علی شیاری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه عامل اقتصادی، آخرین علت در انقلاب اسلامی ایران بود، تصریح کرد: در آن زمان شاه با پولهای هنگفت صادرات نفت درصدد صنعتی کردن کشور بود و مردم با مشکل اساسی اقتصادی مواجه نبودند.
وی تفاوتهای انقلاب اسلامی با دیگر انقلابهای سیاسی در دنیا را تشریح کرد و افزود: اکثر انقلابهای های سیاسی در دنیا برای فرار از ایدئولوژی، دین، مذهب و نهادهای عرفی است ولی انقلاب اسلامی ایران در اوج قرن بیستم درصدد احیاء ارزشهای دینی و مذهبی بود که این مهمترین تفاوت میان انقلاب ایران اسلامی با انقلابهای دیگر است.
وی تصریح کرد: اغلب اندیشمندان غربی در قرن بیستم بر این نظر بودند که نهادهای عرفی، دینی و مذهبی نمیتوانند بر مردم تاثیر بگذارند ولی انقلاب اسلامی توانست نقض این نظریهها را اثبات کند و طبق گفته سیاستمداران غربی انقلاب اسلامی ایران اولین انقلاب پست مدرن در دنیا است.
شیاری با بیان اینکه انقلاب اسلامی مخصوص فرد و جناح خاصی نیست، گفت: نظام جمهوری اسلامی وابسته طبقه، حزب و گروه خاصی نیست و اقشار مختلف مردم از جمله روحانی، بازاری، اصناف و کسبه، دانشآموز، دانشجو، فرهنگی و نظامی در تحقق انقلاب اسلامی نقش داشتهاند.
وی ضمن اینکه انقلاب ایران را تنها انقلاب در دنیا دانست که هیچگونه حمایت خارجی نداشته است، ادامه داد: در طول تاریخ سابقه نداشته است که در یک کشور، انقلاب و قیامی رخ دهد و آمریکا و شوروی در آن دخالتی نداشته باشند ولی انقلاب اسلامی بدون اتکا به قدرتهای خارجی توانست به پیروزی برسد.
انتهای پیام