به گزارش ایسنا، امروز رویداد "ایران کریدور" به میزبانی شرکت ارتباطات زیرساخت کشور و با هدف معرفی زیرساختهای ارتباطی ایران به عنوان مسیری امن و مطمئن برای ترانزیت داده در دبی برگزار شد. گفته شده این رویداد یک روز قبل از اجلاس capacity برگزار میشود و حدود ۱۴۰ شرکت برای حضور در آن ثبت نام کردهاند.
در این راستا، بهزاد اکبری - مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - در حاشیه رویداد ایران کریدور اظهار کرد: هدف ما در این رویداد این بود که ایران را به عنوان کریدور دیجیتال منطقه برای ارتباطات بین کشورهایی که در منطقه ما حضور دارند معرفی کنیم.
وی افزود: همچنین ارتباطات شرق به غرب، چین، هند به اروپا و شمال به جنوب پتانسیلهایی است که ایران دارا بوده و در این رویداد تلاش کردیم ظرفیتهای کشورمان را معرفی و در این زمینه اعلام آمادگی کنیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین در رویداد ایران کریدور با اشاره به زیرساختهای پیشرفته ایران، پیشنهاداتی برای همکاریهای مشترک در حوزههای انتقال داده، توسعه کابلهای زیردریایی و ایجاد مراکز داده ارائه داد.
تأکید بر ضرورت اتصال دیجیتال منطقهای
اکبری در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به جایگاه تاریخی ایران به عنوان مرکز تجارت و تبادلات فرهنگی، گفت: امروز ایران آماده است تا نقش مشابهی در عصر دیجیتال ایفا کند. آینده اقتصاد دیجیتال در منطقه ما به زیرساختهای دیجیتالی قوی، پایدار و امن وابسته است.
وی افزود: ایران کاملاً متعهد است تا زیرساختها و منابع خود را برای توانمندسازی اکوسیستم دیجیتال منطقه به اشتراک بگذارد. این رویداد با همین هدف سازماندهی شده است.
چالشها و فرصتها
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به چالشهای فعلی منطقه گفت: در حال حاضر، بیشتر ترافیک اینترنت مصرفشده در خاورمیانه از خارج از منطقه، به ویژه از اروپا، تأمین میشود و کمتر از ۱۰ درصد از ترافیک مصرفشده به صورت محلی سرویسدهی میشود.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، مصرف ترافیک اینترنت در خاورمیانه با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) حدود ۳۰ درصد افزایش یابد و به بیش از ۶۰۰ ترابیت بر ثانیه برسد. برای پاسخ به این نیاز، باید سهم بیشتری از ترافیک منطقهای را با گسترش و اتصال زیرساختهای ارتباطی کشورهای منطقه، محلیسازی کنیم.
چشمانداز همکاری دیجیتال
اکبری با اشاره به تحولات دیجیتال و هوش مصنوعی، گفت: این فناوریها در حال تغییر جهان هستند و منطقه ما باید با همکاری پیش برود. یک اکوسیستم دیجیتال بهخوبی متصل و همکار میتواند به رشد اقتصادی، پیشرفتهای فناوری و ایجاد اشتغال کمک کند. وی تأکید کرد: ایران آماده است تا مزایای استراتژیک خود را برای تسهیل این تحول ارائه دهد.
پیشنهادات ایران برای همکاریهای منطقهای
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، سه ابتکار اصلی ایران برای تقویت اتصال دیجیتال منطقهای را معرفی کرد و انتقال داده با ظرفیت بالا (across borders) را به عنوان پیشنهاد نخست مطرح کرد و گفت: ایران با داشتن شبکههای فیبر نوری و انتقال نوری پیشرفته که تمام مرزهای کشور را پوشش میدهد، آماده است تا مدارهای ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را از هر مرز به مرز دیگر ارائه دهد. این ابتکار نه تنها برای کشورهای منطقه، بلکه به عنوان پلی برای جریان داده بین آسیا، اروپا و فراتر از آن عمل خواهد کرد.
وی «توسعه اتصالات زیردریایی فیبر نوری» را به عنوان پیشنهاد دوم تشریح کرد و گفت: ایران آماده همکاری با کشورهای همسایه برای توسعه کابلهای فیبر نوری در خلیج فارس و دریای خزر است. این اتصالات میتوانند از طریق توافقهای دوجانبه یا به عنوان بخشی از یک کنسرسیوم منطقهای گستردهتر ایجاد شوند. این اقدام اتصال مستقیم بین کشورهای منطقه، آسیا و اروپا را تقویت کرده و تبادل داده را سریعتر و مطمئنتر میکند.
اکبری در تشریح سومین پیشنهاد خود یعنی «ایجاد مراکز داده کارآمد» تصریح کرد: ایران با داشتن پنج منطقه استراتژیک برای مراکز داده ابری و شرایط آبوهوایی متنوع، امکان استفاده از انرژی پاک و کارایی بالای انرژی را فراهم میکند. این مراکز داده میتوانند به عنوان پایگاهی برای توسعه خدمات دیجیتال در منطقه عمل کنند.
مزایای استراتژیک ایران
اکبری در پایان سخنرانی خود با اشاره به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد ایران، گفت: ایران میتواند به عنوان پلی بین شرق و غرب، شمال و جنوب عمل کند و یک کریدور زمینی امن و کارآمد برای انتقال داده ارائه دهد. علاوه بر این، ایران دارای استعدادهای فراوان در بخش دیجیتال است که آماده مشارکت در پیشرفتهای فناوری منطقه هستند.
وی خاطرنشان کرد: با همکاریهای مشترک، میتوانیم منطقه خود را به یک قطب پیشرو در نوآوریهای دیجیتال تبدیل کنیم و آیندهای مرفه برای همه کشورهای منطقه بسازیم.
در این رویداد یک روزه سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به عنوان سخنران اصلی حضور داشت و با اشاره به پتانسیلهای بالای ایران در حوزه بهرهبرداری از هوش مصنوعی، خواستار تقویت همکاریهای منطقهای برای تبدیل منطقه خلیج فارس به یک قطب پیشرو در عرصه هوش مصنوعی شد.
هاشمی زیرساختهای ارتباطی و دادهای را به عنوان ستون فقرات توسعه هوش مصنوعی توصیف کرد و گفت: ایران با وجود تحریمهای اقتصادی، توانسته است یک اکوسیستم مالی مقاومتی و پویا ایجاد کند که به رشد و نوآوری ادامه میدهد. اپراتور تلفن همراه داخلی ایران با بیش از ۵۰ میلیون کاربر و پلتفرمهای خدمات دیجیتال مانند اسنپ و دیجیکالا با دهها میلیون کاربر، دادههای غنی و چندوجهی را فراهم میکنند که برای توسعه هوش مصنوعی ضروری است.
انتهای پیام