گرجیپور امروز (۱۸ بهمن) در چهاردهمین نشست شورای وزارت تعاون، کار و رفاە اجتماعی در استان کردستان با اشاره به موضوع کولبران، گفت: این موضوع یک مسئله اساسی در استان کردستان است و بارها در محافل ملی و جاهای مختلف بە آن پرداخته شده است، اخیراً نیز آیین نامه تجارت مرزنشینان در خصوص کولبرها در دولت تصویب و هفتە گذشتە نیز ابلاغ شدە است و در اسرع وقت اجرایی میشود، همچنین برای همه این مشاغل فصلی بحث پوشش بیمهای آنها مطرح است کە آن را پیگیری خواهیم کرد.
معاون تعاون، کار و رفاە اجتماعی کشور در بحث امنیت شغلی کارگران ادامە داد: سرمایه اصلی کشور، مردم هستند و این سرمایه انسانی در رشد و توسعه اقتصادی کشور و تولید عامل مهمی است، کە باید بە این سرمایە انسانی توجە ویژەای صورت گیرد و قانون کار و فصول مختلف باید پیگیری شود.
وی با بیان اینکە در بحث مشاغل آزاد و فریلنسرها هم که مشاغل نوپا و جدیدی در جامعە هستند، آیین نامەهای جدیدی ایجاد شدە است، گفت: در حال حاضر اقتصاد دنیا به سمت فناوری در حال حرکت است و روابط و درآمد و ماهیتها تغییر کرده است و باید قوانین ما در حوزه نظام اجتماعی اصلاح شود، زیرا با قوانین سنتی نمیتوان خیلی از مشاغلی که مدرن هستند را مدیریت و تحت پوشش بیمه درآورد.
گرجیپور با بیان اینکە برای پیشبرد اهداف و برنامهها، از همە ظرفیتها و دیدگاەها استفادە خواهیم کرد، ادامه داد: در دولت وفاق هیچکدام از مسندهای مدیریتی برتری ندارند و هیچ فاصلهای میان آنها نیست.
وی با بیان اینکه شورای عالی کار در کشور فعال است، عنوان کرد: در سامانه وزارت درگاهی ایجاد شدە است کە هر کسی در رابطه با افزایش مزد، قانون کار، اصول قانون نقد درخواستی دارد، بە این درگاە مراجعه میکند.
وی افزود: در کلیت نظام حمایتی، دنبال ارزیابی تاثیر این خدمات هستیم، برای مثال سازمان بهزیستی که بیش از ۱۰۰ نوع برنامه خدمات ارائه میدهد، خیلی از این خدمات ممکن است کە اثربخشی لازم را نداشته باشند، لذا در حال حاضر یکی از کارهای اساسی کە در دستور کار قرار دارد، ارزیابی طرحها و برنامههای ارزیابی تاثیر طرح و برنامه حمایت اجتماعی است.
گرجیپور بیان کرد: کارآمدسازی در برنامههای حمایت اجتماعی کار بسیار خوبی است که تقریبا از سال ۴۲ شروع و در چند مرحله محدود اجرا شده است، در سال جاری نیز این طرح در هشت مرحله اجرا شدە است.
این مقام مسئول اضافە کرد: یکی از طرحهای بسیار خوبی کە در کشور اجرا شده است، طرح سوء تغذیە کودکان زیر خط فقر غذایی و عملاً زیر استانداردهای منحنی رشد در مراکز سلامت است.
گرجی پور اضافە کرد: در این طرح از طریق فروشگاەها حدود ۱۵ نوع کالای اساسی که مهمترین آنها ۱۱ قلم است، عرضە شده و خانوادهها میتوانند آن را خریداری کنند.
وی ادامە داد: در حال حاضر ۱۳٤ هزار کودک، تحت پوشش طرح سوءتغذیه کودکان زیر خط فقر قرار دارند کە ۷۰ درصد اثربخشی موجود را داشتە است.
انتهای پیام