به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی طی سخنانی در همایش ملی «فرصتها و چالشهای اقتصاد وقف» که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه فجر، گفت: این ایام ما را یاد زمانی میاندازد که طاغوت در این کشور حکومت میکرد و این طاغوت، کشور را وابسته کرده بود و به مسیری که اربابانش تعیین میکردند سوق میداد. روزی که امام خمینی(ره) فرمودند من به پشتوانه این ملت، دولت تعیین میکنم، کسی نمیتواند ادعا کند که به ایشان گفته است این موضوع را بیان کنند، ایشان رهبر الهی بودند و بر اساس وظیفه عمل میکردند.
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) با آرامش و با فکر برگرفته از دین عمل کردند. ایشان وقتی قیام کردند به این آیه تمسک کردند کونو لله مثنی و فردی (برای خدا قیام کنید، دو نفر دو نفر یا تنها)، شجاعت همراه با ایمان، اتفاقاتی را رقم میزند مانند اتفاقات امروز که چهره طاغوت بزرگ را نشان میدهد. مانند اینکه رئیسجمهور آمریکا میگوید مردم غزه باید از این منطقه بروند و خودم غزه را اداره میکنم. امام(ره) با چنین طاغوتی برخورد کرد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: اینکه قرآن داستان حضرت موسی(ع) را نقل میکند برای این است که ما درس بگیریم. انقلاب اسلامی برکت بسیار بالایی داشته و آن این است که آزادی و حریت را به ارمغان آورده است و با ظلم و ستم مبارزه میکند. امام(ره) فرمودند: با همه جهان غیر از آپارتاید و رژیم صهیونیستی ارتباط داریم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حوزه اقتصادی وقف گفت: وقف در ایران سدهها بلکه هزاره از عمرش میگذرد. حکومتهای مختلف آمدند و رفتند ولی وقف باقی ماند. وقف در دورههای صفویه و قاجاریه و ... وجود دارد مانند وقف ربع رشیدی که بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد. افتخار ما این است موقوفات و رقباتی برای علوم مختلف دارد حتی حقالعمل کارگر نیز در این وقفنامه آمده است.
حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه برای مساجد، بیمارستانها، یتیم خانهها، کاروانسراها و پل ها وقف صورت گرفته و بیش از ۸۰۰ نیت وقف در ایران داریم که به درختواره تبدیل کردهایم، اظهار کرد: خوشبختانه همکاری خوبی بین اوقاف و اداره ثبت شکل گرفته است. ۲۱۷ هزار موقوفه داریم که اطلاعات آنها در اختیار ما قرار دارد و البته وقفهایی هنوز وجود دارد که اظهار نکردهاند، به مرور زمان اظهار میکنند.
وی بیان کرد: در مورد وقفها باید کار علمی و تاریخی صورت پذیرد. بیش از یک و نیم میلیون رقبه موجود است که ارزش اقتصادی دارند، زمین و ساختمان و عرصه تجاری و انتفاعی و منفعتی هرکدام دارای ارزش هستند و این ارزش در جامعه قدرت تبادلی دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در سالهای اخیر سه برابر عمر وقف سند تک برگ و کاداستر و GIS را حاکم کردیم. کاری که ما انجام میدهیم ما را به سرمایه دستیافتی میرساند و این سرمایه خیلی قدرت دارد. بر اساس این قدرت اجازه ندادهایم یک ریال وام بانکی با جریان مسائل وقفی خریداری شود چون وقف خودش دارایی زیادی دارد باید دارایی وقف را به جریان بیندازیم.
وی با بیان اینکه مولدسازی های جهشی در درون وقف شکل گرفته است، عنوان کرد: اگر ما بتوانیم از کارکرد وقف در زمینه بهینهسازی خودش در ابتدا اقدام کنیم سپس سرمایه انباشته را در خدمت اهداف رفاه عمومی و بهداشت و درمان و ... قرار دهیم، تسهیلگیری بسیار خوبی صورت میگیرد. گزاره اول در این زمینه حفظالعین است. در حفظ العین ما سند تک برگ و کاداستر را حاکم می کنیم. حدود ۲۰ درصد باقی مانده است اختلافات ما با منابع طبیعی نیز در این زمینه در حال حل و فصل است. در قانون نیز موضوعی در حوزه وقف مطرح شده با عنوان سال احیا که درمورد وقف معنا ندارد.
حجت الاسلام خاموشی گفت: در زمینه اجرای نیت، حساسیت مردم زیاد است و باید باشد، شفافیت در اجرای نیت موجب وقف جدید میشود. به علما توصیه دارم وقفنامه حسینعلی البرز را بخوانند. ایشان تمام اموالش را وقف جایزه علمی میکند. هر روز که از این جایزه میگذرد متوجه میشویم چقدر قدرت دارد. این جایزه اکنون در سطح دانشجویی، دانش آموزی، طلاب، دانشمندان و صاحبان اختراع برگزار می شود. در یک گردونه اگر نگاه کنیم تقریبا اهم دانشمندان ایران از جازه البرز عبور کرده اند. انشاءالله این مسیر در اجرای نیت ادامه پیدا کند.
وی اظهار کرد: در سال ۹۸ حدود ۸۴۰ میلیارد تومان اجرای نیت شد، سال گذشته ۶۲۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت صورت گرفت. ما در اجرای نیت از هیچ کوششی فروگذار نمیکنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در مولدسازی موقوفات نیز قبل از اینکه کارکرد سازمان وقف را بیان کنم چالشهای نظام اقتصادی ایران را مطرح می کنم. یکی از اقدامات که باید صورت پذیرد این است که موازنه منفی صادرات و واردات با حذف نفت باید مثبت شود. مادامی که دولت ما وابستگی به نفت را قطع نکند گرفتاری استمرار دارد ما نمیگوییم بنزین گران شود اما باید حاملهای انرژی را برقی کنیم. دوم بحث انرژی است که تاکنون موفق به تولید ۸ مگاوات شدهایم و ۱۱۰ مگاوات را با سرمایه وقف هدفگذاری کردهایم. به جهت گسترش موقوفات در سراسر کشور قدرت این کار را داریم.
وی افزود: بحث دیگر، عدم استفاده صحیح از اقلیم است. اقلیم ایران در نقطه جغرافیایی بسیار حساسی قرار گرفته در مساله ترانزیت اگر ترانزیت رشت آستارا کامل شود که دستور وزارت راه دولت شهید رئیسی بود و اکنون نیز ادامه دارد اتفاقات خوبی رقم میخورد. خط سرخس چابهار هم انشاءالله به اتمام برسد، شاهد رشد ۳۰ درصدی خواهیم بود. ما اعلام آمادگی کردیم که سازمان وقف حاضر است در زمینه خرید لوکوموتیو همکاری کند.
حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: بحث دیگر این است که باید نیازمان را از واردات کم کنیم. موسسهای به نام تپش اعلام کردند اگر ۶۰ کالای تجهیزات پزشکی بسازیم چند صد میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت. ما باید ارزبری را قطع کنیم. در این زمینه باید توجه ویژه به جریان دانش بنیان هایی کنیم که میتواند زیرساختها را اصلاح کند. حمایت هایی از سوی اوقاف در این زمینه صورت گرفته است. اکنون تولید قوی ترین موتور برقی در ایران انجام می شود توسط شرکتی که از سوی اوقاف حمایت می شود.
وی تاکید کرد: باید به اقلیم ایران توجه کنیم ما اقلیم گرم و خشک داریم. باید فکر کنیم آیا میتوانیم محصولی در زمین شوره زار داشته باشیم. در این زمینه نیز محصولاتی در حال عمل آوری است. کشور جمهوری اسلامی ایران قابلیتهای شگرف دارد که باید زنده شود و به نتایج خوب برسیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: من معتقدم کاری باید کرد در نظام بانکی که نسبت اقتصاد با نظام بانکی بهتر شود. سازمان وقف در زنجیرههای مواد غذایی و بهره وری بهتر از زمین های زراعی و انرژی دارد فکر می کند در حوزه معدن، چالش های قانونی وجود دارد که انشاالله معادن وقفی را بتوانیم با کمک اندیشمندان و مسئولان حل کنیم.
وی با بیان اینکه در رابطه با دانش بنیان ها هرسال نمایشگاهی از اتفاقاتی که رقم خورده برپا می شود، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی مدتهاست درباره اقتصاد دریاپایه صحبت میکنند، اینجانب به همین دلیل، مکرر سفر کردهام. از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند حمایت هایی صورت گرفته است. اکنون ۵ هزارتن را در بوشهر هدف گیری کرده ایم و در چارک و هندیجان نیز اقداماتی در این زمینه در حال انجام است.
انتهای پیام