حمیدرضا نامداری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حالی که استان البرز از استانهای استراتژیک کشور محسوب شده و یکی از کانونهای فعالیت اقتصادی و کشاورزی است؛ اما با این وجود زیرساختهای لازم را نداشته و یک عقب ماندگی در بخش زیرساختی دارد. از طرف دیگر استان با افزایش جمعیتی روبهرو است که به خاطر همجواری با پایتخت، نوع آب و هوا و ساختار صنعتی بودن آن ایجاد شده و مقصد بسیاری از افراد برای زندگی و فعالیت است.
وی افزود: تمام این موارد باعث شد که در سالهای گذشته نتوانیم در حوزه آب و فاضلاب به شرایط مطلوب نزدیک شویم و شاهد ضعفهایی در ارائه خدمت بودیم. علاوه بر این، با تنشهایی در حوزه آب و فاضلاب به دلیل افزایش دمای هوا، تراکم جمعیت و نیز مشکلاتی در حوزه تامین و رخداد سیل در تمام نقاط استان مواجه بودیم.
نامداری افزود: سال گذشته، شاهد این موضوع بودیم که حجم زیادی از فاضلاب خانگی وارد محیط زیست میشد، چون مدول دوم تصفیه خانه دوم کرج به بهره برداری نرسیده بود. علی رغم اینکه از سال ۸۷ و ۸۸ آغاز قرار داد ساخت این تصفیه خانه بود، اما به نتیجه نرسید و یا تصفیه خانه شهر مهستان تکمیل نشده بود.
وی بیان کرد: از این رو با توجه به اینکه احداث شبکه فاضلاب صورت گرفته بود و فاضلاب وارد محیط تصفیهخانه میشد، ناگزیر به بای پس بودیم. اما یک برنامه منسجمی را برای حل مشکلات این حوزه برنامه ریزی و هدف گذاری کردیم که به صورت همه جانبه پیش رو باشد و بتوانیم با یک کار جهادی این عقب ماندگی را در سطح استان جبران کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بیان کرد: طی دو سال گذشته شاهد بهره برداری و راهاندازی پروژههای مختلفی در نقاط مختلف استان بودهایم. در حوزه فاضلاب استریم دوم تصفیهخانه شهر مهستان و مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرج پس از ۱۴ سال وارد مدار بهره برداری شد. در حال حاضر هیچ انتقال و بای پس فاضلاب از تصفیهخانه به صورت خام به محیط زیست نداریم و تماما تصفیه شده و در اختیار صنعت و کشاورزی استان قرار میگیرد.
نامداری گفت: در حوزه آب تاکنون بیش از ۲۸۰ حلقه چاه حفر، مهندسی و تجهیز دوباره شده است که از این طریق ظرفیتی حدود سه هزار و ۴۷۰ لیتر بر ثانیه به تولید آب استان اضافه شده است. از طرف دیگر افزایش ظرفیت و کیفیت آب تصفیهخانههای ۱ و ۲ را در دستور کار داشتیم که با اقداماتی که انجام شد، ظرفیت بهره برداری از آنها افزایش پیدا کردهاست.
وی با اشاره به حوزه توزیع افزود: همچنین نیاز بود که بعد از تامین آب وارد حوزه توزیع شویم. یکی از معضلات ما در تابستان سال گذشته عدم تعادل هیدرولیکی شبکه توزیع بوده که باعث مشکلاتی در توزیع و نحوه بهرهبرداری از تاسیسات شد و باید در کوتاهترین زمان ممکن برطرف میشد.
وی گفت: در این زمینه حدود ۸۶ فشار شکن در شبکه توزیع نصب کردیم و در کنار آن اصلاح شبکه توزیع و ایجاد پهنه بندی و منطقهبندی را در شبکه اجرا کردیم و باعث شد که در تابستان گذشته در کرج، فردیس و محمدشهر مشکلی در توزیع به وجود نیاید. در کنار آن موضوع تاب آوری شبکه تامین و توزیع مطرح بود که در این زمینه یکی از نگرانیهای ما در استان البرز نبود مخزن ذخیره متناسب با تعداد مشترکین است.
وی خاطر نشان کرد: در استان البرز بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی داریم که تامین و انتقال آب به آن باید توزیع متعادلی داشته باشد. همچنین باید یک تابآوری بالایی را برای مشترکین ایجاد کنیم که ساخت مخزن یکی از راههای اصولی آن است.
نامداری اظهار کرد: در این زمینه حدود ۵۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب مخزن ذخیره ایجاد و مورد بهره برداری قرار گرفته است. این به ما کمک میکند که در شرایطی که به دلیل قطعی برق و بروز مشکلات خاص در استفاده از ظرفیتهای تولیدی وقفهای ایجاد میشود، بتوانیم از ظرفیت این مخازن استفاده کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه تامین و توزیع آب موضوع مصرف آب است که بخشهای مختلفی دارد. یکی از این موارد استفاده از یک سامانه و مرکز پایش و کنترل بر خط تاسیسات آب و فاضلاب بوده که در حال حاضر در استان راه اندازی شده و امیدواریم در آینده آن را با بهرهمندی از فناوریهای جدید توسعه و ارتقاء دهیم.
وی با اشاره ضرورتهای روستایی استان گفت: در حوزه روستایی که یکی از اولویتهای ما بوده، در ۱۶۰ روستا ساخت مخازن، اصلاح و بازسازی شبکه توزیع و احداث ایستگاههای پمپاژ انجام شده و هدف از آن ایجاد امید و انگیزه در استان بودهاست. البته در تمامی امور همراهی مردم را درخواست داریم، چرا که باید از منابع و سرمایههای ملی حراست و آن را برای آیندگان حفظ کنیم.
انتهای پیام