علی قاسمزاده در گفتوگو با ایسنا ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایامالله دهه فجر، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران نتیجه یک ضرورت تاریخی بود، ملت ایران با زمامداران بیلیاقتی مواجه بودند که با وابستگی کامل به اجانب، همه امور داخلی و خارجی کشور را به اخم و لبخند غرب بهویژه آمریکا گره زده بود.
وی ادامه داد: وابستگی اقتصادی و سیاسی بدترین نوع این وابستگیها بود و از دیگر سو استبداد شاه و عمال او نسبت به مردم و بیاعتقادی به نقش مردم در سرنوشت خویش و برنامهریزی برای تغییر در باورها و فرهنگ ریشهدار ایرانی اسلامی نگرانی شدیدی در بین قشرهای مختلف مردم بهخصوص روشنفکران دینی ایجاد کرده بود و عناصر هویت ایرانی چون دین و مذهب، آداب و سنن، تاریخ و جغرافیا در معرض دگرگونی و در مرز فروپاشی قرار داشت.
این استاد دانشگاه افزود: پهلوی حتی در امور دفاعی و نظامی هم چندان موفق نبود و جدا شدن بحرین از ایران نمونه بیکفایتی این به اصطلاح ژاندارم منطقه بود، با آنکه انتظار میرفت وضع اقتصادی مردم به سبب فروش نزدیک به ۶ میلیون بشکه نفت و جمعیت سیمیلیونی مطلوب باشد اما رنج فقر و گرسنگی و عقبماندگی در زندگی و بیاعتنایی به زیرساختهای رفاهی چون آب و برق و گاز و امور بهداشتی مردم را میآزرد.
وی گفت: امام خمینی (ره) با کمک جریان روشنفکری دینی و خروش مردم هدایت ملت را برای رسیدن به آزادی و استقلال و شکلگیری نظامی مردمسالار بر عهده گرفت و وحدت کلمه و اتکا به نیروی لایزال الهی با سالها مبارزه مردمی، سرانجام ملت ایران را در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رساند و آنچه جمهوری اسلامی را تاکنون پایدار داشته نقشآفرینی و حضور مردم در همه امور، اتحاد ملی و وفاداری به آرمانهای انقلاب و دلسپاری بهفرمان ولیفقیه و هدایتگریهای آگاهانه امامین انقلاب بود.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) بیان کرد: بیشترین خطر برای نظام جمهوری اسلامی تهدیدات آمریکا و اسرائیل نیست چراکه به لطف خدا و درایت مقام معظم رهبری و فرماندهان شجاع و مقتدر، ایران در اوج اقتدار نظامی قرار دارد و دشمنان جرأت راه انداختن جنگی علیه کشورمان را ندارند، اما بزرگترین خطرها علیه نظام، بیعملی مسئولان، فساد اقتصادی و رانت و تبعیض و بیعدالتی در جامعه است.
وی اظهار کرد: بزرگترین خطر در حال حاضر، تورم و مشکلات اقتصادی و ناکارآمدی سیاستهای اقتصادی است که طول این ۴۶ سال بر اساس مدلهای اقتصادی غربی در بنیادهای اقتصادی کشور نهادینه شده و کسی را یارای تغییر این ریل نادرست نیست، وابسته کردن اقتصاد کشور به دلار بزرگترین خیانت ممکن در حق مردم است.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: مردمی که مظلومانه سختیهای جنگ تحمیلی، فشار اقتصادی و تحریم دشمنان و تورم را تحمل کردهاند، به ریال درآمد دارند و به قیمت دلار بازار سیاه تلگرامی هزینه میکنند، اینکه چند سال پیاپی مقام معظم رهبری شعار سال را شعاری اقتصادی انتخاب میکنند، درک درست شرایط و هشدار به مدیریت کلان کشور است.
وی بیان کرد: همه میدانند که جمهوری اسلامی ایران بر دو اصل جداییناپذیر استوار است، یکی مردمسالاری و دیگری ولایتفقیه، مردمسالاری به نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش و ولایتفقیه به نقش دین در هدایت و راهبری سبک زندگی مردم و سیاستگذاری برای پیشرفت مادی و معنوی ملت و کشور اشاره دارد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تصریح کرد: شکوفایی انسان در چنین نظامی ممکن است که به سبب نزدیکی به فطرت آدمی و سنت و تاریخ فرهنگی کشور، بهترین نوع حکمرانی بومی و زمینهساز حکومت عدالتمحور مهدوی است، لذا بیاعتنایی به هرکدام از این دو بال ترقی منجر به ناکارآمدی و شکست میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید برای تقویت هر دو رکن یادشده بازاندیشی و تلاش کرد تا آنچه دشمنان از طریق فشار و تهدید و تحریم و تورم و پروژه نفوذ در کشور برای تضعیف این دو پرداختهاند، ترمیم شود، در این میان رهاشدگی نظام آموزشی و تهی شدن آموزش از تربیت و پرورش، مدرنیته و خودباختگی فرهنگی و تغییر سریع سبک زندگی، مسحور شدن در برابر جنگ شناختی و رسانهای دشمن، خطرهای جدی برای تضعیف دو رکن یاد شده است.
قاسمزاده در پایان گفت: در این میانپوست اندازی در حوزههای تصمیمسازی نخبگانی و ابتکار و خلاقیت و پشتیبانی مالی و معنوی و رسانهای برای شکلدهی به گروههای عملیاتی مؤثر لازمه این بازاندیشی و تحول گفتمانی و اجرایی است، باید به جوانان نخبه دانشگاهی بیشتر میدان داد و مدیران پا به سن گذاشته انقلابی عرصه را برای جوانان مبتکر و دلسوز باز کنند، بهشخصه اعتقاد دارم تجربه بزرگان بهعنوان مشاوره باید در کنار توان اجرایی جوانان قرار گیرد تا جان تازهای به کشور دمیده شود.
انتهای پیام