تومورهای بدخیم مغزی دوران کودکی همچنان چالش مهم برای پزشکان و محققان در سراسر جهان محسوب میشوند، به این دلیل که اغلب آنها بعد از پیشرفت، قابل شناسایی هستند و درمان آنها نیز مشکل است.
از آنجایی که تومورهای مغزی معمولا علائم برجسته را فقط پس از رشد قابل توجه ایجاد میکنند، جزئیات مهم در مورد شکلگیری اولیه سرطان میتواند پوشیده باقی بماند زیرا سلولهای تومور ممکن است تا زمانی که بیمار مبتلا تشخیص داده شود با جهشهای متعددی مواجه شده باشند.
نتایج تحقیقات جدید سایت ارث نشان میدهد که در این میان، نوعی پروتئین بهعنوان عامل مهمی عمل و سلولهای بنیادی خفته را بیدار میکند و سپس باعث ایجاد تومور میشود.
این یافتهها راهبرد جدید برای هدفگیری سلولهای بنیادی سرطانی ارائه میدهد که امیدی برای درمانهای موثرتر علیه تومورهای تهاجمی مغزی ایجاد میکند. یکی از مهمترین دیدگاههای تحقیق کنونی این است که با جلوگیری از فعال شدن مجدد این سلولهای خفته و شروعکننده سرطان، میتوان روند تشکیل تومور را دنبال کرد.
محققان گسترش مدولوبلاستوما را در سطح سلولی بررسی کردند و دریافتند که پروتئین OLIG۲ نقش اصلی را در بیدار کردن سلولهای بنیادی غیرفعال ایفا میکند و آنها را به تقسیم غیرقابل کنترل و در نهایت تشکیل تومور تحریک میکند.
رویکرد این گروه تحقیق، یعنی مداخله در ریشه شکلگیری تومور، میتواند مسیری تحولآفرین برای کودکان مبتلا به مدولوبلاستوما و سایر سرطانهای تهاجمی مغز ارائه دهد.
اگر این راهبردهای امیدوارکننده با موفقیت از طریق آزمایشهای بالینی پیش بروند، مداخله زودهنگام ممکن است در واقع تومورهای مغزی کودکان را قبل از شروع بیماری، متوقف کند و نویدبخش عصر جدیدی در درمان سرطان باشد.
نتایج مقاله «بررسی عوامل خطر احتمالی تومورهای مغزی در کودکان و نوجوانان» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نشان داد که تومورهای مغزی با کاهش عملکرد و کیفیت زندگی کودکان همراه هستند و بسیاری از کودکان مبتلا باید ازنظر برخی عوامل خطرزا مانند سابقه بیماری نورولوژیک، سابقه سرطان و تومورهای بدخیم و مغزی مورد بررسی قرار گیرند.
انتهای پیام