به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در مراسم اختتامیه نخستین همایش بینالمللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» که با حضور دکتر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه و جمعی از شخصیتهای مقاومت و اندیشمندان دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: در جریان حوادث پس از طوفانالاقصی، برای اولین بار شاهد بروز یک جریان استاد - دانشجویی در دانشگاههایی بودیم که رژیم صهیونیستی نفوذ بالایی در سرمایهگذاری و گردش مالی آنها دارد. همچنین اولین بار بود که رئیس سه دانشگاه بزرگ آمریکا بخاطر عدم مقابله با جریان اعتراضات دانشگاهی، به کنگره فراخوانده شدند.
وی ادامه داد: غرب هیچ مدلی برای مردمسالاری در منطقه ما ندارد و آنها معتقدند در غرب آسیا یا دیکتاتوری و یا آشوب باید حاکم باشد. ایرانیها از بیش از صد سال گذشته جریانی علیه نظام دیکتاتوری خود آغاز کردند و تا پیروزی انقلاب اسلامی آن را ادامه دادند. حتی حوادثی مانند مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و... نمونههایی از تلاش مردم ایران برای پایه گذاری نظام مردمسالاری در منطقه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جریان ملت ایران از خرداد ۱۳۴۲ تا بهمن ۱۳۵۷ یک رهبریت مرکزی پیدا کرد که همه موانع این مسیر را به خوبی میشناخت، گفت: امام خمینی (ره) با رهبری جریان انقلاب اسلامی مردم ایران توانست یک نظام مردمسالاری دینی را شکل دهد؛ نظامی که نمونههایی از خود در منطقه تکثیر کرد.
به گفته دکتر طهرانچی، انتخابات که یکی از ثمرههای نظام مردم سالاری ایران بود را بعداً در حماس، عراق و حتی در لبنان - با تبدیل فرم نمایشی مجلس این کشور به یک فرم واقعی - و همچنین سایر نقاط منطقه مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: غرب در پاسخ به مدل مردمسالاری مردم ایران، یک الگو را محور فعالیت خود کرد و آن هم تخطئه این جریان با بهانه و عنوان مبارزه با تروریسم است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: پس از فروپاشی شوروی در ۱۹۸۹ آمریکاییها مطرح کردند که میخواهند جنگ جهانی علیه تروریسم شکل دهند که در همین راستا سه لشکرکشی به منطقه ما کردند. تلاشهایی که در جریان طوفان الاقصی فروپاشید. در این جریان، رسانه به کمک میدان و دیپلماسی آمد و توانست جریان جهانی را تغییر دهد.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه مسئولیت تولید نظریه در هسته داخلی میدان، دیپلماسی و رسانه را برعهده دارد، گفت: باید بدانیم که این اتفاقات پایان کار دنیا نیست و قرار هم نیست دنیا در لحظه متوقف شود. ما در منطقهای هستیم که همواره محل تنازعات جهانی بوده و از این پس نیز ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: امروز یک جریان خونخواهی درون نظام جهانی سلطه با شهادت بیش از ۱۵ هزار کودک درحال شکلگیری است. در این میان، میدان و دیپلماسی نیازمند یک مدل نظری محک زده شده هستند. دانشگاههای ما نباید برای تولید نظریه منتظر دانشگاههای غرب بمانند؛ بلکه باید خود پیش قراول نظریه پردازی باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جریان ۱۶ ماهه نشستهای علمی همایش «طوفان الاقصی و غزه، واقعیتها و روایتها» عنوان کرد: ما امروز پس از آتش بس در غزه، با افتخار نظارهگر روایتهای واقعی میدان هستیم. باید برنامه علمی مقاومت مبتنی بر خلق نظریه مقاومت و مردم سالاری داشته باشیم. در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند تا سال آینده بیش از هزار پایاننامه و رساله همراه با فعالیتهای پژوهشی در همین حوزه داشته باشد.
طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: بدون شک میدان و دیپلماسی با پشتوانه علمی میتوانند اهداف خود را محقق سازند که در این میان دانشگاه باید به رسالت خود واقف باشد.
دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع فلسطین نگاه احساسی و مقطعی ندارد بلکه رویکرد عمقی و جامع دارد
دبیر همایش بین المللی" طوفانالاقصی؛ روایتها و واقعیتها " گفت: آنچه در غزه و فلسطین روی داده، جنگ اسرائیل علیه حماس و مقاومت نبوده، بلکه جنگ تمام غرب علیه مقاومت بوده است.
دکتر اکبر نصراللهی با اشاره حمایت های راهبردی و کشورهای غربی بویژه آمریکا از رژیم صهیونیستی افزود: اسرائیل در جنگ ۱۶ ماهه علیه مقاومت، فقط ویترین و مجری بوده است؛ تجهیزات، فرماندهی و راهبردهای کشتار مردم در غزه ، لبنان، سوریه و یمن، با آمریکا بوده است .
دبیر همایش بین المللی" طوفانالاقصی؛ روایت ها و واقعیت ها " با تشکر از خبرنگاران و روایان مقاومت گفت: آنچه که رسانههای جریانهای اصلی تا امروز از وضعیت غزه و فلسطین روایت کردهاند ، همه واقعیت نیست؛ دانشگاهیان و رسانه ها موظف هستند هم واقعیت ها را بشناسند و هم آنها را با بسته بندی مناسب سریع ، صحیح و جامع روایت کنند و به افکار عمومی بشناسانند .
رییس دانشکدگان جامعه و رسانه همچنین با آسیب شناسی پوشش اخبار مقاومت گفت: باوجود اقدامات درخور قدردانی رسانه های ایرانی درروایت جنایات رژیم صهیونیستی و مقاومت مردم فلسطین،غزه و لبنان، همچنان به واسطه روایت غیرحرفهای، ناکافی، غیرروندی و غیر همافزا ابهامات زیادی درباره طوفان الاقصی و نیروهای مقاومت وجود دارد .
نصراللهی تاکید کرد: طوفان الاقصی واکنش طبیعی حماس و مردم غزه به سالها جنایات رژیم صهیونیستی بوده است و نباید آن را از هفتم اکتبر و از "وسط" روایت بلکه باید از "اول" یعنی دهها سال ستم و تحقیر و حبس و بی عدالتی و از موضع و جایگاه مردم غزه و حماس قضاوت و روایت کرد .
وی افزود : نتانیاهو" بارها نابودی حماس" و "آزادی گروگان ها " را دو هدف خود اعلام کرد اما در جنگ ۱۶ ماهه باوجود قتلعام ۶۲ هزار نفر از مردم غزه و تخریب گسترده و بی سابقه نتوانسته است به هیچ یک از اهداف خود برسد درعین حال لشکر رسانهای رژیم صهیونیستی راهبرد "روایت پیروزی " را در دستور کار خود قرار دادهاند .
وی گفت: رسانههای مستقل و مردمی با روایت روندی، حرفهای، جامع و هم افزا میتوانند با راهبرد "روایت پیروزی " رژیم صهیونیستی مقابله و روایت واقعی و درست" شکست" را محقق کنند .
دبیر همایش بین المللی" طوفانالاقصی؛ روایت ها و واقعیت ها " در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از این همایش گفت: از زمان افتتاحیه همایش طوفانالاقصی در تاریخ ۶ آذر ۱۴۰۲ تا امروز یعنی برگزاری اختتامیه آن ، ۳۵ پنل تخصصی در خصوص غزه و فلسطین در واحدهای مختلف سراسر کشور دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد و حدود ۱۰۰ استاد دانشگاه و محقق در این زمینه سخنرانی کردند. برگزاری ۳۵ پنل و ارائه ۱۰۰ سخنرانی بین افتتاحیه و اختتامیه یعنی ۱۳ ماه نشان دهنده این است که دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع فلسطین نگاه احساسی ، مقطعی و سطحی ندارد بلکه رویکرد روندی، عمقی و جامع دارد .
نصراللهی در پایان با اشاره به نقش مهم دانشگاه در تبیین مساله فلسطین افزود : موضوع فلسطین و روایت جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی به افتتاحیه و اختتامیه و دانشگاه آزاد محدود نیست؛ وقایع فلسطین با توجه به دارا بودن همه ارزش های خبری و همه نوع جنایت و اقدامات ضد حقوق بشری، باوجود تلخی هایی که داشت فرصت خوبی برای دانشگاهیان برای تحقیق و بررسی های علمی در زمینه های مختلف از جمله اجتماعی، اقتصادی، نظامی، زیست محیطی،حقوق بشری و رسانه ای است .
انتهای پیام