لزوم رفع موانع زیربنایی برای جذب سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری استان مرکزی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: از جمله کارهایی که باید در راستای توسعه گردشگری در استان انجام دهیم، رفع موانع زیربنایی به منظور جذب بیشتر سرمایه‌گذاران به این حوزه است.

محمود مرادی، ۱۶ بهمن در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: از لحاظ زیرساخت‌های تاریخی و گردشگری جزو ۵ استان برتر هستیم ولی نتوانستیم از این زیرساخت‌ها به نحو احسن استفاده کنیم چراکه نگاه به استان مرکزی، نگاهی فرهنگی نبوده و تنها حدود یک دهه است که ادبیات گردشگری در استان رواج پیدا کرده است. برای اینکه بتوانیم این نگاه را عوض کنیم و به سمت توسعه زیرساخت‌های گردشگری برویم باید نگاه مدیران استان را به این سمت سوق دهیم و ظرفیت‌های گردشگری استان را بازگو کنیم.

وی با بیان اینکه اعتبارات وزارت میراث فرهنگی هفت همت است که تاکنون تخصیص قابل توجهی صورت نگرفته است، افزود: متاسفانه تنها ۳.۲ درصد تسهیلات استان مرکزی به حوزه گردشگری اختصاص پیدا می‌کند. امیدواریم با جذب اعتبارات زیرساخت‌ها بتوانیم چند پروژه گردشگری را آغاز کنیم. همچنین ما باید به سمت جذب بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران برویم همانطور که در سال‌های اخیر افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه را در استان داشته‌ایم.

وی اظهار کرد: از جمله کارهایی که ما باید انجام دهیم، رفع موانع زیربنایی به منظور سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه گردشگری است، همچنین ما باید به صورت جدی به آموزش دهیاران و اعضای شورای روستاها در حوزه گردشگری ورود کنیم تا بتوانند ظرفیت‌های گردشگری خود را به فرصت تبدیل کنند.

مرادی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساخت برج شیشه در اراک به عنوان یکی از میراث فرهنگی استان اظهار کرد: طبق مذاکراتی که داشتیم قرار شد ملک نیروی انتظامی توسط شهرداری خریداری شود و اقدامات ساخت برج شیشه انجام شود. منطقه مشکویه یک محوطه باستانی ثبتی است و در بین زمین‌های شخصی قرار گرفته و تعرضاتی به این ملک صورت گرفته بود که مالک محکوم شد و این منطقه در حال حفاظت است.

وی با بیان اینکه هر بنای تاریخی، قابل مرمت نیست، اضافه کرد: اگر ما الگوی اصلی یک خانه تاریخی را نداشته باشیم، نمی‌توانیم آن را مرمت کنیم. اگر تخلفی در خصوص مرمت خانه‌های تاریخی استان اتفاق بیفتد حتما اقدام قضایی لازم را خواهیم داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی افزود: متاسفانه شناخت دقیقی از ظرفیت‌های استان مرکزی وجود ندارد به طور مثال در ساوه ظرفیت بین‌المللی گردشگری وجود دارد که مغفول مانده است. در بخشی از این مسئله من مقصر هستم و از همه عذرخواهی می‌کنم ولی باید همه دست به دست هم دهیم تا ظرفیت‌های تاریخی استان را معرفی کنیم. از رسانه‌ها خواهش دارم در کنار انتقادات و گلایه‌هایی که نسبت به ما دارند، نسبت به معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان اقدام داشته باشند.

وی با بیان اینکه امسال ۱۸۵ هنرمند تحت پوشش بیمه هنرمندان صنایع دستی قرار گرفته‌اند، گفت: از ۲۳ تا ۲۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های استان مرکزی نمایشگاهی در راستای معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان داریم که از تمام مردم استان دعوت می‌کنیم در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403111611813
  • خبرنگار : 50598