سرپرست دانشگاه تهران:

دانشگاه توان حل مسائل کلان کشور را دارد/ مسائل مهم ملی باید به صورت نظام‌مند به دانشگاه ارجاع شود

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه توان حل مسائل کلان کشور را دارد، گفت: مسائل مهم ملی باید به صورت نظام‌مند به دانشگاه ارجاع شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسین حسینی در مراسم معارفه رئیس جدید دانشکده حکمرانی این دانشگاه با تاکید بر اینکه وظیفه همه دانشگاهیان است تا دانشگاه در همه عرصه‌ها نقش‌آفرین باشد، اظهار داشت: مرجعیت علمی و جایگاه دانشگاه تهران در ارزیابی‌های بین‌المللی بسیار مهم است و برای حفظ و ارتقای این جایگاه باید کوشید.

سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه همه دانشگاه‌ها در یک رقابت جدی برای ارتقاء قرار دارند، افزود: در برنامه هفتم که تابستان امسال به ما ابلاغ شده، برای آموزش عالی تکالیفی از جمله مرجعیت علمی مشخص شده و سنجه‌ها و شاخص‌هایی برای این مرجعیت معرفی شده است؛ از این رو وظیفه قانونی ما نیز توجه به مرجعیت علمی و ارتقای آن است.

حسینی در ادامه با اشاره به مسئولیت‌پذیری اجتماعی به عنوان شعار محوری دانشگاه، تأکید کرد: یکی از دلایل شکل‌گیری دانشکده حکمرانی نیز، مسئولیت‌پذیری اجتماعی بوده است که در برنامه راهبردی سوم دانشگاه که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ تنظیم شده به عنوان یک محور آمده و سنجه‌هایی برای آن دیده شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، تحقق مسئولیت‌پذیری اجتماعی را منوط به ارجاع نظام‌مند مسائل جامعه به دانشگاه دانست و افزود: در دانشگاه تهران بر اساس آمار معاونت پژوهشی، حدود ۵۰ درصد اعضای هیأت علمی با بیرون از دانشگاه ارتباط دارند و در حل مسائل جامعه سهیم هستند؛ اما این مسائل به صورت سیستم نظام یافته و در قالب خوشه‌های مشخص به دانشگاه ارجاع نشده است. برای نمونه، هنگامی که مسأله سیلاب در سال ۹۸ مشکل‌ساز شد، دولت تصمیم گرفت که این مشکل را به دانشگاه ارجاع دهد. در آن دوره تیم‌هایی در حوزه‌های مختلف علوم اجتماعی، فنی، کشاورزی و حتی بیرون از دانشگاه تشکیل شد و حدود ۲۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی گزارش‌های مستند و مستدل تنظیم و به دولت ارائه کردند. تجربه مشابهی نیز در خصوص سد گتوند وجود داشت. بنابراین، دانشگاه توانایی حل مسائل کشور را دارد.

سرپرست دانشگاه تهران تأکید کرد: مسائل کلان کشور باید به دانشگاه تهران سپرده شود؛ البته باید توجه داشت که چنانکه رئیس‌جمهور گفته‌اند دانشگاه ابتدا باید قادر باشد مسائل خود را حل کند و وابسته به بودجه دولتی نباشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حل مسائل کشور در دانشگاه مورد تأکید مقام معظم رهبری و مقامات کشور نیز هست، افزود: به نظر می‌رسد که دانشگاه تهران به ویژه دانشکده حکمرانی می‌تواند در این حوزه نقش اساسی داشته باشد. این دانشکده می‌تواند محل رفت‌وآمد حکمرانان کشور در عرصه‌های مختلف باشد و این مأموریت دکتر امیری، رئیس جدید دانشکده است. دانشکده حکمرانی باید جایگاه ویژه‌ای در بررسی و نقد شیوه‌های حکمرانی و کمک به اصلاح حکمرانی کشور بیابد.

عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی همچنین بر ماهیت بین‌رشته‌ای رشته حکمرانی در دانشگاه تهران تأکید کرد و افزود: در دانشگاه تهران، در حوزه‌های مختلف از مقطع کارشناسی تا دکترا، اعضای هیئت علمی برجسته و صاحب‌نامی داریم؛ بنابراین برای رشته‌هایی چون حکمرانی نیز باید از ظرفیت درون دانشگاه حداکثر استفاده را کرد.

سرپرست دانشگاه تهران ضمن انتقاد از رویکرد توسعه کمّی بی‌رویه در دانشگاه، اظهار داشت: هدف از ایجاد یک دانشکده، اعتلای نام دانشگاه است. دانشگاه در طول تاریخ ۹۰ ساله‌ خود، نام و اعتبار خود را حفظ کرده است. ما باید در اقدامات خود حفظ شأن و اعتبار نام دانشگاه را در نظر بگیریم.

انتهای پیام 

  • سه‌شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403111611481
  • خبرنگار : 71567

برچسب‌ها