قاضی‌زاده هاشمی:

نیمی از سد تاریخی فریمان را رسوب گرفته است

نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه نیمی از سد تاریخی فریمان را رسوب گرفته است.

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص سد تاریخی فریمان که بیش از نصف آن را رسوب گرفته است، گفت: قبلاً اعلام می‌شد که امکان لایروبی سد نیست و کار سختی است اما ردیفی در بودجه استانی برای لایروبی سد فریمان دیده شد.

وی این عدد را اندک دانست و افزود: گرچه با این اعتبارات اندک اتفاق خاصی نخواهد افتاد اما مشکل مهم‌تر فقدان نظارت است.

نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این سد تحویل آب منطقه‌ای خراسان رضوی است، اظهار کرد: چون از بالادست آب به سد نمی‌رسد، همیشه در فصل برداشت، بین آب بران سد فریمان برای همان آب اندک مسائلی پیش می‌آید.

وی با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات باید پروژه لایروبی اجرا شود، بیان کرد: اگر آب منطقه‌ای در این خصوص نیاز به منابع دارد بیان کنند تا بتوانیم با همت خودشان پیگیری کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه اکنون شیوه‌های جدیدی برای لایروبی وجود دارد، افزود: گروه‌های مهندسی در نقاط دیگر کشور داشتیم که با روش‌های مدرن لایروبی را انجام داده‌اند و می‌توان از توان آن‌ها استفاده کرد.

وی از خشک شدن سد به دلیل خشکسالی در سال گذشته خبر داد و گفت: گرچه آن زمان اعلام می‌کنند کشاورزان بیایند خاک داخل سد را جمع کنند، اما این لایروبی نیست و از سویی استقبال هم نمی‌شود، ولی اکنون روش‌های نوین و جدیدی برای لایروبی در سایر مناطق اجرا و پیاده‌سازی شده است.

وی با اشاره به اینکه هنوز عدد و رقم واقعی و کارشناسی شده در خصوص اعتبار مورد نیاز لایروبی سد ندیدیم، لایروبی این سد را به عنوان یک اقدام ضروری و حیاتی برای حفظ و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: در شرایطی که تغییرات اقلیمی و کمبود آب به یک چالش جهانی تبدیل شده است، افزایش ظرفیت ذخیره آب می‌تواند به بهبود امنیت آبی منطقه کمک کند.

نماینده فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی افزود: سد فریمان به عنوان یک جاذبه تاریخی و طبیعی می‌تواند به توسعه گردشگری منطقه کمک کند. با لایروبی و بهبود وضعیت سد، می‌توان امکانات بهتری برای بازدیدکنندگان فراهم و به جذب گردشگران بیشتر کمک کرد. این امر می‌تواند به رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال کمک کند.

لایروبی سد تاریخی فریمان یک اقدام ضروری و چندبعدی است که نه تنها به حفظ و نگهداری از این سازه باستانی کمک می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت آب، افزایش ظرفیت ذخیره آب، مدیریت سیلاب‌ها، توسعه گردشگری و حفاظت از محیط‌زیست نیز می‌انجامد؛ بنابراین، توجه به این موضوع و انجام اقدامات لازم برای لایروبی این سد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید در اولویت برنامه‌های مدیریتی و حفاظتی قرار گیرد. با این کار، می‌توان از ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این سازه بهره‌برداری بهینه کرد.

سد تاریخی فریمان که در ۹ کیلومتری شهر فریمان قرار دارد، یکی از آثار باستانی و مهم کشور به شمار می‌رود. این سد به عنوان یک سازه آبی تاریخی، نه تنها در تأمین آب برای کشاورزی و شرب مردم منطقه نقش داشته، بلکه به عنوان یک نماد فرهنگی و تاریخی نیز شناخته می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111611650
  • خبرنگار : 30147