به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین قمی ـ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ـ در اختتامیه سومین دوره مهرواره هوای نو (برگزیدگان سال هیأت و تشکلهای دینی) که با حضور پیرغلامان و خادمان حسینی(ع) شامگاه چهارشنبه (۱۷ بهمن) در تالار وحدت برگزار شد با بیان اینکه هیات یک پدیده شگرف و عجیب است اظهارکرد: هیات فضایی است که در آن سقف آسمان کوتاه است و دست افراد زود به آسمان میرسد. نگاه و زاویه دید، شخصیت، هویت و منطق بچه هیأتی متفاوت است و همه اینها حول محور اهل بیت(ع) میچرخد.
وی با تاکید بر این موضوع که انتخاب نام مهرواره هوای نو یک نام بسیار مناسب است گفت: این مهرواره کار خود هیاتی ها است و ما خود را خادم پیرغلام حسینی (ع) میدانیم.وحید ملتجی خادم هیأت عاشوراییان اصفهان بود و این افراد در حال برگزاری این مراسم هستند. تک تک داوران همه فرهیخته و اهل علم هستند و این تلاش خود هیأتیهاست.
قمی با بیان اینکه برای هدفگذاری مهرواره از اساتید کمک میگیریم گفت: سال گذشته اینطور اعلام شد که نسبت به بانوان در هیأت غافل هستیم و امسال این رویکرد مدنظر بود که نگاه بین المللی کم است و باید ارتباط برقرار کرد. توجه آیندهنگرانه در جامعه هیأتی باید شکل بگیرد. ما به تأسی از امیر المومنین علی(ع) باید رویکرد این را داشته باشیم که به آینده توجه کنیم.
وی ادامه داد: یک جلوه این نگاه، توجه به نوجوانان و کودکان و تحولات منطقه است. اساساً کسی که پیرو اهل بیت(ع) است، باید آیندهنگر باشد. آیندهنگری، راهبردی پیشبرانه و پیوند زدن به روحیه جهادی و ... باید وجود داشته باشد که یکی از جلوههای آنان توجه به نوجوانان است.
حجتالاسلام باباخانی ـ رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی ـ در ادامه مراسم اظهار کرد: این رویداد رقم میخورد تا هیأتها به سمت گرهگشایی در مسائل اجتماعی و فرهنگی بروند و صرفاً برگزار کننده مراسم نباشند.
همچنین درادامه مراسم حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه ارزشمندترین مدیریت این است که افراد را بتواند با قلب کنار هم جمع کرد گفت: اگر سردار سلیمانی کنار بود باید از او هم در قالب مدیر هیأت تقدیر میشد. ۴۰ سال بود که جای تقدیر از فعالان سرچشمه اصلی انقلاب اسلامی خالی بود. تا ظهور امام زمان(عج) همچنان سرچشمه فیاض، هیأت است. بسیج و مسجد از هیأت نیرو میگیرند. مردم و فرهنگیان باید به بلوغ میرسیدند تا زمینه تجلیل از مدیران هیأت فراهم شوند.زیباییهای بسیاری در هیأت رخ میدهد که باید آشکار و رسانهای شود. برای هرکدام از این پرچمداران باید مستند تولید شود.
۱۰ هزار اثر به دبیرخانه مهرواره سوم رسید
همچنین وحید ملتجی-دبیر مهرواره هوای نو- در این مراسم با بیان اینکه مهرواره سوم در ۶ محور اصلی طراحی شده بود اظهار کرد: امسال بیش از ۱۰ هزار اثر در ۳۱ رشته به دبیرخانه رسید و ۹۱ داور آثار را بررسی کردند. امشب پرچمداران را معرفی میکنیم که جایگزین عنوان برگزیده شده است. این افراد هرکدام پرچمی را در دست دارند.
وی افزود: امسال هوای نو جنبه استانی داشت و به غیر از فرایند داوری ملی، داوری استانی هم داشت. امسال آغاز مسیر ۵ ساله بینالمللی شدن مهرواره بود. امسال رشته هیأت و جهانیاندیشی داشتیم که مختص هیأتهایی است که در خارج از کشور فعالیت دارند. خواستیم که هیأتها به این سمت حرکت کنند تا بینالمللی شوند.
ملتجی گفت: اسفندماه اولین نشست بینالمللی هوای نو با حضور ۱۰ هیأت کشورهای مختلف و سه هیأت داخلی برگزار میشود تا آرام آرام به سمت بینالمللی شدن حرکت کنیم. این بینالمللی شدن به معنای دعوت آنها نیست بلکه بنا داریم این مدل را به آنان ارائه کنیم.
دبیرمهرواره هوای نو تصریح کرد: کشور و جهان هرروز در حال تحول است و هیأت هم به این تناسب باید متحول شود و برنامه داشته باشد تا در سال ۱۴۲۰ چه جایگاهی دارد. هوای نو برای این تشکیل شده است تا جایگاه هیأت به عنوان موتور پیشران فرهنگی کشور را در آینده مشخص کند.
راهاندازی بومگردی انقلاب توسط هیأتی در یزد
همچنین حجتالاسلام مهدوینژاد- مسوول هیأت انصارالاویه یزد که از برگزیدگان دورههای اول و دوم مهرواره بوده است- در ادامه مراسم اظهار کرد: این هیأت در سال ۱۳۷۶ تشکیل شده است. در ۱۲ محور عملیاتی و فرهنگی فعال هستیم. یکی از کارهای ما بومگردی انقلاب یزد است.
در راستای ماموریت جهادتبیین هیأت، شاهدان عینی آن دوران راویان وقایع انقلاب برای دانشآموزان شدند. نقاطی شناسایی شد تا در طول سال محل معرفی فعالیتهای انقلاب باشند.کار رسانهای در هیأت آغاز کردیم. مدرسه رسانه راهاندازی کردیم و در دوران کرونا برنامه تلویزیونی تولید کردیم.
اعتکافی با حضور ۱۰ هزار نفر برپا کردیم
اکبر بانشی- از خادمان هیأت رهپویان وصال شیراز- در ادامه با بیان این اینکه در سال ۱۳۷۶ هیأت در بیمارستان نمازی شیراز تشکیل شد اظهار کرد: هیأت و مجموعه فرهنگی قالبی برای به کمال رسیدن است. مسیر راهبردی ما مبتنی بر حدیث ثقلین یعنی قرآن و اهل بیت است و با نگاه خودسازی، خودباوری و ... است.امسال بیست و چهارمین دوره اعتکاف را با حضور ۱۰ هزار نفر برگزار کردیم. سیاست هیأت ما از جز به کل است و از کودکی تا تشکیل خانواده اعضا را همراهی میکنیم و برای آنها برنامهریزی داریم.
برپایی ۱۵۰ روضه خانگی
حجتالاسلام سیدحسین موسوی- مسوول هیأت یامهدی(عج) واوان اسلامشهر- هم در این مراسم اظهار کرد: این هیأت در سال ۱۳۸۰ شکل گرفت. هیأت ما مرکز استان نیست و حاشیه شهر هستیم. از مزیتهای هیأت ما این است که از ابتدا جا نداشتیم. دبیرستان مسجد محور، مسجد بازار متناسب با شعار سال، مرکز قرآنی نسل ظهور و ... از اقدامات امسال ماست.امسال ۱۵۰ روضه خانگی را در منطقه واوان راهاندازی کردیم که محوریت آنان زنانه است.
در بخش بعدی این مراسم ۸۹ پرچمدار مهرواره در رشتههای مختلف ۵ بخش این دوره مهرواره شامل نهاد هیأت، ارکان هیأت، تولیدات هیأت، فراهیأت، بینالملل معرفی شدند.
در بخش پایانی این مراسم گعده اهالی هیأت با حضور حجج اسلام مهدی دانشمند، سیدحسین آقامیری و احمد واعظی، مهدی رسولی، علیاکبر حائری و محسن عراقی برگزار شد.
اهالی هیأت به حواشی توجه نکنند
حجتالاسلام دانشمند گفت: اهالی هیأت بدون توجه به حواشی کار خود را انجام دهند.
در این محفل شاعران و مداحان به شعر خوانی و مدلحی پرداختند.
در ادامه مهدی رسولی-مداح اهل بیت(ع)- در این مراسم با اشاره به جهاد تبین و بیانات رهبری در این خصوص گفت: بهتر است عارف را کنار بگذاریم و با سخن صریح صحبت کنیم ما نظریه پرداز زیاد داریم اما کسی که این نظرات را بیان کند و به عمل برساند کم است بهتر است که هیاتی ها بیشتر از گذشته در عرصه جهاد تبیین فعالیت کنند.
انتهای پیام