مهدی جهانتاب در گفتوگو با ایسنا با مقایسه کتابخانههای عمومی قبل و بعد از انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: کتابخانههای عمومی استان با رشد یکهزار و ۱۲۸ درصدی نسبت به قبل از انقلاب، از هفت باب کتابخانه در سال ۱۳۵۷، به ۸۶ باب کتابخانه عمومی در سالجاری رسیده است.
وی افزود: زیربنای کتابخانههای سیستان و بلوچستان نیز با ۲۸۱ درصد رشد از چهار هزار و ۶۵ متر به ۱۵ هزار و ۴۷۷ متر افزایش یافته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای عمومی استان ۷۸۱ هزار و ۹۵۸ جلد است و ۳۷ هزار و ۴۱ نفر نیز عضو کتابخانههای عمومی هستند.
وی تصریح کرد: به طور متوسط، ۵۲۱ هزار و ۴۵۲ نفر در سال به کتابخانههای عمومی مراجعه میکنند و قبل از انقلاب تنها بخش مرجع و مخزن اصلی در کتابخانهها فعال بود اما پس از انقلاب بخشهای مرجع، مخزن، بخش کودک، نسخخطی، بخش ویژه نابینایان، قفسه نشریات و منابع دیداری و شنیداری به کتابخانهها افزوده شد.
جهانتاب خاطرنشان کرد: در بخش فناوری نیز، بخش پژوهشیار و سامانه کتابخوان مجازی در کتابخانهها ایجاد شد، همچنین جستجو و رزرو کتاب نیز به صورت مجازی و از طریق سامانه www.samanpl.ir در تمامی کتابخانههای عمومی کشور انجام میشود.
وی گفت: ایجاد کانونهای ادبی در کتابخانهها، برگزاری نشستهای کتابخوان (معرفی کتاب) در کتابخانهها، مراسم رونمایی از کتاب و جلسات قصهگویی در راستای تبدیل کتابخانههای عمومی به باشگاههای فرهنگی اجرا میشود.
انتهای پیام