محمد سعیدیپور در نشست خبری که امروز (۱۷ بهمنماه) به مناسبت دهه فجر برگزار شد، با گرامیداشت یاد امام راحل و شهدا اظهار کرد: آنچه امروز شاهد هستیم نتیجه ایثار جوانان و شهدا است و باید قدر این دهه که موجب شکوه، عزت و سربلندی ایران اسلامی شده است را بدانیم. انقلاب اسلامی نه تنها برای ملت ایران بلکه برای جهان اسلام حکمرانی میکند.
به گزارش ایسنا، وی با تقدیر از استاندار خوزستان بابت حمایت از مجموعه نوسازی مدارس افزود: سفر رئیس جمهور بسیار مبارک بود و دستاورد خوبی داشت. نامگذاری شعار «خوزستان همدل» از سوی استاندار در این سفر بسیار خوب بود و آزمون موفقی داشته است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با اشاره به نقش رسانهها در پیشبرد اهداف گفت: مدرسه عامل تقویت جامعه است و هر چه نظام تعلیم و تربیت، مدرسه سواد و امکانات آموزشی بالاتر شود جامعه قویتری خواهیم داشت. اگر مدرسه قوی شود، نظام تعلیم و تربیت، خانواده، دولتها و نظام قوی خواهند شد و به دلیل اهمیت این موضوع دولت چهاردهم دو موضوع آموزش و سلامت را به عنوان محورهای اساسی تعیین کرده است.
سعیدیپور بیان کرد: ۹۴۷ هزار دانشآموز در مدارس دولتی خوزستان، ۵ هزار دانشآموز استثنایی استان و ۱۶۳ هزار دانشآموز در مدارس غیردولتی خوزستان در حال تحصیل هستند. در مجموع یک میلیون و ۱۱۵ هزار دانشآموز در خوزستان داریم. ۷ درصد جمعیت دانشآموزی کشور در خوزستان است و در رده اول تا سوم جمعیت دانشآموزی در کشور هستیم.
وی گفت: از سال ۱۳۹۸ تا امسال رشد جمعیت دانشآموزی را داشتهایم و سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار نفر افزایش جمعیت دانشآموزی داریم.
سعیدیپور بیان کرد: ۵ هزار و ۹۲۲ فضای آموزشی داریم که ۶۵ درصد مدارس معادل ۳ هزار و ۸۵۰ مدرسه مستحکم هستند، ۱۶ درصد مدارس به مقاومسازی نیاز دارند و ۱۹ درصد تخریبی هستند. البته شرایط مدارس تخریبی به معنی وضعیت در حال خراب شدن نیست بلکه غیراستاندارد هستند بنابراین بر اساس شاخصها باید برای نوسازی آنها برنامهریزی شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان بیان کرد: سرانه آموزشی خوزستان ۴.۹۲ مترمربع و متوسط سرانه آموزشی کشور ۵.۴۵ مترمربع است اما سرانه استاندارد ۸.۳۹ مترمربع است که فاصله زیادی با آن داریم. در صورت ثابت بودن جمعیت دانشآموزی به ۵۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی برای رسیدن به سرانه متوسط کشور نیازمند هستیم.
وی تصریح کرد: ۱۴ شهرستان یا منطقه آموزشی دارای سرانه آموزشی کمتر از میانگین استان خوزستان هستند و به ترتیب کارون، ناحیه ۴ اهواز، ناحیه یک اهواز و شادگان بدترین و زیر میانگین هستند و وضعیت قرمز دارند.
سعیدیپور با بیان اینکه اولویت ساخت مدارس جدید کنترل تراکم دانشآموزی است، گفت: یک هزار و ۵۵۱ کلاس در قالب ۳۲۹ مدرسه در حال ساخت داریم که از این تعداد، ۵۳۰ کلاس تا مهرماه سال آینده آماده به بهرهبرداری میرسند. در کنار این کارها، اقدامات دیگر مانند آسفالت و تعمیر سرویسهای بهداشتی ... انجام میشود.
وی گفت: در دو سال و نیم گذشته ۲ هزار و ۱۹۴ کلاس در قالب ۵۹۹ مدرسه به آموزش و پرورش خوزستان تحویل داده شده است و جزو رتبههای برتر کشور در این زمینه قرار گرفتهایم.
سعیدیپور بیان کرد: بابت این پروژهها حدود ۲.۵ هزار میلیارد تومان بدهکار هستیم زیرا با ۳۰ درصد تخصیص، صددرصد پروژهها را اجرا کرده و تحویل دادهایم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با اشاره به تداوم افتتاح مدارس گفت: هدفگذاری شده است ۸۰۰ کلاس تا پایان امسال به بهرهبرداری برسند که از این تعداد، ۶۰۰ کلاس افتتاح شده است. در کنار تحویل کلاسها همزمان پروژههای جدید شروع شدهاند و ساخت یک هزار و ۴۰۳ کلاس در قالب ۴۱۸ مدرسه آغاز شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان با اشاره به فعالیت ۶۰۰ هنرستان در استان، گفت: در دو سال اخیر ۱۵ هنرستان افتتاح شده است و البته باز هم کمبود فضای هنرستانی داریم.
وی افزود: ۵۷ درصد مدارس در مناطق روستایی قرار دارند و در این خصوص حال روستاها از شهر بهتر است زیرا تمرکز دولت در روستاها بوده است. اهواز یکی از محرومترین شهرستانها است که از آن غفلت کردهایم و سرانه آموزش آن زیر ۴ مترمربع و نگرانکننده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان گفت: تولید مدارس غیردولتی در اهواز روز به روز افزایش مییابد و این پیام خوبی نیست. با توجه به تغییر شرایط اقتصادی مردم،باید مدارس دولتی تقویت شوند.
سعیدیپور با اشاره به تغییر کاربری زمینهای آموزش و پرورش و التماس کردن برای بازگشت حق خود بیان کرد: امسال ۳۵ چمن مصنوعی و تحویل آموزش و پرورش شده است اما سرانه ورزشی خوزستان بسیار پایین است. اگر دغدغه سلامت دانشآموزان را داریم باید ایمنی حیاط مدرسه لحاظ شود.
وی عنوان کرد: خوزستان با داشتن ۱۰۷ مدرسه سنگی و کانکسی، سومین استان از این نظر است و مقرر شده است در یک سال این مدارس جمعآوری شوند و ۲ هزار میلیارد تومان برای جمع کردن مدارس سنگی و کانکسی نیاز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خوزستان در خصوص سرقت از مدارس گفت: از سرقتها در مدارس آمار دقیقی نداریم زیرا در حوزه تکالیف آموزش و پرورش است اما آموزش و پرورش از نبود سرایدار رنج میبرد. سرقت به ویژه در مناطق حاشیهای اتفاق میافتد و باید آموزش و پرورش از طریق کمیسیون مربوطه و مجلس و دولت جذب سرایدار را انجام دهد.
انتهای پیام