فرماندار:

گردشگری؛ مهم‌ترین اولویت سرمایه‌گذاری طرقبه شاندیز است

فرماندار طرقبه شاندیز از این شهرستان به عنوان مشهورترین مرکز توریستی و گردشگری خراسان رضوی نام برد و گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سرمایه‌گذاری شهرستان طرقبه شاندیز بر اساس سند مبتنی بر آمایش سرزمین، گردشگری است.

 یدالله بشکنی در گفت وگو با ایسنا وضعیت سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی را در شهرستان مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: خوشبختانه ظرفیت‌های خوبی به خصوص از سوی شهرداری‌ها برای سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه برخلاف بخش خصوصی هنوز سرمایه‌گذاری شاخصی از سوی دولت برای بخش گردشگری شهرستان انجام نشده است، بیان کرد: بخش خصوصی تاکنون در مجموعه‌های گردشگری و اقامتگاه‌های بوم‌گردی سرمایه‌گذاری‌های خوبی داشته‌ است.

فرماندار طرقبه شاندیز ادامه داد: دسترسی‌های شهرستان گرچه جزء مهم‌ترین محورها هستند، اما تاکنون کمتر به آنها توجه شده است، علیرغم اینکه شهرستان بن‌بستی هستیم و در حاشیه جاده‌های بزرگراهی قرار نداریم اما اخیراً با توجه به اقداماتی که انجام شده از طریق اتصال به جاده آزادراه مشهد-چناران امیدواریم که اتصال خوبی به این آزادراه داشته باشیم.

طرقبه شاندیز شهرستانی پویا است

وی گفت: خوشبختانه شهرستان طرقبه شاندیز با توجه به ظرفیت‌های گردشگری که دارد شهرستانی پویا است و همین موجب علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در این شهرستان شده است.

بشکنی افزود: آنچه برای بخش خدمات، صنعت توریسم و گردشگری پیش‌بینی شده ظرفیت‌سازی لازم انجام شده و در این زمینه پروژه‌های خوبی هم در دست اقدام داریم که امیدواریم ارتقاء دسترسی‌های شهرستان و اتصال بخش شاندیز به بخش طرقبه از طریق  خادر(شاندیز) و نقندر (طرقبه) که ۷۰ درصد عملیات اجرایی آنها انجام شده فراهم شود.

وی بیان کرد: تلاش داریم اعتبار مورد نیاز پل طبیعت نقندر که به اعتباری بالغ‌بر ۳۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد از طریق مولدسازی تأمین و هر چه زودتر به بهره‌برداری برسد. با احداث این جاده، تقریباً رینگ اتصال کمربندی شهرستان طرقبه کامل می‌شود.

تهیه سند مبتنی بر آمایش سرزمین برای پیشرفت شهرستان

فرماندار طرقبه شاندیز در ادامه از تهیه سند مبتنی بر آمایش سرزمین برای پیشرفت شهرستان خبر داد و گفت: اقداماتی که تاکنون انجام شده بر اساس سند آمایش سرزمین بوده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پیوستگی شدیدی با شهرستان مشهد داریم، قاعدتاً همه این اقدامات با توجه به اسناد بالادستی، برنامه هفتم توسعه و سایر اسنادی که در قالب برنامه‌های پنج‌ساله تدوین شده بود، است.

بشکنی در ادامه گفت: هرچند شهرستان طرقبه شاندیز با وسعت ۱۲۰۰ کیلومتر خیلی ظرفیت صنعتی شدن ندارد و در تعاریف طرح‌های جامع شهری و طرح‌های تفصیلی و در اسناد بالادستی موضوع صنعت خیلی در شهرستان مورد توجه نیست، اما با توجه به همجواری با بارگاه علی بن موسی‌الرضا(ع) عمدتاً سرمایه‌گذاری در پروژه‌های گردشگری، خدماتی، تفریحی، توریستی و ... در اولویت قرار دارد.

طرقبه شهر غذا

وی افزود: چون شهر غذا و برند غذایی کشور هستیم و ثبت ملی شیشلیک به عنوان میراث فرهنگی در شهرستان انجام شده و از سویی عمده غذاهای شهرستان جزء برندهای کشور هستند، به همین دلیل عمدتاً گردشگرانی که برای زیارت به شهرستان مشهد مشرف می‌شوند از طرقبه شاندیز هم بازدید دارند.

فرماندار طرقبه شاندیز در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه راه‌های شهرستان برای حضور بهتر گردشگران اشاره و اظهار کرد: شهرستان طرقبه شاندیز به لحاظ توپوگرافی شرایط خاصی دارد، سرزمین همواری نیست و عمدتاً پستی و بلندی و شیب‌های ۳۰ تا ۶۰ درصد دارد.

روستای کنگ، ماسوله خراسان

وی از روستای کنگ در طرقبه به عنوان ماسوله خراسان رضوی نام برد و افزود: با این دسترسی جاده نقندر به خادر، تقریباً بخشی از مشکلات رفع می‌شود. همچنین اگر دسترسی به جاده کوهساران به رینگ کمربندی بلوار نماز مشهد اتصال پیدا کند تقریباً دسترسی‌های خوبی در روستاهای ییلاقی خواهیم داشت.

بشکنی همچنین از معیشت و اقتصاد مردم در جهت روان‌سازی و تأمین آن به عنوان مهم‌ترین اولویت شهرستان نام برد و افزود: برای افزایش نشاط اجتماعی و اعتماد مردم با توجه به گفتمان دولت چهاردهم با استفاده از همه ظرفیت‌ها و گروه‌ها تلاش خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه این همبستگی و تعامل در جهت سازندگی و رفع تنگناهای مشکلات اقتصادی است، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت جوانان از دیگر اولویت‌های اصلی است که با تشکیل شورای مشورتی و پارلمان جوانان در شهرستان گام‌های بسیار مهمی برداشته شده است.

فرماندار طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه از تمامی اقشار، گروه‌ها و سلایق با توجه به ظرفیت‌های نیروی انسانی که در شهرستان داریم استفاده می‌کنیم، گفت: مهم‌ترین اولویت دیگر، استفاده از ظرفیت خیرین و تشکیل مجمع خیرین است.

اعتبارات موجود جوابگوی پروژه‌های عمرانی شهرستان نیست

وی با بیان اینکه از تمامی ظرفیت‌های شهرستان برای توسعه آن استفاده خواهیم کرد، گفت: گرچه تنگناهای اعتباری برای اجرای پروژه‌ها داریم، اما خوشبختانه در قالب مولدسازی ظرفیت خوبی در شهرستان وجود دارد، همچنین استفاده از طرح نشان‌دار کردن مؤدیان مالیاتی هم یکی از موضوعاتی است که در شهرستان برای آن برنامه‌ریزی کردیم.

بشکنی در ادامه اعتبارات موجود را جوابگوی پروژه‌های عمرانی شهرستان ندانست و گفت: هرچند سهم سرانه‌ها و جمعیت ۸۵ هزارنفری شهرستان ثابت است ولی روزانه به طور متوسط به ۵۰۰ هزار نفر گردشگر و مسافر و زائر خدمات می‌دهیم، می‌طلبد از ظرفیت‌های مختلف بخش خصوصی، کارآفرینان و سایر کسانی که تمایل سرمایه‌گذاری در شهرستان را دارند استفاده کنیم.

گردشگری شهرستان طرقبه شاندیز؛ فرصتی برای رونق اقتصادی

وی گردشگری شهرستان طرقبه شاندیز را فرصتی برای رونق اقتصادی دانست و افزود: شهرستان طرقبه شاندیز با طبیعت زیبا، جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی و امکانات تفریحی مناسب، به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در خراسان رضوی تبدیل شده است.

بشکنی گفت: طرقبه شاندیز به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، از آب و هوای مطبوع و مناظر طبیعی بی‌نظیری برخوردار است که می‌تواند به عنوان یک قطب گردشگری در کشور مطرح شود.

فرماندار طرقبه شاندیز با اشاره به جاذبه‌های گردشگری این منطقه، باغات میوه، رستوران‌های سنتی و محلی و همچنین امکانات اقامتی گفت: ما در تلاش هستیم تا با بهبود زیرساخت‌های گردشگری و افزایش امکانات رفاهی، تجربه‌ای بهتر برای گردشگران فراهم کنیم.

وی همچنین به همکاری با بخش خصوصی در توسعه گردشگری اشاره و اظهار کرد: ما در حال ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی در حوزه گردشگری هستیم. این همکاری می‌تواند به توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد اشتغال در این حوزه کمک کند.

بشکنی در ادامه با اشاره به دهه فجر گفت: امسال ۴۹ پروژه با اعتبار بیش از ۳۳۰۰ میلیارد تومان درطرقبه‌شاندیز افتتاح و کلنگ‌زنی شده است.

وی با بیان اینکه عمده پروژه‌ها در بخش‌های گازرسانی، آب‌رسانی، احداث سالن ورزشی و پروژه‌هایی در سطح دهیاری‌ها هستند، بیان کرد: اغلب پروژه‌ها عمرانی و خدماتی، مبلمان شهری و... هستند.

فرماندار طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه پروژه‌هایی که به بهره‌برداری رسیده چون نیازهای اولیه هستند برای شهروندان شهرستان طرقبه شاندیز ملموس است، از افتتاح بزرگ‌ترین سالن ورزشی شرق کشور با گنجایش بیش از ۷۰۰۰ نفر در مجموعه دهکده المپیک ثامن خبر داد و افزود: به زیرساخت‌های شهرستان توجه بسیاری شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111712452
  • خبرنگار : 30147