اخبار سیاسی ۱۵بهمن؛ تکذیب ارتباط ظریف با ساواک/دیدار قالیباف با همتای عراقی‌اش

«دیدار فرمانده و امرای ارتش با فرماندهان سپاه»،‌ «حضور نمایندگان رهبر انقلاب در منازل تعدادی از جانبازان»،‌ «نشست مشترک سران قوا»، «رونمایی از سیاستنامه راهبرد وفاق برای تامین امنیت ملی»،‌ «دیدار رئسای پارلمان ایران و عراق» و ... از موضوعات مهم خبری پانزدهم بهمن ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام حسین (ع) و روز پاسدار،‌ فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سرلشکر سلامی دیدار کرد و روز پاسدار را به وی و آحاد پاسداران ایران اسلامی تبریک گفت.

همچنین فرمانده نیروی دریایی سپاه از اعزام ۴ فروند کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش برای دیدار با نیروی دریایی امارات برای نخستین‌بار خبر داد.

دریادار علیرضا تنگسیری در حاشیه چهاردهمین جشنواره مالک اشتر سپاه ضمن اعلام این خبر توضیح داد: ۴ فروند کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش برای دیدار با نیروی دریایی امارات راهی این کشور می‌شوند. این دیدار برای اولین بار رخ می‌دهد و ما بارها گفته‌ایم که کشورهای منطقه می‌توانند امنیت منطقه را تامین کنند و نیازی به حضور بیگانگان نیست.

****

در سالروز میلاد قمر بنی‌هاشم، حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام، ۷ هیات در تهران و شهرری به نمایندگی از رهبر انقلاب، با حضور در منازل جانبازان، از این شهدای زنده و خانواده‌های آنان تجلیل کردند.

نمایندگان اعزامی رهبر انقلاب، ضمن گفت‌وگو با جانبازان، در جریان دغدغه‌ها و شرایط زندگی و درمان آن‌ها قرار گرفتند و از صبر و فداکاری این بزرگ‌مردان قدردانی کردند.

****

صبح امروز سران و جمعی از مسئولان قوای سه‌گانه در نشستی با عنوان «همدلی برای ایران»،‌ راههای مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی، رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری و تقویت همکاری‌های بین‌المللی را مورد بررسی قرار دادند.

این نشست نمادین به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که رمز پیروزیش «وحدت» و «همدلی» بود، برگزار شد.

در ابتدای این نشست رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه شاخص مردم هستند، گفت: پنجاه درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند، آنها مردم نیستند؟ چرا آنها از ما ناراضی هستند؟ مگر ما نمی خواهیم به آنها خدمت کنیم؟ ۹۸ درصد مردم به انقلاب اسلامی رای دادند و الان با انگ آنها را حذف می کنیم. ما باید خدمتگزار همه مردم باشیم. این باور و اعتقاد من است و باید بر اساس عدالت و انصاف با آنها برخورد کنیم وتبعیضی بین هیچ کسی قائل نشویم.

در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید اقدامات ملموس باشد، گفت: دوستان گفتند که این جلسه برای همدلی و حل مشکل مردم است پس از نصیحت بگذریم؛ اینجا ما همه مسئولیم و باید برویم کاری انجام بدهیم. هر اسمی همچون وحدت، وفاق و همدلی می‌خواهیم بگذاریم اما خروجی آن باید مشخص شود.

رؤسای قوا در حاشیه نشست همدلی سران قوا نیز تاکید کردند که با وفاق ملی می‌توان مشکلات کشور را حل کرد.

گزارش کامل  نشست مشترک سران را می توانید در این لینک مرور کنید.

****

امروز همچنین معاونت راهبردی رئیس جمهور از سیاستنامه «راهبرد وفاق برای تامین امنیت ملی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملی ایران» رونمایی کرد.

محمدجواد ظریف در بخشی از اظهارات خود در این مراسم تصریح کرد: ما امروز می‌توانیم روایت ایران مطمئن را بسازیم و همه باهم درباره آن تفاهم کنیم و دیگر این موضوع را کنار بگذاریم که آیا می‌توانستیم کمتر یا بیشتر هزینه دهیم و به اینجا برسیم یا نه؟ الان همه باید به راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملی برسیم تا هیچکس نتواند به ایران نگاه چپ کند.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری در واکنش به برخی از چالش‌های ایجادشده درباره تداوم حضور وی در دولت نیز گفت: ۴۰ سال است که با چالش‌های مختلفی مواجه هستیم و کسانی که تصور می‌کنند با چالش‌های اخیر جا خواهیم زد بدانند اگر قرار بود جا بزنیم در این ۴۰ سال این اتفاق رخ می‌داد.

همچنین در پی طرح ادعایی مبنی بر ارتباط محمدجواد ظریف با ساواک از سوی برخی از افراد در روزهای اخیر، مرکز اسناد انقلاب اسلامی اعلام کرد: بر طبق اسناد موجود در این مرکز که البته همه اسناد را در بر نمی‌گیرد، هیچ‌گونه سندی دال بر همکاری و ارتباط آقای ظریف با ساواک در مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود ندارد.

****

رئیس پارلمان عراق که در رأس هیاتی به تهران سفر کرده است، با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

پس از این دیدار محمدباقر قالیباف در نشست مشترک خبری با همتای عراقی خود گفت: هر دو کشور مصمم است که از جبهه مقاومت برای دفاع از اسلام و عزت امت اسلامی در میدان بوده و حمایت کنیم و روابط اقتصادی و سیاسی خودمان را توسعه داده و مخصوصا در ثبات و صلح منطقه با دیگر کشورهای همسایه و اسلامی چه کشورهای عربی و غیرعربی اسلامی توسعه روابط خودمان رو دنبال کنیم.

در ادامه، محمود المشهدانی با اشاره به اینکه در گفت‌وگوهای خودمان به موضوع ارتباط میان مجالس پرداخته و وضعیت منطقه به ویژه پیامدهای مربوط به جنگ غزه و همچنین تحولات در سوریه را مورد بررسی قرار دادی،‌ افزود: نظر ما این است که نباید اجازه دهیم امنیت و ثبات منطقه مورد تهاجم قرار گیرد و آسیب بپذیرد لذا راه‌های مختلفی جهت حمایت از ثبات در منطقه مورد گفت‌وگو قرار دادیم. ما نیازمند امنیت پایدار در منطقه و در کشورهای خودمان هستیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403111511169
  • خبرنگار : 71381