به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت: اوکراین باید با آمریکا وارد توافقی جدید شود و تضمینهایی را به واشنگتن ارائه کند تا بتوانیم کمکها را به این کشور ادامه دهیم.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۴، اوکراین پتانسیل بسیار زیادی به عنوان تامین کننده جهانی مواد خام حیاتی دارد که میتواند برای صنایع دفاعی، فناوری پیشرفته و انرژی سبز ضروری باشد.
اوکراین دارای بزرگترین ذخایر تیتانیوم در اروپا است که ۷ درصد ذخایر جهانی را شامل میشود. قبل از جدی شدن درگیری با مسکو در سال ۲۰۲۲، اوکراین یک تامین کننده کلیدی تیتانیوم برای صنایع نظامی بود.
فهرست فلزات زمینی کمیاب که در اوکراین یافت میشوند شامل بریلیم، منگنز، گالیم، اورانیوم، زیرکونیوم، گرافیت، آپاتیت، فلوریت و نیکل است. این کشور همچنین دارای بزرگترین ذخایر تایید شده لیتیوم اروپا است که حدود 500 هزار تن تخمین زده میشود. این ماده معدنی به ویژه برای استفاده در باتریها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ترامپ در جمع خبرنگاران گفت: «اوکراین کشوری با غنیترین و بینظیرترین منابع معدنی است. برای اینکه آمریکا به کمکهای خود به اوکراین ادامه دهد و منابع مالی را برای این کشور تامین کند، کییف هم باید یکسری تضمینهایی ارائه کند.»
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «ما به دنبال توافقی با اوکراین هستیم که بر اساس آن، آنها هم بتوانند به ما چیزی در ازای کمکهایمان بدهند.»
ترامپ در روزهای گذشته تمامی برنامههای کمک خارجی را از سوی آژانس توسعه بینالملل آمریکا متوقف کرد. این آژانس همچنین بر برنامههای بیشمار کمک رسانی به اوکراین نظارت داشته است.
در واکنش به این تصمیم از سوی ترامپ، قانونگذاران اوکراینی از اتحادیه اروپا خواستند تا جای آمریکا را در این کمک رسانی بگیرد و اعلام کردند که کمکهای خارجی یک بخش مهمی برای توسعه و ثبات دموکراتیک در اوکراین است.
آنها همچنین اعلام کردند که با این تصمیم ترامپ، دریافت کنندگان کمکهای آمریکایی در اوکراین بدترین ضربه را خوردهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مصاحبهای که روز یکشنبه منتشر شد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که کییف کمی بیش از ۷۵ میلیارد دلار کمک نظامی و سایر انواع کمک از واشنگتن دریافت کرده است.
او درباره اظهارات قبلی ترامپ که گفته بود ایالات متحده به کییف «۲۰۰ میلیارد دلار بیشتر از اتحادیه اروپا کمک کرده است، توضیح داد و ادعا کرد که نمیدانسته این برآورد از کجا سرچشمه گرفته است یا این پول میتواند برای چه چیزی هزینه شده است.
در این میان، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از پیشنهاد تضمینهای ترامپ برای ادامه کمک رسانی به اوکراین انتقاد کرد و گفت: «اوکراین پس از این جنگ به منابع برای بازسازی نیاز دارد. این پیشنهاد ترامپ از روی خودخواهی است.»
وی همچنین تاکید کرد که در آینده اوکراین به یک ارتش قوی و بودجه برای بازسازی کشور نیاز دارد و افزود: «با توجه به ویرانی عظیمی که در اوکراین در حال وقوع است، اینها وظایف بزرگی هستند. به همین دلیل است که فکر میکنم اگر از منابع اوکراین برای آیندهای خوب استفاده شود، بهتر است.»
انتهای پیام