها راه برای برقراری صلح پایدار و همیشگی و تثبیت ثبات در منطقه غرب آسیا است.

پیش از این نیز، عبدالله دوم، پادشاه اردن خاطرنشان کرد که کشورش با هرگونه تلاش برای الحاق اراضی اشغالی فلسطینی و اسکان آنها در کشورهای عربی مخالفت دارد.

این تماس تلفنی چند روز پس از آن انجام شد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفت، کشورش تصمیم دارد نوار غزه را در اختیار گیرد و فلسطینی‌ها را از غزه منتقل کند و اینکه عربستان دیگر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به تشکیل کشور فلسطین مشروط نمی‌کند؛ اظهاراتی که با مخالفت گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی روبه‌رو شد.

ترامپ از ۲۵ ژانویه طرح انتقال مردم غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن را تکرار می‌کند. طرحی که این دو کشور و کشورهای عربی دیگر و نیز سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مخالفت کردند.

۱۹ ژانویه توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی اجرایی شد که سه مرحله‌ای بوده و هر مرحله ۴۲ روز طول خواهد کشید.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ مرتکب نسل‌کشی در نوار غزه شد و بیش از ۱۵۹ هزار شهید و زخمی و بیش از ۱۴ هزار مفقود برجای گذاشت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112014612
  • خبرنگار : 71588