به گزارش ایسنا، این وزارتخانه در بیانیهای که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، تأکید کرد که کوچ اجباری ملت فلسطین نقض آشکار قوانین بینالمللی بهویژه کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ و اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی مصوب سال ۱۹۹۸ محسوب میشود.
در این بیانیه آمده است که هدف از کوچ اجباری فلسطینیها از نوار غزه، نابودی مسئله فلسطین و تضعیف امنیت و ثبات در منطقه و جهان است.
وزارت خارجه یمن در ادامه تاکید کرد: آمریکا نمیتواند با اعمال فشار، آنچه را که در جنگ به دست نیاورده است، محقق کند. واشنگتن و رژیم صهیونیستی در برابر ایستادگی و پافشاری ملت فلسطین بر حق خود برای ماندن در سرزمینشان، ناکام خواهند ماند.
وزارت امور خارجه یمن در این بیانیه از مواضع قاطعانه در برابر تلاشها برای به سرانجام رساندن کوچ اجباری ملت فلسطین از نوار غزه تمجید کرده و از جامعه بینالمللی، بهویژه کشورهای عربی و اسلامی، خواست تا در مقابل طرحهای آمریکا متحد شوند و با تقویت ایستادگی ملت فلسطین، از این طرحها جلوگیری کنند.
وزارت امور خارجه یمن همچنین بر لزوم ارائه انواع حمایتهای انسانی به ملت فلسطین و مشارکت در بازسازی غزه تأکید کرد.
این وزارتخانه در ادامه نسبت به تشدید اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، بهویژه در اردوگاههای جنین، طولکرم و طوباس هشدار داد.
وزارت امور خارجه یمن بار دیگر بر موضع ثابت این کشور در حمایت از حق ملت فلسطین برای تأسیس کشور مستقل خود در تمامی سرزمینهای ملیشان با پایتختی قدس شریف تأکید کرد.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور آمریکا سهشنبه شب در دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان بهدنبال بازگشت به غزه نباشند.»
خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینیها که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آنها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابهجایی اجباری آنها را محکوم و با آن مخالفت کردهاند.
در شرایطی که فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیها در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»
دونالد ترامپ پیشتر نیز خواستار کوچاندن موقت اهالی نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله مصر و اردن شده بود. پافشاری رئیسجمهور آمریکا برای کوچاندن ساکنان غزه از این باریکه ادامه دارد؛ اقدامی که بسیاری از مقامات عربی آن را «خطرناک» توصیف کردهاند. این اظهارات تحریکآمیز با محکومیت بینالمللی مواجه شده است.
انتهای پیام