آلودگی متقاطع زمانی چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

یک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: آلودگی متقاطع زمانی اتفاق می‌افتد که میکروب‌ها یا آلاینده‌ها از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر منتقل شوند.  

الهه عسگری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این اتفاق می‌تواند در هر مرحله از خرید، نگهداری، آماده‌سازی یا پخت مواد غذایی رخ دهد.

وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از آلودگی متقاطع، افزود: قبل و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام (مانند گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات)، دست‌های خود را با آب گرم و صابون بشویید.

وی خاطرنشان کرد: برای مواد غذایی خام (مانند گوشت و مرغ) و مواد غذایی پخته یا آماده‌ی مصرف (مانند سبزیجات و نان) از تخته‌های برش جداگانه استفاده کنید. عضوهیات علمی اضافه کرد: تخته‌های چوبی به دلیل تخلخل بیشتر، احتمال نگهداری باکتری‌ها را دارند، بنابراین تخته‌های پلاستیکی، فلزی یا شیشه‌ای توصیه می‌شوند.

عسگری ادامه داد: مواد غذایی خام (به ویژه گوشت، مرغ و ماهی) را به‌گونه‌ای در یخچال نگهداری کنید که آب آن‌ها روی مواد غذایی دیگر نریزد.

وی با بیان اینکه در هنگام خرید و نگهداری، مواد غذایی خام را از مواد غذایی پخته یا آماده‌ی مصرف جدا کنید، افزود: اطمینان حاصل کنید که موادغذایی خام (به ویژه گوشت، مرغ و تخم‌مرغ) به طور کامل پخته شوند تا باکتری‌های مضر از بین بروند.

این متخصص بهداشت موادغذایی تصریح کرد: اگر زخم یا بریدگی روی دست‌های شما وجود دارد، از دستکش یک‌بار مصرف استفاده کنید تا از انتقال باکتری‌ها به موادغذایی جلوگیری شود.

عسگری یادآور شد: رعایت این نکات ساده اما مهم می‌تواند به طور قابل توجهی خطر بیماری‌های ناشی از آلودگی موادغذایی را کاهش دهد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۰:۰۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403112014535
  • خبرنگار : 50175