به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین محمد دادسرشت، روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه در نشست مسوولان و رابطان دبیرخانه ستاد اقامه نماز دانشگاههای علوم پزشکی که در صندوق رفاه دانشجویان برگزار شد، اظهار داشت: این مراسم تنها یک عبادت نیست؛ بلکه بستری است برای تجربه زیستی جدید؛ دانشجویانی که در اعتکاف شرکت میکنند پس از بازگشت به محیط دانشگاه و جامعه، تأثیرات مثبت این خلوت معنوی را با خود به همراه دارند. این تجربه معنوی نه تنها ارتباط آنها با خدا را تقویت میکند، بلکه در رفتار و تعاملات اجتماعی آنها نیز تأثیر مثبتی برجای میگذارد. باید تلاش کرد در حوزه اقامه نماز در سطح دانشگاهها و ترغیب دانشجویان به حضور در نماز جماعت نیز به موفقیتهایی دست یابیم.
وی با توجه به نقش دانشجویان در ترویج سنت حسنه اعتکاف گفت: حس مسئولیتپذیری و تلاش برای ترویج ارزشهای دینی در میان جوانان، نقطه قوت اعتکاف در دانشگاهها است که نه تنها خودشان در این مراسم شرکت میکنند، بلکه دیگران را نیز به حضور در این برنامه معنوی تشویق میکنند.
سرپرست اداره کل فرهنگی اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به رشد اعتکاف در میان اقشار دانشگاهی اشاره کرد و گفت: امسال شاهد رشد چشمگیر در مشارکت دانشجویان و جوانان در مراسم اعتکاف بودیم به طوری که در ۱۴۰ مسجد بالغ بر ۲۴ هزار نفر دانشجو و قشر جوان حضور داشتند که نسبت به سالهای گذشته این رقم افزایش چشمگیری داشته است.
مسئول دبیرخانه ستاد عالی اقامه نماز در دانشگاههای کشور با تاکید به اینکه نگاه کارمندی به موضوع ترویج اقامه نماز در سطح دانشگاهها، ذبح کردن و ضایع کردن این موضوع ارزشی است، خاطرنشان کرد: شما توفیقات زیادی دارید که خادم نماز در سطح دانشگاهها هستید و باید قدر خود را بدانید که خداوند چنین نعمت بزرگی به شما عطا کرده است و همه ما روز قیامت در خصوص این موضوع مورد سوال قرار خواهیم گرفت. پس باید در این زمینه متعهد و با مسوولیت عمل کنیم و در ترویج اقامه نماز و ترغیب بیشتر دانشجویان به امر نماز از هیچ تلاشی دریغ نکنیم و با ایدههای متعدد در این مسیر گامهای خوبی برداریم.
دادسرشت گفت: کارمندی نگاه کردن به موضوع نماز نخستین آفتی است که دامن ما را میگیرد که البته شما عزیزان مبرا از این قضیه هستید و قطعا به موضوع ترویج اقامه نماز به خصوص در سطح دانشگاهها از افق وسیعتری به موضوع نگاه میکنید.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با اشاره به اینکه پیگیری امر نماز در دانشگاهها به عهده ستاد اقامه نماز است، خاطرنشان کرد: باید شما عزیزان از ایدههای متخصصان و صاحبنظران در حوزه نماز بهره مند شوید؛ خوشبختانه ما افراد فکور، اخلاقی و فرهنگی زیادی در سطح کشور داریم که ایدههای ارزشمندی درخصوص ارتقای نماز دارند.
وی خطاب به مسوولان دبیرخانههای ستاد اقامه نماز وزارت بهداشت گفت: همواره پیگیر برگزاری مستمر و منظم نشستها و جلسات خود در حوزه نماز باشید و حتما در پایان جلسات صورتجلسه و دستورجلسه داشته باشید و مصوبات را پیگیری کنید و در خصوص آییننامهها و ابلاغیههای جدید در خصوص این موضوع نیز پیگیریهای لازم را داشته باشید.
دادسرشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جمعآوری و تدوین بانک ایدههای ارزشمند در خصوص نماز اظهار کرد: چندی پیش فراخوان ایدهپردازی برای ائمه جماعات در حوزه نماز داشتیم که البته اکنون در مرحله داوری است. مجموعه بانک ایدههای جمع شده بعد از داوری قرار است برای استفاده در دسترس جامعه هدف قرار گیرد و قرار است در قالب کتابچهای این ایدهها در دسترس خادمان امر نماز و مسوولان دبیرخانهها قرار گیرد که قطعا میتواند کمک کننده باشد.
وی همچنین بر لزوم تشکیل برگزاری جلسات به صرت مجازی نیز تاکید کرد و گفت: حتما برای ائمه جماعات خود دورههای آموزشی و توجیهی بگذارید و پیگیر مصوبات جلسات باشید تا به صورت هدفمند این جلسات برگزار شود و حداقل به صورت فصلی یک بار این نشستهای آموزشی برگزار شود و موضوعات بومی دانشگاه و شهر خود را نیز در این نشستها مطرح کنید و در مسیر حل آن اقدام کنید.
دادسرشت در پایان تاکید کرد: باید نسبت به سرکشی از نمازخانهها و مساجد خانههای بهداشت، بیمارستانها، فضاهای آموزشی و خوابگاهها اقدام کنید و رصد و پیگیری منظم از این موضوعات به هنر و توانمندی شما بستگی دارد. ضمن اینکه باید رسالت خطیری در ترغیب دانشجویان و جوانان به موضوع نماز داشته باشید و این یک تکلیف قانونی و شرعی هر مسلمان است جدا از اینکه شما علاوه بر این، مسوول این حوزه خطیر نیز هستید.
انتهای پیام