آئین بزرگداشت و اعطای نخستین جایزه علمی قطب‌الدین شیرازی برگزار شد

آیین بزرگداشت و اعطای نخستین جایزه علمی قطب‌الدین شیرازی در حوزه نجوم و اخترفیزیک با حضور مسئولان استانی و کشوری در شیراز برگزار شد.

رئیس انجمن نجوم ایران امروز، چهارشنبه ۱۷ بهمن‌، در این مراسم اظهار کرد: شاید کمتر علمی را سراغ داشته باشیم که در تغییر تفکر بشر تاثیرگذار بوده باشد. اگر زمانی به کروی بودن زمین پی بردیم، به خاطر تلاش‌هایی بوده که برای شناخت آسمان صورت گرفته است. 

معین مصلح ادامه داد: آنجا که تفکر بشر به شکل دنیای مدرن علم حرفه‌ای در می‌آید، علم نجوم دخیل بوده است. گالیله با اختراع تلسکوپ، تفکر جهان را عوض می‌کند.

وی افزود: کشفیات جدید در دنیای معاصر دسترسی به یک کیهان بی‌انتها را میسر می‌کند، اما تفکر بشری به سبب وجود علم نجوم بارها تغییر پیدا کرد. بخشی از مسیری که بشر دوست دارد به آن پی ببرد مسیر تغییر و تحولاتی‌ست که رخ داده است.

 رئیس انجمن نجوم ایران با بیان اینکه برای کشف مسیر می‌توان افراد مختلف را از حوزه‌های متفاوت در کنار هم نشاند، گفت: ترویج علم، بخشی از کار انجمن نجوم ایران است.

معین با تصریح اینکه تمام کلان‌شهرها بخش فرهنگسرای نجوم را پیگیری می‌کنند، افزود: شهرداری شیراز در کنار یک نهاد علمی مانند دانشگاه جایزه‌ای را تعریف کرد که هم بتوان فرهنگ‌سازی علمی کرد و هم سنگ‌بنایی برای حمایت بیشتر از کارهای پژوهشی باشد.

با علم نجوم می‌توان خداشناسی را به فرزندانمان آموزش دهم

معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه شهرداری شیراز به دلایل مختلف به حوزه نجوم و جایزه علمی قطب‌الدین وارد شد، گفت: پیوند مدیریت شهری با حوزه‌های علمی مانند دانشگاه از جمله این دلایل است.

محمدعلی چوبینی برخی از فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه فرهنگی شهرداری شیراز را بیان کرد و گفت: امسال جایزه ملی ادبیات کودک را در شیراز برگزار کردیم. در حوزه اجتماعی نیز در حاشیه شهر با همکاری جهاد دانشگاهی مباحث مشاوره و روان‌شناسی را دنبال می‌کنیم. تمام این دستاوردها نشان می‌دهد که مدیریت شهری توجه ویژه‌ای به حوزه علمی و اجتماعی دارد.

وی با اشاره به اینکه به وسیله علم نجوم می‌توان بین نسل‌ها پیوند ایجاد کرد، گفت: نکته دوم توجه ویژه به حوزه نجوم است. کودکان، نوجوانان و جوانان به این حوزه علاقه ویژه نشان می‌دهند و اینجاست که می‌توانیم خداشناسی را به فرزندانمان آموزش دهیم.

چوبینی با اشاره به ایام دهه فجر اظهار کرد: این هفته آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فرهنگسرای نجوم و کلنگ‌زنی طرح آسمان‌نما را داشتیم و امیدواریم که در یک سال آینده این طرح به بهره‌برداری برسد. 

وی پرداختن به هویت شهر شیراز را نکته سوم دانست و افزود: معتقدم آن‌چنان به فرصت‌های شهر شیراز نپرداخته‌ایم که این فرصت‌ها تبدیل به تهدید شده است، ظرفیت‌های بی‌نظیر این شهر زیر سایه بزرگانی همچون حافظ و سعدی فراموش شده‌اند. در شیراز ادبا و شعرای زیادی وجود دارد و نمونه آن قطب‌الدین شیرازی است اما به ابعاد شخصیتی، علمی و ادبی این عالم خصوصاً در حوزه نجوم کمتر پرداخته شده است.

محمد موذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این مراسم اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه علم، دانش و معرفت می‌تواند زمینه‌ساز رشد، ابداع و نوآوری باشد.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از کتاب «تحفه‌الشاهیه» اثری از علامه قطب‌الدین شیرازی رونمایی شد. همچنین از مقام علمی پرفسور یوسف ثبوتی پیشکسوت و چهره ماندگار دانشگاه شیراز تجلیل به عمل آمد و جایزه قطب‌الدین شیرازی به سهراب راهوار تعلق گرفت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403111713229
  • خبرنگار : 50976