به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
موشک «استارشیپ» چقدر جو زمین را آلوده کرده است؟
دانشمندان مطمئن نیستند که پس از عملیات جداسازی موشک «استارشیپ» چه مقدار غبار فلزی در جو زمین باقی مانده است، اما مقدار آن را بسیار زیاد تخمین میزنند.
انرژیهای تجدیدپذیر، کلید خودکفایی انرژی ایران
مدیر گروه مهندسی منابع و فناوری انرژیهای تجدیدپذیر دانشگاه تهران استفاده از هیدروژن و پیل سوختی را به عنوان راهکاری مهم برای افزایش تولید انرژی عنوان کرد و گفت: این مطالعات با هدف بهبود عملکرد تجهیزات، کاهش تلفات انرژی و ایجاد تحول در فناوریهای انرژی در حال انجام است. در سالهای اخیر، پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه سنتز مواد پیشرفته بهعنوان الکتروکاتالیست حاصل شده است.
ترمیم ضایعات نخاعی با سلولهای بنیادی از مهمترین دستاوردهای انقلاب در حوزه پزشکی است
فعال حوزه دانشجویی با بیان اینکه ترمیم ضایعات نخاعی با سلولهای بنیادی در ایران یکی از مهمترین دستاوردهای صنعت پزشکی پس از انقلاب است، بیان کرد: این پیشرفت، نقطه عطفی در علم پزشکی کشور محسوب میشود. ترمیم ضایعات نخاعی تاکنون یکی از چالشهای جدی علم پزشکی بوده و بیماران زیادی در انتظار درمانهای مؤثر هستند.
شهرهای فراگیر؛ گامی به سوی آیندهای پایدار
شهرها بهسرعت در حال گسترش هستند و نیازهای جمعیتی، زیرساختی و زیستمحیطی آنها بیش از پیش توجه محققان را به خود جلب کرده است. پژوهشی تازه تلاش کرده است رویکردی نوین برای مدیریت این چالشها ارائه دهد.
رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: برای حفظ هویت واقعی انقلاب اسلامی، لازم است که اندیشههای امام خمینی(ره) با دقت و عمق بیشتری مطالعه شوند؛ در غیر این صورت، خطر تفاسیر انحرافی و ایجاد شکاف در درک مفاهیم بنیادی انقلاب وجود دارد که میتواند به تهدیدی برای اهداف اصلی انقلاب تبدیل شود.
شکایت از دانشگاه میشیگان به دلیل آزار حامیان فلسطین
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا به نمایندگی از پنج دانشجو که در تظاهرات حامی فلسطین شرکت کردهاند، از دانشگاه میشیگان شکایت کرده است.
یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص آلزایمر
پژوهشگران انگلیسی، بررسی غیر تهاجمی جریان خون و فعالیت الکتریکی مغز را با روشهای جدید تحلیلی ترکیب کردهاند و یک روش جدید و غیر تهاجمی را برای تشخیص بیماری آلزایمر ارائه دادهاند.
دانشگاه توان حل مسائل کلان کشور را دارد/ مسائل مهم ملی باید به صورت نظاممند به دانشگاه ارجاع شود
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه توان حل مسائل کلان کشور را دارد، گفت: مسائل مهم ملی باید به صورت نظاممند به دانشگاه ارجاع شود.
ایران در صف پیشتازان شبیهسازی جراحی چشم با فناوریهای نوین
در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، شبیهساز جراحی چشم که بهعنوان یکی از دستاوردهای فناورانه معرفی شد، با ترکیب واقعیت مجازی و بازخورد لمسی به جراحان چشم امکان میدهد مهارتهای خود را در محیطی کنترلشده و بدون نیاز به تمرین روی بیماران واقعی ارتقاء دهند و قیمت رقابتی نسبت به نمونههای خارجی، آن را در مسیر توسعه صادرات به چین، هند و روسیه قرار داده و میتواند نقش مهمی در تحول آموزش جراحی چشم و بهبود نتایج درمانی ایفا کند.
اختصاص ۱.۲ همت برای توسعه هوش مصنوعی در دانشگاهها
با انعقاد تفاهمنامه دو جانبه ۱.۲ همت تسهیلات برای توسعه زیر ساختهای هوش مصنوعی دانشگاهها اختصاص مییابد.
۲۰ سال زندان و ۱۰۰ میلیون دلار جریمه برای دانلود «دیپ سیک»
در لایحهای که یکی از سناتورهای آمریکایی در پی به تصویب رساندن آن است، دانلود برنامه هوش مصنوعی چینی «دیپ سیک»(DeepSeek) در ایالات متحده جرمانگاری میشود و میتواند به معنای ۲۰ سال زندان و ۱۰۰ میلیون دلار جریمه باشد. این لایحه به عنوان تهاجمیترین اقدام قانونی در زمینه هوش مصنوعی تا به امروز برشمرده میشود.
عرضه سیستم هوش مصنوعی برای تشخیص خشونت با تحلیل همزمان تصویر و صدا
در دنیای امروز که حفظ امنیت در محیطهای حساس و جلوگیری از وقوع خشونتهای اجتماعی اهمیت فراوانی دارد، محمد زوار، پژوهشگر و متخصص حوزه هوش مصنوعی، با ارائه اختراعی نوآورانه، گامی بزرگ در راستای بهبود سیستمهای نظارتی برداشته است و اختراعی مبتنی بر هوش مصنوعی را عرضه کرده که توانایی شناسایی و ارزیابی خشونتها با استفاده از دادههای تصویری و صوتی را دارد.
ترامپ به جای سنگ ماه در «اتاق بیضی»، گلدان گذاشت
به گفته سخنگوی آژانس فضایی، سنگ ماه از «اتاق بیضی» رئیس جمهور در کاخ سفید برداشته شده و به ناسا بازگردانده خواهد شد و این کار رئیسجمهور آمریکا سؤالاتی را در مورد برنامههای ناسا برای ارسال انسان به ماه برانگیخته است.
آمادگی دانشگاه پیامنور برای همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی با اعضای شبکه دانشگاهی «سینوو»
سرپرست دانشگاه پیامنور از آمادگی این دانشگاه در عرصه آموزشی و پژوهشی با اعضای شبکه دانشگاههای جهان اسلام «سینوو» خبر داد و گفت: دانشگاههای جهان اسلام با استفاده از امکانات این شبکه میتوانند به ارائه دورههای تخصصی، مهارتی، کاربردی و فعالیتهای پژوهشی مشترک به کاهش شکافهای موجود کمک کرده و زمینهساز پرورش نیروی انسانی، متخصص و ماهر شوند.
ارتش ۱۰۰ هزار نفری رباتهای انساننمای آمریکا برای مقابله با چین
یک شرکت آمریکایی از طرح توسعه ارتش رباتهای انساننمای ۱۰۰ هزار نفری خود برای مقابله با چین خبر داد.
سه ایده برتر زیستی تقدیر میشوند
در رویداد یک روزه زیست فناوری ایران قرار است از ۳ ایده برتر تقدیر شود ودر صورت قابل اجرا بودن، امکان انعقاد قرارداد تجاریسازی با شتابدهندهها برای این طرحها فراهم شده است.
«متا» توسعه هوش مصنوعی را متوقف میکند
شرکت «متا» میگوید که ممکن است توسعه سیستمهای هوش مصنوعی را متوقف کند، زیرا آنها را خیلی خطرناک میداند.
شیب منحنی رویش شرکتهای دانشبنیان در حال منفی شدن است/چالش ۷۰ درصد دانشبنیانها با بازارسازی
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بازارسازی را معضل اصلی شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: اینکه ۷۰ درصد از شرکتها، نوپا هستند یعنی آنها با چالشهای تجاریسازی مواجه هستند و در حال حاضر شیب منحنی شرکتهای دانشبنیان در حال منفی شدن است.
پرتاب رکوردشکنانه ۵ موشک طی ۲۴ ساعت
امروز (۴ فوریه) میتواند یک روز خاص برای پروازهای فضایی باشد، زیرا قرار است پنج موشک در طی ۲۴ ساعت به فضا پرتاب شوند که چهار مورد از آنها از ایالات متحده خواهد بود.
رونمایی ناسا از ربات حفاری ماه
ربات حفار قدرتمند ناسا موسوم به آیپکس(IPEx) برای استخراج مواد معدنی در کره ماه میتواند ۱۰۰۰۰ کیلوگرم خاک را در هر روز حفر کند.
کشف قارچی که عنکبوتها را به زامبی تبدیل میکند
یک عامل بیماریزای جدید در ایرلند کشف شده است. این قارچ موذی عنکبوتهای درون غارها را آلوده میکند و رفتار آنها را تغییر میدهد تا به گسترش هاگهای قارچ و رساندن آنها به قربانیان جدید کمک کنند.
رقص رنگینکمان بر فراز اسپانیا
عکس روز ناسا، پرتوهای پادنیمتابی و رنگینکمان زیبایی را بر فراز اسپانیا نشان میدهد.
جهان امروز بیش از هر زمانی به دیپلماسی علمی نیاز دارد
مشاور وزیر علوم با بیان اینکه باید به دیپلماسی علمی پناه ببریم تا با شکلگیری ارتباطات بین دانشگاهی، ملی، منطقهای و بینالمللی مشکلات را رفع کنیم، گفت: امروز بیش از هر زمانی به دیپلماسی علمی نیاز داریم؛ چرا که نظام سلطه را تنها دیپلماسی علمی کنترل میکند تا سیاستمداران را آگاه کند که دست از جنگ بردارند.
باید به همگرایی علوم مختلف توجه داشته باشیم/ضرورت ارتقای آموزشهای مجازی به آموزشهای دیجیتال
رئیس مرکز همکاریهای بینالمللی وزارت علوم با بیان اینکه باید به همگرایی علوم مختلف توجه داشته باشیم، گفت: در این زمینه به همکاریهای فراتر از ادبیات بین رشتهای نیاز داریم؛ ضمن اینکه باید نگاه متفاوتی در حوزههای علمی رقم بخورد.
فراخوان ارسال پژوهشهای برتر به بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی رویان
توسط پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی همزمان با برگزاری بیست و ششمین کنگره بینالمللی رویان، بیست و چهارمین دوره جشنواره علمی–تحقیقاتی بینالمللی این پژوهشگاه برگزار میشود.
مهلت ثبتنام فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم تمدید شد
مهلت ثبتنام فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم تا ساعت ۲۴ امروز سهشنبه، ۱۶ بهمنماه تمدید شد.
شورای تخصصی فرهنگی و دانشجویی در حدود انتظارات و اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی نقشآفرینی کند
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: شورای تخصصی فرهنگی و دانشجویی در حدود انتظارات و اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی نقشآفرینی کند.
خبر خوش معاون بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان المپیادی دانشگاهها
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از اعطای دو طرح حمایتی از دانشجویان المپیادی دانشگاهها خبر داد و گفت: این طرحهای حمایتی و تشویقی به زودی اجرایی میشود.
نتایج فراخوان جذب مدرس حقالتدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج فراخوان سال ۱۴۰۳ جذب مدرس حقالتدریس این دانشگاه خبر داد.
انجمنهای علمی باید با نظام مسائل کشور آشنا شوند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشجویان و انجمنهای علمی باید ابتدا نظام مسائل کشور را شناسایی کرده و بر اساس اولویتها به آنها بپردازند.
اولین عینک هوشمند مجهز به سمعک از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت
عینک هوشمند موسوم به Nuance با ادغام عینک با فناوری سمعک، به بخش فناوری پزشکی وارد شده است.
بسترهای رشد فعالیتهای علمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از زبان رئیس دانشگاه
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه بستر خوبی برای رشد فعالیتهای علمی در دانشگاه داریم، گفت: زمینههایی نظیر امکان تغییر رشته، تحصیل همزمان در دو رشته و غیره از جمله اقداماتی است که برای حمایت از مسیر نخبگان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت میگیرد.
انتهای پیام