تقلای فلسطینی‌ها برای یافتن عزیزان گم‌شده

پس از برقراری آتش‌بس در غزه، فلسطینیان فرصتی پیدا کرده‌اند تا به جستجوی عزیزانی بپردازند که در طول جنگ آن‌ها را گم کرده‌اند و حالا نمی‌دانند که جستجوی خود را از خانه‌های آوارشده آغاز کنند، یا از زندان‌های رژیم صهیونیستی.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به تعداد بالای افراد مفقودشده در جنگ غزه، گزارش داد خانواده‌های این افراد در حالی به دنبال آن‌ها می‌گردند که حتی از زنده بودنشان هم اطمینان ندارند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، توقف ۱۵ ماه جنگ میان رژیم صهیونیستی و حماس فرصتی به فلسطینی‌ها داده تا آسیب‌های وارده را ارزیابی کرده و عزیزانشان را بازجویند. به گفته مقامات وزارت بهداشت غزه، بیش از ۴۷ هزار نفر کشته و ۱۱۱ هزار نفر زخمی شده‌اند، اما مشخص نیست چه تعداد از این کشته‌شدگان از رزمندگان مقاومت بوده‌اند.

علاوه بر این، بیش از ۹۰۰۰ نفر از زمان آغاز جنگ به‌عنوان مفقود به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گزارش شده‌اند که سرنوشت حدود ۲۴۰۰ نفر از آن‌ها مشخص شده، اما تقریباً ۷۰۰۰ پرونده همچنان حل‌نشده باقی مانده است. این در حالی است که صلیب سرخ اذعان دارد تعداد واقعی مفقودان بیشتر است. بسیاری از این مفقودان احتمالاً زیر آوار مدفون شده‌اند، برخی بدون اطلاع خانواده‌هایشان توسط نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت شده‌اند و برخی دیگر نیز به طرز مرموزی ناپدید شده‌اند.

روزنامه آمریکایی به‌عنوان نمونه به ماجرای «محمود ابو هانی» اشاره می‌کند، هنرمند ۲۷ ساله فلسطینی که از زندگی در چادر پناهجویان در جنوب غزه به ستوه آمده بود و تصمیم گرفت با عبور از منطقه نظامی وسیعی که تحت کنترل صهیونیست‌ها قرار داشت، به خانه خود در شمال این منطقه بازگردد. خانواده او که همچنان در شهر «دیر البلح» آواره هستند، می‌گویند: «ما فقط می‌خواهیم بدانیم او کجاست.»

غزه

خانواده ابو هانی هر کاری که به ذهنشان رسیده انجام داده‌اند تا بفهمند چه بر سر او آمده است. آن‌ها نمی‌دانند که آیا او در مسیر بازگشت کشته شده، یا توسط نظامیان صهیونیست بازداشت شده، یا اینکه زنده مانده اما همچنان دور از دسترس است.

آن‌ها به صلیب سرخ مراجعه کرده و از طریق گروه‌های حقوق بشری از رژیم صهیونیستی درخواست اطلاعات کرده‌اند، اما به آن‌ها گفته شده که ابو هانی در بازداشت این رژیم نیست. همچنین از فلسطینی‌هایی که اخیراً از بازداشتگاه‌های صهیونیستی آزاد شده‌اند درباره او پرس‌وجو کرده‌اند، اما هیچ‌کدام او را ندیده‌اند.

خانواده او به‌دقت آزادی دوره‌ای زندانیان فلسطینی از زندان‌های صهیونیستی را که در چارچوب توافق آتش‌بس از ماه گذشته آغاز شده دنبال کرده‌اند، به این امید که ابو هانی در میان آن‌ها باشد. هفته گذشته، آن‌ها از امکان تردد آزادتر در نتیجه آتش‌بس استفاده کرده و به کریدور «نتزاریم»، منطقه نظامی صهیونیستی که ابو هانی باید از آن عبور می‌کرد، رفتند. خانواده ابو هانی در آنجا اجساد زیادی مشاهده کردند، اما نشانی از گم‌گشته خود نیافتند.

ابو هانی نوازنده عود بود و روحیه‌ای حساس داشت. زندگی در چادرهای پناهجویان برای او راضی‌کننده نبود و از همان نخستین روزهای جنگ به دنبال راهی برای بازگشت به خانه می‌گشت. او به خانواده‌اش گفته بود که نمی‌خواهد بمیرد، اما به زندگی بی‌عزت هم راضی نخواهد شد. اکنون وزارت بهداشت غزه از خانواده او می‌خواهد که نامش را در میان کشته‌شدگان جنگ ثبت کنند، اما خانواده او حاضر نیستند بدون مشاهده جسد وی، این کار را انجام دهند.

غزه

به گزارش وال‌استریت ژورنال، هزاران خانواده عزیزانشان را در جنگ غزه گم کرده‌اند و ممکن است که هرگز نشانی از زنده یا مرده بودن آن‌ها پیدا نکنند. بیرون کشیدن اجساد قربانیان از زیر آوار که عمدتاً در شمال غزه اتفاق می‌افتد، یک کار دشوار و خطرناک است، چرا که بقایای مهمات منفجر نشده و ساختمان‌های در حال ریزش تهدیدی جدی برای افراد ایجاد می‌کنند. سازمان ملل اعلام کرده است که با توجه به کمبود ماشین‌آلات حفاری در غزه و محدودیت‌های وضع‌شده از سوی رژیم صهیونیستی در واردات تجهیزات بیشتر، پاکسازی حدود ۵۰ میلیون تُن آوار ناشی از بمباران‌های این رژیم بیش از ۲۰ سال طول خواهد کشید.

«مصطفی حمدان»، امدادگر دفاع مدنی در شهر غزه که از زمان آغاز آتش‌بس در عملیات‌های زیادی برای بازیابی اجساد شرکت کرده، می‌گوید حیواناتِ گرسنه به اجساد آسیب زده‌اند و چیزی بجز استخوان باقی نمانده است.

به گفته سخنگوی نیروهای دفاع مدنی، این سازمان در غزه با نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کند، چرا که ۱۰۰ نفر از کارکنان آن در جریان جنگ کشته شده‌اند، ۳۰۰ نفر زخمی و تعدادی نیز توسط ارتش رژیم صهیونیستی بازداشت شده‌اند.

در زندان‌های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، معمولاً اطلاعات افراد بازداشت‌شده ثبت می‌شود، اما در اردوگاه‌های نظامی صهیونیست‌ها در غزه، هیچ اطلاعاتی از افراد بازداشت‌شده در دست نیست. به گزارش وال‌استریت ژورنال، این افراد هرگز در هیچ سامانه‌ای ثبت نشده‌اند و اگر پس از آزادی اتفاقی برای آن‌ها بیفتد، هیچ مدرکی از آن در دست نخواهد بود.

حمدان می‌گوید: «فکر می‌کردیم بعد از پایان جنگ کمی استراحت خواهیم کرد، اما حقیقت این است که اکنون کار حتی سخت‌تر شده و وظایف بیشتری بر عهده داریم.» از آغاز جنگ تا کنون، رژیم صهیونیستی هزاران نفر را در غزه بازداشت کرده و برخی از بستگان مفقودان امیدوارند که عزیزانشان در زندان‌های این رژیم باشند، نه زیرِ آوارها.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۶:۴۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403111611963
  • خبرنگار : 71661