نماینده لنگرود در مجلس:

گلخانه ها، راهکار انتقال کشاورزی سنتی به مدرن هستند

نماینده لنگرود در مجلس، یکی از راهکارهای انتقال کشاورزی سنتی به کشاورزی علمی را همین شهرک های کشاورزی و گلخانه ها دانست.

مهرداد لاهوتی امروز، ۱۷ بهمن ماه در حاشیه بازدید مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور از ظرفیت های شهرستان لنگرود در حوزه احداث شهرک های شیلاتی و گلخانه ای، اظهار کرد: شرکت شهرک های صنعتی داشتیم و لذا مجلس شورای اسلامی، قانون شرکت شهرک های کشاورزی را تصویب کرد.

وی با بیان اینکه گیلان، استان کشاورزی است، اما از ظرفیت قانون شرکت شهرک های صنعتی کمتر بهره مند شده، عنوان کرد: به دنبال راه اندازی شهرک های گلخانه ای استاندارد و علمی با حضور مهندسین کشاورزی هستیم.

نماینده لنگرود در مجلس، با اشاره به تولید سنتی برنج و چای در گیلان، ادامه این روند را امکان پذیر ندانست و تاکید کرد: کشاورزان و دامداران ما باید تحصیلکرده و فارغ التحصیل دانشگاه باشند تا بتوانیم بخش کشاورزی را اقتصادی کنیم.

لاهوتی یکی از راهکارهای انتقال کشاورزی سنتی به کشاورزی علمی را همین شهرک های کشاورزی دانست و متذکر شد: در حال حاضر شاهد فعالیت پراکنده شهرک های کشاورزی و گلخانه ها در سطح استان هستیم که به واسطه علمی بودن، تولید خوبی دارند.

وی همچنین خواستار ایجاد شهرک شیلاتی در شهرستان لنگرود شد و عنوان کرد: لنگرود شهرستان گردشگری بوده و می توانیم از ظرفیت شهرک های کشاورزی در این بخش نیز استفاده کنیم.

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز، با اشاره به رتبه میانه استان در سطح زیر کشت گلخانه، اضافه کرد: پنج شهرک گلخانه ای در سیاهکل، بندرانزلی، شفت، ماسال و رضوانشهر داریم؛ همچنین ۲۰۰ واحد گلخانه در صومعه سرا فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه دنیا به واسطه محدودیت های منابع و انرژی به سمت کشت گلخانه ای رفته است، گفت: برای پایداری تولید و تامین امنیت غذایی، باید به مدیریت آب و دما بپردازیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نرخ جهانی محصولات غذایی را رو به افزایش دانست و متذکر شد: کشاورزی متاثر از اقلیم و طبیعت است و هرگونه تنش آبی و دمایی، موجب کاهش تولید محصول می شود، اما در گلخانه یک محیط کاملا کنترل شده داریم.

محمدی با تاکید بر لزوم انجام مطالعات علمی در بخش های دما و ساعات نوری جهت احداث گلخانه و الگوی کشت، تصریح کرد: گیلان متمرکزترین مزرعه بلوبری کشور را به مساحت ۲۵ هکتار دارد؛ در شهرک ۹۸ هکتاری دیسام نیز شاهد تولید گیاه ارکیده صادراتی هستیم.

وی با اشاره به پتانسیل شهرستان لنگرود در حوزه گل و گیاه، خاطرنشان کرد: شاهد فعالیت گلخانه های سنتی، نیمه مدرن و مدرن در این شهرستان هستیم که به تولید گیاهان سازگار با اقلیم گیلان می پردارند و لذا به دنبال ایجاد شهرک گلخانه ای در دو نقطه این شهرستان هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403111712861
  • خبرنگار : 50040