به گزارش ایسنا، سیدعلی یزدیخواه با بیان اینکه سرمایه اجتماعی در نظامهای حکمرانی یکی از موثرترین عوامل کارآمدی است، گفت: در کشور ما در ابتدای انقلاب اسلامی سرمایه اجتماعی عظیمی
داشتیم به مرور رو به نزول و کاهش گذاشت.
وی افزود: میزان مشارکت مردم در انتخابات یکی از صحنههای سنجش این اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است.
یزدیخواه درباره عوامل کاهش سرمایههای اجتماعی، توضیح داد: این موضوع به نظام مدیریتی کشور، عملکرد مسئولان، شبکههای اجتماعی، رسانههای جمعی، میران پرداختن به مسائل داخلی توسط شبکههای خارجی و... باز میگردد. به عنوان مثال حدود ۱۵۰۰ شبکه اجتماعی و رادیویی و تلویزیونی ما را نقد میکنند.
وی افزود: بعضا بیاحتیاطی و غفلت از بیان دقیق جملات هم سبب آسیب به سرمایه اجتماعی میشود. به عنوان مثال موضوع تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه کلید زده شد و در گزارش مجلس قراعت شد که ۹۰ هزار میلیارد تومان جابهجایی اعتبار اتفاق افتاده است اما در افکار عمومی و رسانهها عنوان شد که ۹۰ هزار میلیارد تومان اختلاص شده است و این خطا به سرمایه اجتماعی آسیب زد در حالی که ۹۰ هزار میلیارد تومان اختلاص نبود بلکه ۹۰ هزار میلیارد تومان انحراف از اهداف، کمک به نهادهای خیریه و جابهجایی اعتبار رخ داده بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نظام حکمرانی موظف است اعتماد عمومی مردم به نظام را افزایش دهد. عوامل متعددی از جمله توجه به زندگی و معیشت مردم و مطالبات آنها، عمل به وعدهها، صدق در گفتار، زندگی بین مردم، حدف مقررات ناکارآمد، چابک سازی نظام اداری و توجه به جوانان به این مقصود کمک میکند.
انتهای پیام