به گزارش ایسنا، «جان سوینی» وزیر اول اسکاتلند روز چهارشنبه گفته پس از پیشنهاد «دونالد ترامپ» مبنی درباره مالکیت غزه، نباید باعث پاکسازی قومیتی در این شهر شود.
بیبیسی با انتشار این مطلب نوشت: سوینی پیشنهاد کوچ اجباری فلسطینیان از خانههایشان را «غیرقابل قبول و خطرناک» خواند.
ترامپ، پیشتر، خواستار «پاکسازی غزه» شده و گفته بود فلسطینیها باید به طور دائمی به جای دیگری منتقل شوند.
کشورهای همسایه این گونه پیشنهادات را رد کردهاند.
سوینی در این باره در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پس از ماهها تنبیه جمعی و مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر در غزه، هرگونه پیشنهادی مبنی بر این که فلسطینیان باید از خانههای خود بیرون شوند، غیرقابل قبول و خطرناک است. هیچ گونه پاکسازی قومی نباید صورت بگیرد. تنها یک راهکار ۲ دولتی مناسب صلح پایدار را برقرار میکند.
در این میان، «استیون فلین» رهبر حزب ملی اسکاتلند از دولت «کر استارمر» نخستوزیر انگلیس خواسته اظهارات ترامپ را محکوم کند.
او گفت: نخستوزیر باید این برنامههای خطرناک را بهوضوح، محکوم کند و دولت انگلیس باید در این باره صحبت و اقدام کند و از هر اهرم دیپلماکیی برای حفاظت از فلسطینیان استفاده کند.
همچنین «حمزه یوسف» وزیر اول پیشین اسکاتلند که والدین همسرش در اولین هفتههای جنگ غزه، در این منطقه گرفتار شده بودند نیز ترامپ را به ترویج پاکسازی قومی متهم کرد.
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: غزه متعلق به مردم غزه است. همین و بس.
«لورنا اسلتر» یکی از رهبران حزب سبز اسکاتلند هم از سوینی و استارمر خواست روابط نزدیکی با ترامپ برقرار نکنند.
او بیان کرد: تمامی ما دولتها مسئولیت داریم که این برنامههای هولناک را محکوم کنیم با آن به مقابله بپردازیم و هر کاری که بشود، برای کمک به ایجاد صلحی بلندمدت و پایدار انجام بدهیم.
«استیو رید» وزیر محیط زیست حزب کارگر در گفتوگویی با برنامه «امروز» رادیو بیبیسی گفت که ارائه «تفسیر مستمر» درباره اظهارات ترامپ «نامناسب» است.
او گفت: نظر دولت انگلیس این است که فلسطینیها باید قادر به بازگشت به خانههایشان و بازسازی زندگیهای ویرانشده خود باشند.
ترامپ در دیدار نتانیاهو نسبت به رسیدن به توافقی برای «اسکان دائمی» فلسطینیان ابراز علاقه کرد و گفت: من درباره خروج آنها از غزه برای همیشه صحبت میکنم.
رئیس جمهور آمریکا افزود: «شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان بهدنبال بازگشت به غزه نباشند.»
خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینیان که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آنها نهفته است، درحالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیان را محکوم و با آن مخالفت کرده است.
از طرفی، فلسطینیان در حال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند.
با این وجود، رئیسجمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیان در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»
این در حالی است که کشورهایی که ترامپ از آنها نام برده، به دلیل مسئولیتهای اقتصادی و امنیتی پذیرفتن پناهندگان فلسطینی، این پیشنهاد ترامپ را رد کردهاند.
دولت اسکاتلند نقشی رسمی در تعیین سیاست خارجی انگلیس ندارد اما سوینی حق اظهارنظر درباره آن را دارد.
کر استارمر در تلاش است در شرایطی روابط انگلیس را با آمریکا متحول کند که ترامپ انگلیس و اتحادیه اروپا را با اعمال تعرفههای گمرکی بر واردات کالاهای آنها تهدید کرده است.
انتهای پیام