امیرحسین محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به دلایل شکلگیری انقلاب اسلامی، اظهار کرد: پتانسیل عظیم تغییرخواهی مردم ایران از دوره قاجاریه آغاز شد، اما به دلیل دخالت بیگانگان و نقشآفرینی ایادی روشنفکر آنان، این خواسته در مسیر مشروطهخواهی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از تحولات دوره قاجار، بهویژه جنگهای ایران و روسیه، مردم ایران به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که چرا تمدنی بزرگ همچون ایران دچار شکستهای پیدرپی شده و سرزمینهای خود را از دست داده است.
محمدی با بیان اینکه اندیشمندان و معتمدین مردم، استبداد داخلی را یکی از عوامل این عقبماندگی دانستند، تصریح کرد: این تفکر باعث شکلگیری جریان آزادیخواهی و تغییرخواهی شد که در نهایت به جنبش مشروطه انجامید. اما ناکارآمدی مشروطه و درگیری دولتهای برآمده از آن با نظام شاهنشاهی، مردم را با چالشهای جدیدی مواجه کرد که در نهایت منجر به اشغال ایران در جنگ جهانی شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به شرایط سخت زندگی مردم در دوره پهلوی اول، گفت: این شرایط به قدری بحرانی شد که مردم به پادشاهی رضاخان تن دادند. با روی کار آمدن پهلوی، سیاستهای ضدملی و غربگرایانه تشدید شد و به دنبال اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، حکومت به محمدرضا شاه منتقل شد.
محمدی ادامه داد: مردم ایران با شعارهای توسعهطلبانه پهلوی همراه نشدند، چرا که به دنبال پیشرفت کشور با تکیه بر داشتههای ملی و فرهنگی خود بودند. در این مسیر، نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بهعنوان جریانی اصیل و ملی شناخته شد که در عین حرکت به سمت پیشرفت، مولفههای هویتی کشور را حفظ میکرد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی، برخلاف انقلابهای قرن بیستم که تحت تاثیر ایدئولوژیهای کمونیستی و مارکسیستی بودند، برگرفته از هویت شیعی و آزادیخواهانه مردم ایران است، اظهار کرد: به همین دلیل، میشل فوکو، فیلسوف برجسته فرانسوی، پس از سفر به ایران گفت: «من با مردمی مواجه شدم که خدا را میخواستند» و این تفاوت بنیادین انقلاب اسلامی با سایر انقلابهاست.
او افزود: مطالعه نقاط عطف انقلاب نشان میدهد که یک معجزه الهی پشت این نظام است. دو عامل کلیدی در موفقیت و ثبات جمهوری اسلامی، ایثار و ازخودگذشتگی مردم و هدایتهای عالمانه مقام معظم رهبری است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه هرگونه فاصله گرفتن از آرمانهای مردمی و دینی، انقلاب اسلامی را با خطر مواجه خواهد کرد، خاطرنشان کرد: برخی جریانهای سیاسی داخلی با این دو پایه مخالف هستند، اما هرگاه عنصر مردمی بودن از انقلاب گرفته شود، این نظام هویت خود را از دست خواهد داد، موضوعی که امام خمینی (ره) همواره بر آن تاکید داشتند.
انتهای پیام