به گزارش ایسنا، محمد کاظم کرمی، پژوهشگر حوزه علوم سیاسی در شصت و چهارمین نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانهها و فضای مجازی با عنوان «بررسی راهبردی عملیات رسانهای در کریدور ترانزیتی آیمک (IMEC)؛ افکار عمومی منطقه و همکاری با اسرائیل» که امروز در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، به تحلیل رویکرد رسانههای ترکیه در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه پرداخت.
وی تأکید کرد که رسانههای ترکیه به طور ویژه با سیاستهای دولت این کشور همسو هستند.
کرمی با اشاره به اهمیت تاریخی کریدورهای اقتصادی، خاطرنشان کرد: جاده ابریشم نمونه بارزی از این کریدورهاست که از دیرباز مورد توجه بوده است. با این حال، احیای جاده ابریشم توسط چین حساسیتهای جهانی را برانگیخت و در نهایت، موضوع کریدور هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) در اجلاس G20 مطرح و تفاهمنامه آن امضا شد.
وی هدف اصلی IMEC را فراتر از مبادلات تجاری، تأمین امنیت اسرائیل در منطقه دانست و افزود: فشارهای بینالمللی ناشی از طوفان الاقصی، برخی کشورهای عربی را به اقدامات جسورانهتری نسبت به ترکیه واداشته است. ترکیه تحت رهبری اردوغان، با ادعای احیای امپراتوری عثمانی و ایفای نقش رهبری در جهان اسلام، از حذف خود از مسیر IMEC ناخشنود است و این موضوع باعث شده تا موضعی سهگانه در قبال این کریدور اتخاذ کند.
این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی توضیح داد: موضع ترکیه شامل زیر سؤال بردن امکان اجرایی شدن IMEC به دلیل طولانی بودن مسیر، ناامنی و حساسیت مسلمانان نسبت به اسرائیل است. همچنین، این کشور با همکاری عراق و امارات، کریدورهای موازی مانند «راه توسعه» را مطرح کرده است.
کرمی با اشاره به بررسی رسانههای ترکیه، اظهار داشت: رسانههای این کشور به طور دقیق مواضع دولت را دنبال میکنند. در این راستا، شش رسانه مهم ترکیه مورد بررسی قرار گرفتند که همسویی و هماهنگی قابل توجهی بین سیاستهای دولتی و پوشش رسانهای آنها مشاهده شد.
وی به نقش روزنامههای ترکیه اشاره کرد و گفت: روزنامه «حریت»، به عنوان یکی از مهمترین رسانههای ترکیه، پس از سفر اردوغان به عراق و قطر، از دالان اقتصادی «راه توسعه» حمایت رسانهای کرده و تحلیلهایی درباره سیاستهای منطقهای دولت ترکیه و شخص اردوغان در قبال IMEC منتشر کرده است. روزنامه «ملیت» نیز به عنوان رسانهای قدیمی با سابقه ۷۰ ساله، همین رویکرد را دنبال میکند.
انتهای پیام