سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان عنوان کرد

مشکل آلودگی هوای خوزستان جهانی شده است/ کم‌کاری نفت و نیشکر در تعهدات زیست‌محیطی

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: خوزستان از نظر آلودگی هوا جهانی شده است و تعداد روزهای آلوده و تعطیلی در پی این آلودگی‌ها بسیار در کیفیت آموزش و حتی نظم خانواده‌ها موثر است و برای رسیدن به شرایط ایده‌آل باید با شناسایی عوامل و به‌روزرسانی سیاهه انتشار، اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

محمدجواد اشرفی در آیین تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان که امروز (۱۵ بهمن‌ماه) انجام شد، اظهار کرد: قطعا برنامه‌هایی که به بهبود محیط زیست کمک می‌کند را دنبال خواهیم کرد تا به ثمر برسند. از همه همکاران می‌خواهیم همانند گذشته در راستای پیشبرد اهداف سازمانی به ما کمک کنند زیرا بدون همکاری این دوستان کارها به نتیجه نمی‌رسد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: خوزستان از نظر موضوعات محیط زیستی پرچالش‌ترین استان در کشور است. این استان دارای چالش‌های متعدد در همه زمینه‌ها است و مساله اول، آلودگی هوا است و مساله آلودگی آب نیز کمتر از آلودگی هوا نیست اما در این سال‌ها تحت‌الشعاع آلودگی هوا قرار گرفته است. مسائلی مانند پسماندها و حمل و نقل نیز بسیار مهم هستند و باید در این زمینه کار شود.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با شناخت عوامل مختلف آلودگی هوا بدون هیچ چشم‌داشتی و با تجارب قبلی، صنایع و تولیدکنندگان باید در بهبود شرایط کمک کنند و ما بدون مماشات و با حداکثر استفاده از ظرفیت‌های قانونی با آن‌ها برخورد خواهیم کرد. البته این صحبت‌ها به معنی این نیست که با صنعت تقابل داریم بلکه باید بر اساس حفظ محیط زیست و به موازات تولید خود به رفع مشکلات زیست محیطی توجه کنند، در غیر این صورت از همه ظرفیت‌ها برای برخورد با آن‌ها استفاده خواهیم کرد.

اشرفی عنوان کرد: خوزستان از نظر آلودگی هوا جهانی شده است و تعداد روزهای آلوده و تعطیلی در پی این آلودگی‌ها بسیار در کیفیت آموزش و حتی نظم خانواده‌ها موثر است و برای رسیدن به شرایط ایده‌آل باید با شناسایی عوامل و به‌روزرسانی سیاهه انتشار، اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نمی‌توانیم به طور دقیق بگوییم مسئول آلودگی هوای خوزستان صددرصد کدام بخش‌ها هستند. بنابراین باید به‌روزرسانی سیاهه انتشار به جد پیگیری شود و این کار را انجام خواهیم داد تا مشخص شود هر واحد یا صنعت چه میزان در آلودگی تأثیرگذار است.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه باید رویکرد جدیدی در برخورد با شرکت کشت و صنعت نیشکر داشته باشیم، گفت: این شرکت از آن دسته واحدهایی است که سال‌ها تلاش کردیم با آن همکاری داشته باشیم اما با ما همراهی نداشته است. مقرر بود سالانه برداشت سبز در این شرکت افزایش یابد اما بعد از گذشت ۸ تا ۹ سال از این تعهد، هنوز هم به تعهدات خود عمل نکرده‌اند. به جد در خصوص این موضوع اقدام خواهیم کرد و یکی از اولویت‌های کاری ما خواهد بود.

اشرفی در خصوص اعلام شاخص‌های آلودگی گفت: ۲۷ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در خوزستان وجود دارد و قرار است چند ایستگاه دیگر افزوده شود و تلاش خواهیم کرد این ایستگاه‌ها به بیشترین حد خود برسند. آماری که در خصوص شاخص‌های آلایندگی در بسیاری از شهرهای خوزستان اعلام می‌شود باید راستی‌آزمایی شود زیرا نقاط مجهولی در برخی شهرها وجود دارد و باید با استفاده از ظرفیت کارشناسی این موضوع بررسی شود.

وی افزود: موضوع فلرهای نفتی و بازیابی گازهای همراه نفت یکی از موضوع‌های مهم و مطالبه ملی است تا علاوه بر کنترل آلودگی‌ها از ظرفیت منابع ملی کشور که در حال حاضر می‌سوزند، استفاده شود. وزارت نفت کم‌کاری‌های بسیار زیادی در خصوص تعهدات خود در این خصوص داشته است و حتما به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان مسائل خوزستان را با حساسیت خاص دنبال خواهیم کرد، گفت: تا جایی که قانون به ما اجازه می‌دهد برخوردهای لازم را انجام می‌دهیم و مازاد بر آن، مسئولان را به مراجع قضایی معرفی می‌کنیم.

وی عنوان کرد: باید مطالعات در خصوص مسائل مربوط به آلودگی هوای خوزستان انجام شود و برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی در این زمینه داشته باشیم. تعطیلی‌ها و اعلام غیرحضوری شدن مدارس به گونه‌ای است که آموزش را بسیار تحت تاثیر قرار داده است و این مساله شوخی‌بردار نیست، بنابراین باید به آن توجه شود. 

داود میرشکار مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این مراسم گفت: با کمک همکاران خوبم اقداماتی انجام شد و باری از روی دوش سازمان حفاظت محیط زیست برداشته شد و خلأهای این سازمان که در مواردی ۵۰ سال انجام نشده بودند را با کمک این همکاران انجام دادیم که جای تقدیر دارد.

وی افزود: اجرای طرح خوزستان پاکیزه و گسترش این طرح به سطح کشور و برگزاری سمینارهای علمی و فناوری نیز انجام شده است. با شفاف‌سازی در راستای اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم، مطرح کردن چالش‌های محیط زیستی به عنوان اولین دغدغه مردم در سفر ریاست جمهوری ناشی از تلاش‌های همکاران است.

مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حوزه‌های طبیعی، تکمیل پاسگاه محیط زیست هفت‌تنان، خرید سه دستگاه خودرو، تصویب طرح جامع مقابله با گرد و غبار خوزستان در شورای برنامه‌ریزی خوزستان، هماهنگی اجرای طرح جامع تالاب هورالعظیم، آغاز برنامه محیط زیستی صنایع بزرگ و میدان‌های نفتی خوزستان و الزام این صنایع به ارائه برنامه زمان‌بندی‌شده، برخی از اقدامات انجام شده در این مدت بوده‌اند.

میرشکار عنوان کرد: ۲۷ ایستگاه سنجش آلودگی هوا داریم و شش ایستگاه دیگر هم افزوده می‌شود که با این ایستگاه‌ها بیشترین تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در کشور را پس از تهران خواهیم داشت. دو دستگاه سنجش آلودگی صوتی هم در خوزستان وجود دارد و چهار دستگاه دیگر هم به این تعداد افزوده خواهد شد. استارت راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ آلودگی هوای خوزستان نیز زده شده است.

وی تصریح کرد: در این مدت علیه ۱۸۰ صنعت آلاینده اقامه دعوی شده است و پرونده‌ها باز هستند.

مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: شرکت کربن بلک سال‌ها در شهر اهواز در حال فعالیت بود اما عملیات انتقال این شرکت به خارج از محدوده شهر آغاز شده است که این موضوع یکی از دستاوردهای بزرگ در حوزه محیط زیست است. کمیته فضای سبز خوزستان نیز احیا شده است و اکنون همه صنایع وظیفه‌شان در این حوزه را به محیط زیست ارائه داده‌اند که قابل پیگیری است و امیدواریم ۳۰ صنعت که در حوزه فضای سبز بدهکاری دارند برنامه‌های خود را انجام دهند و بدهکاری خود را جبران کنند.

وی با اشاره به برخی دیگر از اقدامات در حوزه محیط زیست عنوان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان عادی نیست و اگر در آن ایثار و شهامت نباشد همه منابع از دست می‌رود. 

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403111511174
  • خبرنگار : 50225