اسرائیل از چه می‌ترسد؟

چرا اسرائیل تا این حد از تسلیحات شیمیایی سوریه ترس دارد و در حملات روزهای اخیر خود علیه سوریه نیز تلاش نموده است که همه ذخایر موجود تسلیحات شیمیایی سوریه را نابود کند؟

به گزارش ایسنا، یوسف شعبانی در یادداشتی نوشت: منابع سوری، روز یکشنبه ۱۴ بهمن، به خبرگزاری «اسپوتنیک» اطلاع دادند جسد دکتر «حسان ابراهیم» یکی از دانشمندان مهم این کشور که از چند روز گذشته تاکنون ارتباطش با بستگان قطع شده بود، در یکی از جاده‌های فرعی منطقه «معربا» در استان دمشق کشف شده است. یک منبع نزدیک به خانواده این دانشمند سوری به اسپوتنیک گفت: «دکتر، تماسی از یکی از طرف‌هایی که مسئول مرکز پژوهش‌های علمی دمشق شده بود، دریافت کرد و سپس هفته گذشته از او خواسته شد به محل کارش برود. بعد از ترک خانه‌اش در استان طرطوس و عزیمت به دمشق، ارتباط با او قطع شد.»

این منبع که اشاره‌ای به نام او نشده، اضافه کرد ظهر روز قبل به خانواده‌اش اطلاع داده شد که جسد حسان ابراهیم در یکی از جاده‌های دمشق پیدا شده است.اسپوتنیک اشاره کرد علایم کبودی به خوبی روی بدن این دانشمند سوری نمایان بوده و این مسئله نشان می دهد او پیش از کشته شدن، مورد شکنجه قرار گرفته است.سوریه طی دو ماه گذشته شاهد ترور چند دانشمند بوده است. 

دکتر «حمدی اسماعیل ندی» نیز یکی از شیمیدانان معروف این کشور بود که اواسط آذرماه سال جاری در منزلش در دمشق ترور شد.ترور شخصیت‌های دینی و علمی سوریه به دست افراد ناشناس، موجی از نگرانی را در میان مردم و پژوهشگران این کشور ایجاد کرده است.

حال سوال بزرگ اینجاست که چرا اسرائیل تا این حد از تسلیحات شیمیایی سوریه ترس دارد و در حملات روزهای اخیر خود علیه سوریه نیز تلاش نموده است که همه ذخایر موجود تسلیحات شیمیایی سوریه را نابود کند؟ جواب این سوال در «مساحت بسیار کوچک اسرائیل» و «امکان آلوده شدن تمام این مساحت به مواد کشنده شیمیایی با چند بمب شیمیایی کوچک و اندکی وزش باد!» و «بلا استفاده شدن کل سرزمین‌های اشغالی برای چند صد سال» نهفته است. 

در واقع اسرائیل با حساسیت بسیار خاص نسبت به تسلیحات شیمیایی سوریه، بصورت ناخودآگاه، «بزرگترین نقطه ضعف» و «مهترین پاشنه آشیل» خود را لو داده است. 

کل مساحت اسرائیل ۲۲ هزار کیلومتر مربع است (در مقایسه با مساحت ایران با یک میلیون و ۶۴۸ هزار کیلومتر مربع یعنی ۷۵ برابر مساحت اسرائیل!). طول اسرائیل کلا ۳۸۰ کیلومتر و بیشترین عرض آن ۱۱۰ کیلومتر است. حال تصور کنید یک سلاح شیمیایی کوچک ۱ کیلوگرمی که توسط یک پهپاد ساده حمل میشود، در آسمان منهدم شود و در همان روز، تندبادی با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت وزش کند، چند دقیقه زمان خواهد برد تا مناطق بزرگی از اسرائیل آلوده گردد؟ حال اگر این پهپادها و بمب‌ها بجای یک فروند به ده‌ها فروند برسند، حالا چه؟ اسرائیل این نقطه ضعف بزرگ را همیشه پنهان نگه داشته است.

کشورهای عربی به دلیل ملاحظات اسلامی و انسانی از این تسلیحات هرگز علیه اسرائیل استفاده نکردند. در مقابل، اسرائیل از هرگونه سلاح کشتار جمعی که در اختیار داشته است علیه مردم مظلوم و بی دفاع مسلمان استفاده کرده است: از بمب‌های شیمیایی فسفر سفید تا بمب‌های خوشه‌ای و بمب‌های چند تنی برای فرو ریختن بیمارستان‌ها و منازل مسکونی. 

اسرائیل امروز ترس از این دارد که بدلیل وحشیگری بی مهابا و بی حد و مرز خود علیه مسلمانان در ماه‌های اخیر، آنها را مجبور کند که به سراغ «مهمترین پاشنه آشیل اسرائیل» بروند و آنچه تا به امروز از آن پرهیز داشتند را انجام دهند. اسرائیل خوب می داند که چنین اتفاقی، حتی در حد یک حمله نمایشی، محدود و کوچک، چه اثر مخربی بر روحیه صهیونیست‌های مهاجر خواهد داشت و تا چه حد آنها را مجبور به بازگشت به سرزمین‌های اصلی خود خواهد کرد.   

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انت‌های پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403111813486
  • خبرنگار :