به گزارش ایسنا، با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا، پاکسازیها در نهادهای حقوقی و اجرای قانون آغاز شده است و او بهویژه، سیا، افبیآی و وزارت دادگستری را هدف قرار داده است.
ترامپ در کمپینهای انتخاباتی خود وعده داده بود کسانی را در رسیدگی به پروندههای متهمان مرتبط با شورش کنگره که عمدتا از حامیانش بودند، دخالت داشتند، مجازات خواهد کرد. بهتازگی مقامات منصوب ترامپ در وزارت دادگستری، خواستار لیست کسانی از افبیآی شدند که هرگونه نقشی در رسیدگی به پروندههای شورش کنگره داشتند.
شبکه خبری سیانان با انتشار این خبر، گزارش داد که در واکنش به این اقدام، مأموران افبیآی برای حفاظت از هویت عوامل درگیر، به دلیل نگرانی از آزار و اذیت، شکایت کردهاند.
شورشهای ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در کنگره آمریکا با حضور هزاران طرفدار رئیسجمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ، برگزار شد که قصد داشتند مانع تأیید نتایج انتخابات ۲۰۲۰ شوند.
در نتیجه این ناآرامیها، پنج نفر کشته و حدود ۱۴۰ افسر پلیس زخمی شدند. پس از تحقیقات در مورد این حادثه، بیش از ۱۵۰۰ نفر به جرایم فدرال متهم شدند.
ترامپ در نخستین روز از دور دوم ریاستجمهوری خود، دو فرمان اجرایی امضا کرد که شامل تخفیف مجازات ۱۴ نفر مرتبط با شورشها و عفو تمامی محکومان دیگر بود. او همچنین دستور پایان دادن به «تبدیل دولت فدرال به سلاح» را صادر کرد.
طبق خواسته وزارت دادگستری آمریکا، افبیآی شماره شناسایی، عنوان شغلی و نقش بیش از ۵۰۰۰ کارمند در تحقیقات ۶ ژانویه را تحویل داد، اما نام آنها را فاش نکرد. سیانان این خبر را به نقل از منابع ناشناس آگاه گزارش داد.
«امیل بوو» معاون دادستان کل موقت آمریکا، افبیآی را به «نافرمانی» متهم کرده است، زیرا از تحویل نام مأموران خودداری کرده است. این اتهام در یک ایمیل داخلی که چندین رسانه مشاهده کردهاند، مطرح شده است.
به گزارش راشا تودی، معاون دادستان کل موقت آمریکا، بارها از افبیآی خواسته است تا «تیم اصلی» درگیر در تحقیقات ۶ ژانویه را شناسایی کند. وبسایت پالتیکو روز چهارشنبه این موضوع را با استناد به اسناد گزارش کرد.
در همین راستا، وزارت دادگستری آمریکا دستور جمعآوری «مجموعهای کامل از دادهها» را صادر کرد تا بتواند به طور دقیقتر تیم اصلی را که در بررسی سوءاستفاده احتمالی از افبیآی نقش داشته، شناسایی کند. امیل بوو این مطلب را در گزارش خود نوشته است.
این مقام در گزارش خود آورده است: «هدف این نیست که کسانی که صرفا از دستورات پیروی کردهاند، تحت پیگرد قرار بگیرند، بلکه شناسایی افرادی است که با نیت فاسد یا حزبی عمل کرده، از دستورات افبیآی سرپیچی کرده یا به دلخواه خود از افبیآی به عنوان یک ابزار سوءاستفاده کردهاند.»
مأموران افبیآی به صورت ناشناس دو پرونده فدرال علیه وزارت دادگستری و دادستان کل موقت آمریکا، جیمز مکهنری، مطرح کردند تا از افشای هویت تا ۶۰۰۰ کارمند و احتمال آزار و اذیت آنها جلوگیری کنند.
در دادخواست گروهی ۹ مأمور ناشناس افبیآی علیه مکهنری آمده است، شاکیان «به درستی نگرانند» که اطلاعات ارائهشده توسط افبیآی منتشر شود و «آنها و خانوادههایشان را در معرض خطر فوری انتقامجویی» از سوی محکومان پروندههای ۶ ژانویه قرار دهد.
در اسناد این پرونده آمده است: «صرف تهیه فهرستی از افرادی که روی پروندههایی کار کردهاند که ترامپ را ناراحت کرده، اقدامی تلافیجویانه محسوب میشود.»
انتهای پیام