به گزارش ایسنا، «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنرانی در جریان نشست هیات اجرایی این سازمان با تاکید بر اهمیت تداوم همکاریها عنوان کرد: «ما از بابت تصمیم آمریکا متاسف بوده و امیدواریم ایالات متحده در آن تجدید نظر کند. ما از برگزاری گفتگوهای سازنده با هدف حفظ و تقویت روابط تاریخی میان سازمان جهانی بهداشت و ایالات متحده آمریکا استقبال میکنیم.»
ترامپ روز ۲۰ ژانویه گذشته در اولین روز کاری خود به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا در ضمن امضای مجموعهای از فرمانهای اجرایی جنجالی فرمانی را نیز با موضوع خارج شدن ایالات متحده از سازمان جهانی بهداشت امضا کرد.
در این فرمان اجرایی چهار دلیل برای این خروج ذکر شده بود: شکست سازمان جهانی بهداشت در اصلاح خود، گذاشتن بارهای مسئولیت مالی ناعادلانه به دوش آمریکا، سوءمدیریت در زمان همهگیری کووید-۱۹ و غرضورزی سیاسی.
تدروس در سخنرانی خود همه این ادعاها علیه سازمان جهانی بهداشت را مردود دانست.
او گفت که این سازمان دست به اجرای گستردهترین تغییر شکل خود در تاریخش زده و از مجموع ۹۷ مورد اصلاحات پیشنهادی، ۸۵ تا را تکمیل کرده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد:«برای ما تغییر یک امر ثابت است. ما معتقد به ارتقای مداوم بوده و از پیشنهادات آمریکا و همه کشورهای عضو در مورد نحوه بهتر شدن خدمت ما به شما و مردم جهان استقبال میکنیم.»
تدروس آدهانوم همچنین درخصوص موضوع مشارکتهای مالی در سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد کمکهای ارزیابی شده از یک فرمول ساختارمند پیروی میکنند و این سازمان تلاش دارد تا پایگاه اهداکنندگان به این سازمان را گسترش دهد.
او خاطرنشان کرد: «هفته گذشته کمیته برنامه، بودجه و مدیریت هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت توصیه به افزایش ۲۰ درصدی کمکهای ارزیابی شده کرده و ما از این هیات تقاضا میکنیم که این توصیه را تصویب کند.»
او همچنین به دفاع از عملکرد سازمان تحت امر خود برای پاسخدهی به همهگیری کووید-۱۹ پرداخته و از اقدامات هشدارهای اولیه مربوط به این همهگیری صحبت کرد.
تدروس آدهانوم گفت: «در روز سال نوی ۲۰۱۹ میلادی و روز سال نوی ۲۰۲۰ زمانی که اغلب نقاط جهان به تعطیلات رفته بودند اما سازمان جهانی بهداشت در تعطیلات نبود. ما از زمانی که اولین نشانههای ویروس در ووهان را شناسایی کردیم خواستار اطلاعات بیشتر شدیم، سامانه مدیریت حوادث اضطراری خود را فعال کردیم، به جهان هشدار دادیم، کارشناسان جهانی را گرد هم آوردیم و دستورالعملهای جامع را در زمینه چگونگی محافظت از مردم و سیستمهای بهداشتی کشورها را منتشر کردیم که همه اینها قبل از گزارش شدن اولین مورد فوتی مربوط به بیماری جدید در چین در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ بود.»
او در ادامه بر اصلاحات در سازمان جهانی بهداشت در دوران پسا همه گیری شامل تشکیل صندوق همهگیری و کانون اطلاعات شیوع و همه گیری سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد.
او همچنین ادعاها مبنی بر اینکه سازمان جهانی بهداشت تحت نفوذ سیاسی قرار گرفته و فاقد استقلال از نفوذ سیاسی است را رد و بر بی طرفی این سازمان تاکید کرد.
تدروس آدهانوم گفت: «کشورهای عضو در سازمان ما از ما خواستههای زیادی دارند و ما همواره تلاش میکنیم تا جایی که بتوانیم کمک کنیم. اما وقتی خواستههای آنها با شواهد علمی پشتیبانی نشده یا مغایر با ماموریت ما به منظور پشتیبانی از بهداشت جهانی است ما مودبانه به آنها جواب منفی میدهیم.»
او گفت که سازمان تحت امر وی حتی پیش از تصمیم اخیر آمریکا به دلیل مشکلات اقتصادی که کشورهای زیادی با آنها روبرو هستند گرفتار «کمبود» شد.
او ادامه داد: «ماههای زیادی من و مدیران منطقهای با پشتیبانی مدیران ارشد در زمینه دو هدف استراتژیک فعالیت داشتیم: بسیج منابع جدید و سخت تر بستن کمربندهایمان. اعلامیه آمریکا وضعیت را وخیمتر کرد و ما مجموعهای از تدابیر فورا اجرا شونده را به منظور محافظت از نیروی کار خود در بالاترین سطح ممکن اعلام کردیم.»
انتهای پیام