علی لقمانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه تعاونی ها، حوزه های گسترده اقتصادی از جمله خدمات، صنعت، کشاورزی، آموزش، مسکن، توزیع، مصرف و... را پوشش می دهند، اظهار کرد: جنبه اجتماعی تعاونی ها برجسته تر از جنبه اقتصادی آنهاست.
وی با اشاره به نظارت سالانه تعاونی ها در بستر سامانه جامع بخش تعاون، افزود: استان گیلان هفت هزار تعاونی دارد که حدود دو هزار و ۵۰۰ تعاونی، فعال و در دست اجرا بوده و مابقی به هدف رسیده یا راکد و غیرفعال هستند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، با بیان اینکه ۲۱۰ هزار نفر عضو تعاونی های استان هستند، تصریح کرد: با احتساب اعضای تعاونی های سهام عدالت، حدود دو میلیون گیلانی در تعاونی ها عضویت دارند.
لقمانی با بیان اینکه بیش از ۴۰ تعاونی محوری شامل تعاونی های تامین نیاز، فراگیر و سهامی عام در گیلان فعال هستند، گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون موفق به احیای ۱۱۱ تعاونی راکد در استان شدیم.
وی با اشاره به سهم حدود پنج درصدی تعاونی ها در اشتغال استان، اضافه کرد: یکی از طرح های مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «اتصال واحدهای کوچک به واحدهای پیشران» است که با محوریت شرکت های تعاونی انجام می شود؛ در این طرح به دنبال تکمیل زنجیره های تولید و ارزش از طریق تعاونی ها هستیم.
سرپرست اداره کل تعاون گیلان، از شهرستان تالش بهعنوان اولین «تعاون شهر» یاد و خاطرنشان کرد: شهرستان تالش پایلوت طرح اتصال واحدهای کوچک به واحدهای پیشران خواهد بود.
وی با اشاره به عضویت حدود دو هزار واحد تولیدی در تعاونی های تامین نیاز در سطح استان، عنوان کرد: تعاونی ها نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارند و می توانند موجب تقویت و توسعه کسب و کارها شوند.
لقمانی، مزیت اتصال واحدهای کوچک به پیشران ها را صرفه اقتصادی واحد بزرگتر و استفاده از توانمندی و ظرفیت واحدهای فعال و بزرگ جهت حل مشکلات واحدهای کوچک دانست و متذکر شد: داشتن برند و توانمندی مالی و بازاریابی از دیگر مزیت های واحدهای بزرگ و پیشران است که باعث می شود واحدهای کوچک تولیدی با اتصال به این واحدها بتوانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند.
وی ادامه داد: واحدهای کوچک همچنین می توانند مشکلات تامین مالی و بازاریابی و سایر مشکلات خود را با بهره گیری از توانمندی واحدهای بزرگ و پیشران و در بسیاری از موارد، بدون نیاز به استفاده از منابع بانکی کاهش دهند و در نهایت یک معامله برد - برد محسوب می شود تا امر تولید نیز رونق یافته و افزایش یابد.
انتهای پیام