حبیب جهانساز امروز، ۱۷ بهمن ماه در نشست خبری به مناسبت دهه فجر، با اشاره به دوره بهرهبرداری چای از اردیبهشت ماه تا پایان فروردین ماه سال بعد، اظهار کرد: چای محصولی است که فرآیند آن تنها به برداشت محدود نمیشود؛ پس از برداشت، عملیات های مختلفی از جمله پرداختها و سپس احیا و اصلاح باغات در دستور کار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه بهای برگ سبز چای امسال ۲۰۱۷ میلیارد تومان بوده است، افزود: تاکنون ۱۸۸۴ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران پرداخت شده که ۸۵ درصد آن را شامل میشود. سهم دولت صد درصد پرداخت شده و از سهم کارخانجات نیز ۸۵ درصد پرداخت شده است. ۱۲ درصد باقی مانده متعلق به حدود ۱۰ کارخانه است که در پرداختها تاخیر داشتهاند.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه فروش چای عمدتا در نیمه سرد سال انجام میشود، تصریح کرد: بیشتر کارخانجات معوقات خود را پرداخت کردهاند و شهرستان لاهیجان سهم بیشتری در پرداختیهای معوقه کارخانجات داشته است.
رئیس سازمان چای کشور با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید داخلی، از صداوسیما خواست تا در تبلیغات خود از ترویج مصرف چای خارجی و تبلیغات چای در باغات هند و سریکلانکا پرهیز کند و افزود: ترویج محصولات داخلی نقش مهمی در حمایت از کشاورزان و توسعه صنعت چای کشور دارد و تبلیغ چای خارجی در کشور ممنوع است؛ در خصوص این چالش بارها با صدا و سیما مکاتبه شده است اما شاهدیم تبلیغات چای خارجی در صدا و سیما همچنان نمایش داده میشود با توجه به اینکه دولت راهبرد حمایتی از کالاهای داخلی دارد این روش بر خلاف قواعد است و امیدواریم دستگاههای نظارتی در راستای حمایت از کشاورزان به این مسئله ورود کنند.
تاکید بر اهمیت کشاورزی و تولید، گفت: اگر عشق به کشاورزی و تولید نباشد و کسی اهل تجزیه و تحلیل اقتصادی باشد، متوجه میشود که کشاورزی از نظر اقتصادی صرفه ندارد. ما نمیخواهیم با افزایش قیمت برگ سبز، قدرت رقابت با چای خارجی را کاهش دهیم، اما ذائقه مردم به سمت چای ایرانی در حال تغییر است. کشاورز صرفا به دنبال افزایش قیمت نیست، بلکه به دنبال تامین منابع مالی است و ما باید نقدینگی را تامین کنیم و رضایتمندی کشاورز را داشته باشیم.
وی با اشاره به حمایتهای مالی از چایکاران، اظهار کرد: ۸۲۰ دستگاه ماشینآلات کشاورزی توسط صندوق حمایت از توسعه صنعت چای تامین مالی شده است. همچنین ۲۰۰۰ هکتار از باغات رها شده احیا شدهاند و امسال نیز به همین منوال از محل صندوق در چند بانک عامل، تسهیلاتی برای اصلاح باغات در اختیار چایکاران قرار میدهیم. این تسهیلات بالغ بر ۸۱ میلیارد تومان برای سرمایه در گردش با نرخ چهار درصد و ۲۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای تسهیلات سرمایهای مربوط به باغ و کارخانجات است. این تسهیلات توسط بانکهای عامل، تعاون برای ماشینآلات کشاورزی و برای اصلاح و احیای باغات با نرخ چهار درصد و کارخانجات با نرخ ۱۵ درصد ارائه میشود که تاکنون بالغ بر ۵۰۰ هکتار، عملیات اصلاح و احیا انجام شده است.
انتهای پیام