رضا امینی در چهل و پنجمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که امروز (۱۸ بهمنماه) در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه زیرساختهای خوزستان و اهواز در هشت سال جنگ تحمیلی نابود شدند، اظهار کرد: تلاش بر این است با برگزاری این نشستها برای بهتر شدن کیفیت خدمات در اهواز، از تجربههای یکدیگر استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به قوانین و ضوابط حوزه خدمات شهری افزود: اهواز در رتبه هشتم از نظر جمعیت است و از نظر مساحت هم در رتبههای بالا قرار دارد و این، کار خدماترسانی را سختتر میکند. وجود حریمهای نفتی، استقرار صنایع درون شهر، رشد بیرویه شهر به دلیل مهاجرت از شهرهای اطراف به حاشیهها، دشواریهایی ایجاد و اهواز را به دومین شهر حاشیهنشین کشور با ۴۰۰ هزار نفر جمعیت تبدیل کرده است.
امینی عنوان کرد: این افراد که شهروندان اهواز هستند باید خدمات دریافت کنند اما بدون حمایت دستگاههای حاکمیتی این امر میسر نخواهد بود.
شهردار اهواز گفت: سال ۱۴۰۰ بودجه شهرداری اهواز ۳.۵ هزار میلیارد تومان بود که ۲.۵ هزار میلیارد تومان آن محقق شد اما برای سال آینده بودجه ۲۳ هزار میلیارد تومانی پیشنهاد شده است که امیدواریم مصوب شود.
وی با بیان اینکه بخش پرکار و هزینهبر شهرداری، حوزه خدمات شهرداری است، عنوان کرد: این حوزه بیشترین رویارویی را با مردم دارد. اهواز سالهاست از نظر زیرساختی دچار چالشهای جدی است و به همین دلیل به سختی میتواند خود را به کلانشهرها نزدیک کند.
وی افزود: ما برای خدمت آمدهایم و نیامدهایم با حرف و اتهام میدان را خالی کنیم. هزینه توفیق و موفقیت هم متناسب با چالشها و مشکلات است و اگر کار با سلامتی انجام شود، در ادامه، اتهامات هم احتمال دارد.
وی با اشاره به انجام ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع آسفالت در ۴۰ ماه در اهواز گفت: اهواز باید یک هزار و ۳۰۰ اتوبوس داشته باشد. در سال ۱۴۰۰ تنها ۷۵ دستگاه اتوبوس داشتیم که با حمایت دولت شهید رئیسی در چند مرحله ۱۲۹ دستگاه تامین شد و از طریق اوراق مشارکت ۱۰۰ دستگاه اتوبوس دیگر و با بازسازی ۲۱۴ دستگاه، در مجموع تا پایان این دوره تعداد اتوبوسهای فعال اهواز به بیش از ۵۰۰ دستگاه میرسد.
شهردار اهواز با اشاره به ظرفیت رودخانه کارون عنوان کرد: ۳۰۵ هکتار اراضی حاشیه کارون قابلیت تبدیل به فضای سبز تفرجگاهی را دارند. بخشی از این کار انجام شد که در سیل سال ۹۸ تخریب شد. اکنون کار در ۳۸ هکتار در سه مقطع در دستور کار است که بخشی از آن به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز تعهد خود در حوزه ایجاد کمربند سبز شهر را اجرا کرده است اما دستگاههای دیگر هنوز اقدامات لازم را انجام ندادهاند. به دلیل نبود این کمربند، اهواز به شدت در حال توسعه است و اگر به صورت جدی به این موضوع توجه نشود الحاق اهواز به شهرهای اطراف بسیار محتمل و جدی است.
امینی با اشاره به دیگر چالشهای حوزه خدمات شهری عنوان کرد: ۶ هزار و ۴۰۰ دستفروش و وانتبار در اهواز با سد معبر و ایجاد زحمت فعالیت میکنند. پروژه قطار شهری اهواز هم همچنان زمینگیر است اما تا انتهای سال عملیات اجرایی دو فاز خط اول آن شروع میشود که ۴۰ هزار میلیارد تومان برای آن نیاز است.
شهردار اهواز با اشاره به تسویه بدهی شهرداری و خروج آن از لیست سیاه بانکها عنوان کرد: در ۱۰ سال گذشته شهرداری اهواز به دلیل اینکه در لیست سیاه بانکها بود نمیتوانست از اوراق مشارکت استفاده کند.
وی تصریح کرد: با توجه به دیگر چالشها، بنا بر برآورد اولیه برای توسعه متوازن در محلهها و رسیدن اهواز به دیگر کلانشهرها، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است که ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مربوط به حوزه عمرانی است و دقیقا این عدد را از دستگاههای دیگر مطالبه داریم.
امینی با اشاره به اینکه دریافت عوارض آلایندگی برای شهرداری به جای فرصت، به تهدید تبدیل شده است، گفت: تلاش میشود با ارائه خدمات بیمنت به مردم، کیفیت زندگی مردم در شهرها و سرمایه اجتماعی افزایش یابد و خدمات شهری در این حوزه، نقش اساسی دارد.
وی عنوان کرد: ساختار تشکیلاتی شهرداریها مشخص و معین است و ورود و خروج نیروها ضوابط دارد اما فقر و ضعف در اشتغال در دولتها باعث فشار به شهرداریها و تزریق انبوه نیرو شده است به گونهای که موجب شده نیروی مازاد و ناکارآمد داشته باشیم. از سوی دیگر در حوزه فرهنگ شهروندی هم کم کار شده است.
شهردار اهواز با تاکید بر لزوم جلوگیری از تزریق نیروی بیشتر به شهرداری عنوان کرد: بودجه عمرانی اهواز ۳۰ درصد کل بودجه است در حالی که در دیگر کلانشهرها وضعیت برعکس است. با تلاش و همراهی شورای شهر این عدد در سال آینده به ۶۲ درصد بودجه عمرانی و ۳۸ درصد بودجه جاری تبدیل شده است.
وی افزود: با وجود توسعه فضای سبز، راهاندازی فرهنگسراها و دیگر حوزههای شهرداری و استفاده بیشتر از ظرفیت نیروها هنوز وضعیت جوی نیرو بیش از ۵۰۰ نفر منفی است. با شکست امپراتوری برخی پیمانکاران خدمات شهری، آنها شیطنتهایی کردهاند به گونهای که برخی از آنها در جلسات رسمی با حضور رئیس جمهور و دیگر مسئولان، عربدهکشی میکنند و این مساله به این دلیل است که دستشان از منابع کوتاه شده است. ما ترجیح میدهیم فحش بخوریم اما از حق مردم دفاع کنیم. البته پیمانکارن شریف زیادی هم در اهواز داریم.
انتهای پیام