حسین محمودیفر در گفتوگو با ایسنا، در خصوص برگزاری آئین نکوداشت مقام نائب سوم امام زمان(عج) در قالب کنگره جهانی اظهار کرد: در نشستی با مسئولان بنیاد مهدویت و همچنین انجمن آثار و مفاخر کشور، موضوع برگزاری کنگره جهانی ابوالقاسم حسینبنروح نوبختی، سومین نایب خاص از نواب اربعه امام زمان(عج) مطرح و مقرر شد این کنگره در سال آینده برگزار شود.
وی بیان کرد: به همین منظور اولین نشست علمی تخصصی نکوداشت مقام نائب سوم امام زمان(عج) در دوره غیبت صغری، با حضور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، معاون بنیاد مهدویت کشور و اساتید حوزوی و دانشگاهی استانهای قم و مرکزی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تشکیل شد.
وی گفت: در این جلسه پس از بیان دیدگاههای محققان و پژوهشگران در خصوص شخصیت ابوالقاسم حسینبنروح نوبختی مقرر شد چندین جلسه نیز در شهر آوه به عنوان زادگاه نائب سوم امام زمان(عج) تشکیل شود.
محمودیفر بیان کرد: پس از بحث و تبادل نظر بین شرکتکنندگان مقرر شد همایش ابوالقاسم حسینبنروح نوبختی در دوم اسفندماه ۱۴۰۳ در زینبیه شهر آوه با سخنرانی آیتالله عباسی نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری و کنگره جهانی این شخصیت دینی نیز در مرکز استان یا در شهرستان ساوه در سال ۱۴۰۴ برگزار شود.
وی افزود: درخصوص زمان دقیق و مکان برگزاری این کنگره جهانی با نظر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان مرکزی و در جلسهای که در جریان سفر روزهای آینده سخنگوی دولت به استان برگزار خواهد شد، تصمیمگیری میشود.
به گفته حسین محمدیاری، نائب رئیس شورای اسلامی شهر آوه که پژوهشگر این شهر تاریخی است، سابقه تاریخی چندهزار ساله آوه بیانگر قدمت فرهنگ، تمدن و تاریخ این دیار است و آثاری ماندگار و بیبدیل همچون تپه تاریخی آوه، کاروانسرای تاریخی مربوط به دوران صفویه، وجود امامزادگان و بقاع متبرکه، بر اهمیت این شهر تاریخی و مذهبی افزوده است.
آوه به دلیل امن بودن برای شیعیان، به مهد پرورش علما، فقها و شخصیتهای بزرگ شیعی تبدیل شده بود و به عنوان یک مرکز فعال شیعه خودنمایی کرد، تا جایی که این شهر را به عنوان دومین کانون تشیع در ایران نامیدند. اوج عشق و ارادت به اهل بیت(ع) در این منطقه و ورود سادات و علویان به شهر آوه، گواه دیگری بر تدین و دینداری مردمان آن است و در برههای از تاریخ، اهمیت این شهر به جایی رسیده بود که آن را شیعهخانه نامیدند.
آوه پیش از حمله سلطان محمود غزنوی، شهر بوده است، اما با حمله مغول به این شهر، به ویرانهای تبدیل شد و تمام نقاط مهم شهر نظیر مساجد، مدارس علمیه و مناطق زیبای آن با خاک یکسان شد و روستایی از آن باقی ماند. دهها هزار نفر زیر سم ستوران لگدمال شدند و تمام ساکنین شهر جان خود را از دست دادند.
در کتب تاریخی و نسخ دینی آمده، که ابوالقاسم حسینبنروح نوبختی نائب سوم امام عصر(عج) در شهر آوه به دنیا آمده است.
انتهای پیام