به گزارش ایسنا، این شماره با یادداشتها، شعرها و داستانهایی از شاعران و نویسندگان امروز ایران و جهان بهتازگی در ۱۷۸ صفحه منتشر شده است.
صادق رحمانی، مدیر و سردبیر مجلۀ ادبی چامه، در بخشی از گفتوگوی خود با «فرزاد ادیبی» نوشته است: «فرزاد ادیبی در طراحی جلد کتابهای شعر، سبکها و تکنیکهای خاصی را بهکار میبرد که به وضوح نشاندهنده ذوق هنری و تسلط او بر عناصر طراحی است. جلدهای او معمولاً دارای ترکیببندیهای جذاب و استفاده از رنگها و اشکال منحصر به فرد هستند که میتوانند احساسات و مضامین شعرها را به خوبی منتقل کنند. ادیبی گاه از تصاویر انتزاعی یا نمادین استفاده میکند که به مخاطب اجازه میدهد تفسیرهای مختلفی از متن شعر داشته باشد. او معمولاً از رنگهای متناسب و هماهنگ استفاده میکند که حس و حال شعر را به تصویر میکشد. ترکیببندی و چیدمان عناصر بصری در جلدهای او بهگونهای است که چشم را به خود جلب کرده و بیننده را به کشف بیشتر تشویق میکند.»
در بخش ویژۀ فرزاد ادیبی، استادهای دانشگاه، گرافیستها، دوستان و خانوادۀ او دربارۀ آثار شاعرانهاش نوشتهاند. در این شماره یادداشتهایِ محمد احصایی، محمدحسین حلیمی، محمد شمس لنگرودی، محمد فدوی، یونس شکرخواه، حسین کرمانپور، نظامالدین امامیفر، باسم الرسام، توفیق فکرت اوچار ، شادی تاکی، حسن بلخاری قهی، بهادر باقری، مهدی فرهانی منفرد، شهاب مقربین، حافظ موسوی، حسین ادیبی، ژاله ادیبی ، نیلوفر زندیان، احمدرضا خزاعی، صادق رحمانی، کاوه سپندار، صغری غدیری، علی عبداللهی، گروس عبدالملکیان، ضیاء قاسمی، معراج قنبری، مریم میرزابیگی و سوگل خرم منتشر شده است.
چامه این شماره، در چهار بخش داستان، شعر، گپ و ترجمه انتشار یافته است. سرپرستی داستان را محمدجواد جزینی و دبیری بخش شعر زمان را ضیاءالدین خالقی به عهده دارد. گفتوگوی اختصاصی و کوتاه، دربارۀ زندگی محمدرضا روزبه، شاعر و استاد دانشگاه در این شماره منتشر شده است.
در بخش شعر زمان شعر این شاعران منتشر شده است: ضیاءالدین خالقی، فانوس بهادروند، میثم مهرنیا، سودابه مهیجی، محسن حسینخانی، سهیلا سندیانی، مهدی شادخواست، مرضیه رشیدپور «کیمیا»، علی اطیابی، منصوره زندیه «شاپرک»، ناهید گرداب «یلدا»، سامان ساردویی و مریم علیاکبری.
گفت وگوی اختصاصی چامه و داستانها و شعرهایی از سعاد صباح با ترجمۀ موسی بیدج، آنجلا کارتر، با ترجمۀ فاطمه احمدی آذر، دیوید گاردینربا ترجمۀ سامره عباسی، هان کانگ با ترحمۀ سمیه کشوری و مانوئل ریباس با ترجمۀ اکرم امامی در چامۀ شمارۀ ۳۶ آمده است.
در بخش «فصلواژه» شعرهایی دربارۀ فصل زمستان از این شاعران آمده است: قاسم آهنینجان، سمیه امینیراد، عباس باقری، مهدی حسنی باقری، رضا چایچی، زهره خالقی، ضیاءالدین خالقی، عباس صفاری، محمود تقوی تکیار، محمدرضا ترکی، موسی عصمتی، فروغ فرخزاد و مهدی اخوان ثالث.
از نویسندگان ایرانی نیز داستانهایی منتشر شده است: آشا غنیزاده با داستان ماتیک سرخ، میترا درخشان با داستان دوازده به علاوه یک، اکرم مولاوردی با داستان کانادادرای تگری و نسرین علیمحمدی با داستانک آدمبرفی.
شمارۀ ۳۷ مجلۀ چامه به زندگی و آثار فرزانه خجندی شاعر تاجیکستانی اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام