برپایی جشنواره صنایع دستی فجر با نمایش ۲۰۰ اثر فاخر خارجی

نهمین جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی فجر (سرو سیمین ۹) با نمایش حدود ۲۰۰ اثر فاخر خارجی از ۲ تا ۶ اسفندماه در کاخ سعدآباد برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، پوستر نهمین جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی فجر (سرو سیمین ۹) نیز سه‌شنبه ۱۶ بهمن‌ماه رونمایی شد. مریم جلالی، معاون صنایع دستی در این مراسم، گفت: در این پوستر ۹ سرو با استفاده از هنر بته‌جقه به نمایش درآمده است که نشان‌دهنده ۹ دوره برگزاری جشنواره است. نهمین جشنواره هنرهای سنتی و صنایع‌دستی فجر (سرو سیمین ۹) از ۲ تا ۶ اسفند در محل مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار خواهد شد. این پوستر توسط کاظم بکایی طراحی شده است.

معاون صنایع دستی یادآور شد: نهمین جشنواره فجر صنایع‌دستی در واقع یک بهانه و یک اتفاق برای جریان‌سازی و فرهنگ‌سازی است. ما سه موضوع مهم در سال‌های قبل را پیگیری کردیم. در جشنواره هفتم از زنان گفتیم، در جشنواره هشتم صحبت از پیوند نسلی بود و در جشنواره نهم از وفاق ملی خواهیم گفت.

جلالی اضافه کرد: جشنواره را یک حلقه از زنجیره تولید می‌دانم که می‌تواند اهداف مهم این حوزه را تحقق ببخشد. ما باید بیش از همه باید به شعارهای جشنواره متعهد باشیم وفاق که شعار دولت چهاردهم است یکی از مهمترین شعارها و رویکردهای ماست. این وفاق را با جریان‌سازی درون‌سازمانی شروع کردیم به گونه‌ای که در حقیقت جشنواره ما در امتداد بقیه کارها انجام می‌شود. ما ستاد هستیم و صف این اتفاق مردم و ذینفعان و کانون‌های مردمی هستند.

او ادامه داد: تمرکز ما در نمایشگاه‌ها مبتنی بر تجارت است و در جشنواره‌ها روی اصالت تمرکز داریم. هنرمندان در آثار تولیدی خود به اصالت آثار توجه ویژه دارند. خوشبختانه این جشنواره به بلوغ رسیده و شرایط بسیار خوبی را پیدا کرده است. این جشنواره چندمنظوره برگزار می‌شود و در این جشنواره ارزیابان صنایع‌دستی که برای بازدید از شهر یزد وارد ایران شده‌اند، از این جشنواره بازدید می‌کنند. ضمن این‌که تعدادی مهمان خارجی در این جشنواره حضور دارند و در حقیقت این جشنواره می‌تواند یک فضای دیپلماسی باشد.

معاون صنایع‌ دستی گفت: با توجه به تمایلات محیط زیستی مردم و رویکرد هنرمندان برای کاربردی‌سازی محصولات صنایع‌دستی و حضور کاخ سعدآباد به عنوان یک برند در کنار ما، تلاش داریم در این آگاهی‌بخشی کار مناسب انجام دهیم. باید حواس‌مان باشد اگر کالای مناسب، کاربردی، جذاب و با قیمت مناسب نداشته باشیم آگاهی بخشی فقط یک فریاد بی‌فایده است.

جلالی افزود: کسانی که در نمایشگاه آثار خوبی تولید کردند و ارائه دادند در جشنواره شناسنامه‌دار می‌شوند. در تلاشیم با طرح‌های جایگزین و اعتبارات نشان‌دار همه را بیمه کنیم، با کمیسیون فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه و تأمین اجتماعی جلسات متعدد داشتیم.

به گفته معاون صنایع دستی، به جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی فجر ۷۴۹۷ اثر از ۴۳۷۸ هنرمند به دبیرخانه ارسال شد که تعداد آثار خارجی ۱۹۸ اثر از ۲۰ کشور، از جمله انگلیس، برزیل، پاکستان، تاجیکستان، اندونزی بود. در بخش صنایع دستی داخلی، بیشتر آثار چوبی و حصیر بود. ضمن اینکه کمترین میزان مشارکت در بین گروه‌های صنایع دستی مربوط به صنایع دستی استخوانی و دریایی و کاغذی بوده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403111612157
  • خبرنگار : 71625